Her bor du best i Roma

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Vi elsker Roma, og våren og høsten er den aller beste tiden å besøke Italias kulturelle hovedstad. Men hvor skal du bo? Vi guider deg til Romas beste nabolag.
Publisert 5 mai 2022

Trastevere – fargerikt og bohemsk

Trastevere er et koselig og populært område vest for elven med smale gater, fine små torg, mange barer og karkateristiske jazzklubber. Selv om du ikke bor her er området verdt et besøk, spesielt for en middag på kvelden. Områdets mest kjente severdighet er Santa Maria in Trastevere, en av Romas eldste kirker. Det er dessuten lett å ta seg til andre deler av byen herfra.
Våre beste hotelltips:
Hotel Abruzzi, Hotel Rinascimento, Grand Hotel De La Minerve

Spansketrappen – for shopping & sightseeing

Området rundt Spansketrappen og paradegaten Via del Corso innholder eksklusive butikker, koselige gater og små barer. I nærheten ligger den berømte gaten Fontana di Trevi, torget Piazza del Popolo, parken Villa Borghese og templet Parthenon. Hotellprisene er litt høyere enn gjennomsnittet, men så bort du også veldig nært blant annet den beste shoppingen. Det er dessuten et veldig romantisk området om du reiser med kjæresten.
Våre beste hotelltips:
Infinity Hotel Rome, Hotel Siena, Class House

Vatikanstaten – i smørøyet av kunst & kultur

Vatikanstaten er en egen stat i byen og er en av Romas mest populære severdigheter. Her finnes Peterskirken, Paven og den Sixtinske kapellet, vatikanmuseumet og kjente kunstverk av Michaelangelo. Området ligger litt sør for sentrum og har bra forbindelser til både buss og t-bane. Her bor du med perfekt beliggenhet om du er ute etter en kulturweekend og ikke er redd for å bo i et område med mange turister.
Våre beste hotelltips:
Crown Plaza Rome, Residenza Paolo VI, Palazzo Cardinal Cesi

Colosseum – bo tett på gammel historie

Området rundt Colosseum har mange historiske monumenter som lokker. Amfiteateret Colosseum er noe som de fleste forbinder med Roma, og her ble det holdt gladiatorkamper i romertiden. I nærheten finnes det dessuten bra shopping og et stort utvalg av bra restauranter. Området ligger sentralt og er et bra utgangspunkt for din weekendreise. Her finner du alle de store hotellkjedene og mange hotell er perfekte om du er ute etter en romantisk helg i Roma.
Våre beste hotelltips:
Hotel Celio, Grand Hotel Palatino, Second Floor

Termini – luksus på budsjett

Termini er det første området du kommer til i Roma siden det er hit alle tog og busser fra flyplassen ankommer. Mange førstegangsbesøkere velger å bo her på grunn av at det er et knutepunkt for kollektivtransporten og enkelt å ta seg rundt til alle severdigheter. Dog skal man vite at det finnes ikke så mye å se her, det er bare et område med hoteller. Mange av Romas budsjetthotell ligger her, men også mange av de store hotellkjedene.
Våre beste hotelltips:
The Corner Townhouse, Leon's Place Hotel, Hotel Lord Byron

Slik kommer du deg til Roma

Det tar cirka tre timer å fly til Roma fra Oslo, og du kan velge mellom mange flyselskap men vil du fly direkte har både SAS og Norwegian daglige avganger. Da lander du på den største flyplassen, Fiumicino Airport, som ligger 35 kilometer utenfor byen.

Bestill din reise til Roma her:
- Fly til Roma
- Hotell i Roma.
- Weekendreiser til Roma.
- Finn leiebil i Roma.


Fly til Roma