Publisert 17 august 2018

Pizza, pasta, luksusmiddag og gelato – her er din guide til Roma gourmetjungel!

1. Pizzarium

Restaurant? Mer som et hull i veggen med det som kanskje er Romas beste pizza “by the slice”. Perfekt om du ikke er kjempesulten, eller bare ville ha noe lett til lunsj mellom sightseeing i den evige byen. Her får du annerledes smaker og menyen endres ofte, iblant hver dag, så hit går man gjerne tilbake flere ganger.
Adresse: Via della Meloria, 43

2. Cesare al Casaletto

På denne tradisjonelle trattoeriaen er det et ektepar som står sammen på kjøkkenet og lager fantastisk gode romanske klassikere. De er mest kjent for sin pasta al gricia som ligner på den litt mer kjente carbonaran, men uten egg og med pecorino i stedet for parmesan. Prova!
Adresse: Via del Casaletto, 45

3. Bar del Fico

En skikkelig fin restaurant som også briljerer med sine pizzaer og gode drinker. Her er det lett å tilbringe noen timer en kveld sammen med mange Rom-bor. Den ligger litt bortgjemt, men er absolutt verdt å finne!
Adresse: Piazza del Fico, 34/35

4. Roscioli Caffè

Hvem liker vel ikke kaféliv? Hvis du vil ha skikkelig god kaffe og smakfulle bakeverk bør du dra hit. Her står man enten lengst fremme i kaffebaren og drikker morgenkaffen eller så kan man velge å ta et bord bakerst og bestille noe søtt å spise også. Perfekt pause fra å utforske Rome.
Adresse: Piazza Benedetto Cairoli, 16

5. Otaleg

Otaleg baklengs blir Gelato, altså is på italiensk – og det kan vi love at du får her. Kanskje den aller beste? Isen lages på stedet og isfabrikken ligger lengst fremme i butikken slik at du kan se hvordan isen lages før du spiser den. Is og et show – kan det bli bedre?
Adresse: Viale dei Colli Portuensi, 594

Finn reiser til Roma her:

- Pakker med fly og hotell
- Flybilletter
- Hotell
- Tilbud på reiser til Italia