Her bor du best i Cape Town

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Den lokale atmosfæren, det lave prisnivået og de enestående omgivelsene gjør Cape Town til et av verdens beste reisemål. Men hvor er det best å bo?
Publisert 4 september 2017

Waterfront – rett i sentrum

Om det hovedsaklig er sentrum du vil besøke bør du bo i gangavstand til Victoria & Albert Waterfront med sine butikker, restauranter og myldrende kveldsliv. Derfra er det lett å ta seg rundt til det meste og du kan nyte kvelden uten å være avhengig av å ta deg rundt med taxi. Vil du ha kort vei til V & A Waterfront, men bo litt rimeligere, så skal du ta en titt på bydelene Sea Point og Greenpoint. Et annet område i nærheten som er populært er Waterkant som ligger mellom sentrum og havneområdet med mange forskjellige typer av overnattingssteder og restauranter.

Ved kanten av Table Mountain

I den trendy, kuperte bydelen et stykke opp mot Table Mountain, Tamboerskloof, har du også nærhet til mye. Her er det også mye å gjøre på kvelden, for eksempel på gaten Kloof Street med sine restauranter og butikker, det er dessuten ikke langt til Long Street som er kjent for sine mange barer og et bra nattliv. Rundt selve Kloof Street er det også veldig praktisk å bo. En annen populær og elegant bydel er Oranjezicht med sin vakre utsikt over byen og havet. Her ligger det mange prisbelønte og luksuriøse guest houses og B&Bs.

Utenfor Cape Town

Et godt tips er å bo litt utenfor selve Cape Town i det utrolig vakre landskapet ved havet eller vinområdet. Du kan oppleve Cape Town på dagtid eller kveldstid, men likevel ha kort vei til alt som dette området har å tilby – en perfekt kombinasjon! Bare det å sitte i hagen på et guest house omringet av sangfugler etter en dag i storbyen er som balsam for sjelen.

Ved hav og strand

Vil du bo ved havet så velg gjerne eksklusive Bantry Bay, Clifton eller kanskje aller helst Camps Bay med sin lekre, hvite stramd. Dessverre er vannet iskaldt, som overalt her.

Bo i vinområdet

Vil du oppleve de idylliske vinområdene samtidig som du vil se Cape Town så er universitetsbyen Stellenbosch perfekt å bo i, bare førti minutter med bil vestover. Herfra kommer du deg enkelt til både Cape Town, vinbyer som Paarl og Franschhoek, og stranden i Gordons Bay og Strand. Franschhoek er en liter perle midt blant vingårder og fjell. Det er en romantisk liten by som også kalles for “The Gourmet Capital of South Africa” på grunn av de mange restaurantene som holder en veldig høy standard. Her ligger det utsøkte B&B, boutiquehotell og guest houses som perler på en snor på den koselige hovedgaten. Er de dessuten golfinteressert har du virkelig kommet til rett plass. Vil du bo nærmere Cape Town, men likevel i landlig miljø skal du ta en titt på fornemme Constantia med sine mektige eiketrær.

Vi anbefaler

Bortsett fra hotell så tilbyr Cape Town og områdene rundt en mengde bra guest houses og Bed & Breakfast med høy standard, der eierne gjør sitt aller beste for at du som gjest skal trives. The Beautiful South Guest House og River Manor i Stellenbosch er to av dem som er veldig bra. Andre vi kan anbefale er Cape View Clifton Guest House i Clifton, Boutique @10 Guest House i Camps Bay og Abbey Manor i Oranjezicht.

Å bestille

Ta gjerne hjelp av en spesialist, en reise til Sør-Afrika blir best om du har lokale kontakter som kan hjelpe deg. I Reiseguidens hotellsøk finner du hotell i Cape Town fra alle de ledende hotellnettstedene, du kan sammeligne priser for å finne rett sted å bo for deg.

- Se alle fly til Cape Town
- Se Reiseguidens hotellutvalg i Cape Town


Fly til Cape TownReisetilbud til Sør-Afrika