Cape Town: En by – to verdener

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: alex81, medlem siden 2006
Foto: annab, medlem siden 2006
Foto: alex81, medlem siden 2006
Cape Towns omgivelser er blant verdens vakreste. Byen er dog full av kontraster.
Publisert 31 oktober 2009

Du finner alt fra den fineste luksus til grenseløs fattigdom. Som turist blir du som regel bare kjent med den ene delen. Når du først er i Cape Town - benytt anledningen til å besøke idylliske steder også litt utenfor byen.

Cape Towns stolthet

Taffelfjellet som ligger som en ryggstøtte bak Cape Town, er et “must”. Linbaner går hele veien opp og utsikten er fantastisk. Selvom fjellet er fullt av turister er det absolutt verdt et besøk. Taffelfjellet er faktisk en hel fjellkjede som strekker seg fra byens sentrum helt ned til Cape Point, noen mil sørover. Fjellkjeden er i tillegg en nasjonalpark der zebraer, strutser, bavianere og ikke minst slanger springer fritt.

Sterke inntrykk

Robben Island var militærbase under andre verdenskrig og ble senere bygget om til fengsel. Stedet assosieres med Nelson Mandela og apartheidregimet – der både kriminelle og politiske fanger satt fengslede under umenneskelige forhold. Robben Island er i dag et museum der guidene er tidligere fanger som forteller om hvordan det var å leve der.

Mest moderne shoppingområde

Waterfront er Cape Towns mest moderne shoppingområde. Stort sett alt er billigere her enn i Norge og utvalget er meget stort. Du kan også spare tusenlapper på å gå til tannlegen her eller kjøpe briller. I Waterfront ligger også akvariet Two Oceans. Her kan du beundre Atlanterhavets og Det Indiske havets skatter. Det å vandre opp og ned Long Street er underholdning i seg selv. Gaten er full av liv og full av restauranter, barer og forretninger.

Sjarmerende område

Spaser gjennom tettstedet Bo-Kaap (også kalt Cape Malay Quarter) – dette er Cape Towns kanskje mest sjarmerende område. De pittoreske husene finnes i alle regnbuens farger og kan minne om en eksotisk fruktsalat. De fleste som bor her er etterkommere av slaver fra Indonesia, Sri Lanka, India og Malaysia.

Et perlebånd av strender

Det finnes mange strender å velge mellom – rundt Cape-halvøya ligger det hele 25 strender. Her finner du alt fra trygge, barnevennlige strender, nudiststrender, til verdens tøffeste surfestrender med høye bølger. På Cape-halvøyas østkyst, langs False Bay, ligger et perlebånd av små strender med badevennlige temperaturer. Atlantsiden er derimot for det meste beskyttet mot sommervindene, men temperaturen i vannet ligger skjelden på over 16 grader.

Sør-Afrikas største vindistrikt

Stellenbosch, en knapp time utenfor Cape Town, er det største vindistriktet i Sør-Afrika. Sørafrikansk vin har fått et stort internasjonalt gjennomslag de siste årene, ikke minst i Skandinavia. Vinturismen er en viktig ingrediens i denne suksesshistorien. Easy Rider Tours, Cape Wine Tours, Gourmet Wine Tours og Wine Walks arrangerer guidede rundturer i vindistriktet.

Et lite paradis

Cirka en og en halv time nord for Cape Town, ved kysten, ligger fiskerlandsbyen Paternoster. Tettstedet har milevis med hvite sandstrender og et rolig vann. Rundt omkring på stranden finnes små, men velbeholdte familierestauranter som har spesialisert seg på havets delikatesser.


Fly til Cape TownFine hotell i Cape Town