Her bor du best i New York

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Trump SoHo Hotel
Foto: Crosby Street Hotel
Foto: 6 Columbus
Foto: The Jane
Foto: The Greenwich Hotel
Foto: Distrikt Hotel
Foto: The Library Hotel
Få byer har så mange hotell som New York – og ikke minst så mange bra hotell.
Publisert 25 juni 2013

For at du skal finne veien i New York hotelljungel har vi funnet frem noen av våre favoritter.

Skyskraperluksus i SoHo

Et av Donald Trumps flotte hotell ligger i bydelen SoHo, på en av de mest populære shoppinggatene, Spring Street. Her har man alt man trenger rett utenfor døren uansett om man vil gå på restaurant, drikke drinker på en bar eller shoppe. Trump SoHo er et luksushotell med vakker design i hele hotellet, og deluxe rommene som ligger på 20. etasje og oppover har en enestående utsikt over Lower Manhattan. Alle rom har vindu fra golv til tak, møbler fra designeren Fendi og en pute-meny slik at du kan velge den hodeputen som passer best for deg. Hotellet har både eget spa og et oppvarmet, utendørs basseng med bar. Om du blir sulten og ikke vil forlate hotellet kan du velge mellom en italiensk restaurant, bassengbaren som har en egen bar-meny og biblioteket der du kan bestille småretter.
Les mer om hotellet her.

Designhotell i en rolig del av SoHo

Crosby Street Hotel har den perfekte beliggenheten i populære Soho, mellom shoppinggatene Prince Street og Spring Street, på en rolig tverrgate. Det er et designhotell med mye farger og “hjemme hos”-følelse, populært blant både turister og kjendiser som er på besøk i New York. Hotellet har en restaurant, The Crosby Bar and Terrace, som er åpen hele dagen og her kan du spise frokost og lettere måltider fra barmenyen, og best av alt – Afternoon Tea som serveres hele dagen. Sandwicher, cupcakes, småkaker, fersk frukt, te og et glass champagne.
Les mer om hotellet her.

Retrohotell i Midtown

6 Columbus ligger som navnet avslører ved Columbus Circle lengst opp i Midtown, rett ved Central Park. Innredningen er en blanding av retrostil fra 1960-tallet og moderne. Fargeskalaen går mye i blått og de har forsøkt å skape en rolig atmosfære i hele hotellet. Hotellets restaurant Blue Ribbon Sushi Bar and Grill serveres japanske spesialiteter og klassike grillretter til frokost, lunsj og middag. På taket har de en fantastisk takterrasse med enestående utsikt over New Yorks silhuett der man både kan spise og ta en drink.. Rommene er innredet i samme stil som resten av hotellet og her får du også hippe skjønnhetsprodukter fra Kiehl´s. Rett utenfor døren ligger kjøpesentret The Shops at Columbus Circle der du kan shoppe på blant annet sminke på Sephora, klær J.Crew og alt til kjøkkenet og matlagingen på Williams-Sonoma.
Les mer om hotellet.

Bo i en togkupé i hippe West Village

The Jane er et veldig annerledes hotell, og de har noe som er ganske spesielt for New York – nemlig enkeltrom. Enkeltrommene ser ut som en gammeldags togkupé og det er felles dusj og toalett ute i korridoren. Foretrekker du litt mer luksus bestiller du en Captains Cabin som er som et vanlig dobbeltrom med en dobbeltseng og enten en terrasse eller utsikt mot elven. Alle rommene, uansett størrelse har gratis wi-fi, TV, dvd-spiller og høytalere til iPhone. Hotellet har en veldig populær kafé, Cafe Gitane, som er som en blanding av en fransk kafé og en amerikansk diner. Her får du god mat til bra priser. Rett utenfor hotellet ligger Highline Park, et grøntområde oppe på gamle togskinner noen meter opp i luften. Hotellet har også en lang historie. Det var tidligere et hotell for sjømenn som var på lengre stopp i byen, og i 1912 bodde de overlevende fra Titanic her mens undersøkningen av katastrofen pågikk.
Les mer om hotellet her.

Bo hos Robert De Niro i Tribeca

The Greenwich Hotel er et luksushotell eid av skuespilleren Robert De Niro. Hotellet har 88 rom og ingen er like. Innredningen har hentet inspirasjon fra hele verden, og badet har enten italienske eller marokkanske fliser. Alle rom har gratis wi-fi, høytalere til iPhone og flatskjerms-tv. Du kan til og med låne en iPod full av musikk i resepsjonen om du ikke har med en egen. Hotellet har en stor lobby med massevis og store, myke sofagruppe der man kan sitte å lese og en fin hage. Hotellets restaurant, Locanda Verde, serverer italiensk husmanskost og er en av de mest populære i bydelen Tribeca. Hotellet har også noe så uvanlig som et stort innendørs basseng, noe få andre hotell i New York kan friste sine gjester med. Vil du skjemme bort deg selv enda mer har hotellet også et eget spa.
Les mer om hotellet her.

Nytt designhotell på Times Square

Vil man bo bra midt i smørøyet skal man velge Distrikt Hotel som ligger på 40th Street, bare noen får kvartaler fra Times Square. Her sover man søtt bak “flyplass-tykke” vinduer som stenger ute all lyd, en luksus i New York. Alle gjester får også en liten velkomstgave, det er gratis wi-fi på alle rom, iPhone høytalere, gratis skopuss over natten og gratis avis levert på døren hver morgen.
Les mer om hotellet her.

Populært boutique-hotell i Midtown

Et av de mest populære hotellene i New York er Library Hotel, som ligger rett i nærheten av New York Public Library. Hotellet har ti etasjer med rom og hver etasje er innredet etter et eget tema, som for eksempel sosialkunnskap, filosofi, historie og språk. Her er en stor europeisk frokost inkludert i romprisen i tillegg til kaffe, te, juice og kaker hele dagen. Hver ettermiddag er det vin, kjeks og ost i resepsjonen fra klokken fem til klokken åtte. Alle gjester kan også trene på en nærliggende treningssenter. Alle rom har gratis wi-fi og et dvd-bibliotek med toppfilmer. I hotellets egen restaurant Madison & Vine kan du spise både frokost, lunsj og middag. Kort og godt et hotell som tilbyr sine gjester det lille ekstra.
Les mer om hotellet her.


Flybilletter til New York


Fant du ikke det du leter etter? Finn flere flybilletter her.Populære hotell i New York


Flere hotell finner du her.