New York presenterer Black Friday

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: iStock
Black Friday. Siste fredagen i november hvert år er det shoppingdag numero uno i New York. Butikker og shoppingsentre kjører rabatter fra enten midnatt eller tidlig morgen, og 50-70% rabatt er ikke uvanlig. Her er noen tips til hva du ikke må gå glipp av denne dagen.
Publisert 31 oktober 2016

I år faller Black Friday på fredag den 25.november. Det kan høres dyrt ut å dra til New York kun for å shoppe én dag. Men det finnes mye annet å se og gjøre i New York på denne tiden av året. Og husk, kle deg varmt – vintervindene kan være kalde.

Julepynt og dekorasjoner
Black Friday sies også å være starten på julen i New York. Julepynten er på plass og julestemningen omkranser Manhattan. Blir du litt lengre i New York, så er onsdag 30.november en dato å huske på. Da tennes det store juletreet ved Rockefeller Center.

Macy's Thanksgiving Day Parade
24.november går den årlige paraden av stabelen. Denne paraden har vært en tradisjon siden 1924. Cirka 3,5 millioner mennesker trenger seg ut på gatene hvert år, og på TV sees den av 50 millioner mennesker. Paraden starter kl 9 på morgenen og fortsetter til kl 12, så det gjelder å være morgenpigg og å kle seg varmt.
Les mer om Macy's parade her.

Woodbury
Om du våger kan du prøve deg utenfor Manhattans grenser på Black Friday. Ute på den store outleten Woodbury, som ligger cirka en times med bil utenfor Manhattan, er det betydelige rabatter på allerede rabatterte priser. Men akkurat som andre steder er det veldig overfylt her. Så dra dit tidlig enten med leiebil eller buss.
Les mer om Woodbury Premium Outlets.

Macys
Det store og kjente varehuset Macy´s kjører årlig et heftig salg på Black Friday. Her inne finnes alt du kan tenke deg fra interiør til sko, skjønnhetsprodukter, klær og leker. Se på oversikten til varehuset og velg deg en etasje å begynne i. Det er stort og med mange rulletrapper. Macy's finnes ved Herald Square i midtown Manhattan, men også i Newport Center på andre siden av Hudson River i New Jersey – og New Jersey betyr ingen skatt på prisene!

American Eagle
Her hadde de 40% av alle varer i fjor. Her finnes det klesbutikker for både gutter og jenter hvor man blant annet kan finne t-skjorter og jeans. Her kan du gjøre gode kupp. Finnes blant annet ved Union Square.

Abercrombie & Fitch
I Abercrombie & Fitchs flagship store på 5th avenue var det i fjor en kø som strakk seg rundt hele bygningen. Årsaken? 40% på alt i hele butikken. Ett tips: test ut butikken på South Street Seaport som ikke ligger midt i smørøyet for alle happy shoppers, så slipper du de lange køene.

Union Square Market
Herlig julemarked midt på Manhattan. Rød- og hvitstripete telt og boder på rekke og rad er et sterkt kjennetegn hvert år på Union Square. Her finner du alt fra rykende kakao og håndlagde smykker, til stearinlys, delikatesser og hatter.

- Finn fly til New York
- Finn hotell i New York


Billige hotell i New YorkBillige fly til New York