Publisert 21 april 2013

Du trenger ikke å tømme hele reisekassa, sitte på flyet i mange timer eller være borte i flere uker for å oppleve en hyggelig ferie. Destinasjonene nedenfor har det felles at det er billig å reise hit og det er rimelig å bo her når du først er på plass.

Montenegro – verdens nest heteste land 2013

Det er lett å forstå hvorfor Lonely Planet har utsett Montenegro til verdens nest heteste land 2013. Landets fantastiske natur med frodige fjell og tukist vann er lett å forelske seg i. Langs den budvanske rivieraen finnes det et godt utvalg av strender. Her kan du også oppleve verdens nest største ravine, Tara, og vandre i fine nasjonalparker. Unn deg god mat og drikke her som prisene er relativt lave. Her finnes det mye å gjøre for deg som tørster etter eventyr.

Bulgaria – mye ferie for en billig penge

Det meget prisverdige Bulgaria har noe å tilby alle, uansett om du er ute etter kultur, sol og bad eller partykvelder. Foruten lave priser, lokker den korte flytiden på under tre timer. For soldyrkere som liker liv og røre er Sunny Beach med herlige sandstrender og et pulserende uteliv, et perfekt valg. Er du derimot ute etter en romantisk ferie i historiske omgivelser, passer koselige Nessbar utmerket. Byen er omgitt av en vakker ringmur og fine 1700-talls bygninger, og byr på herlige strender og salte dukkerter. I Bulgaria får du mye ferie for lite penger.

Tyskland – overraskende fine strender

For mange er Tyskland synonymt med Autobahn og et sted man besøker for å kjøpe billig alkohol. Det de fleste ikke vet om er at Tysklands Østersjøkyst lokker med hvite sandstrender, romantiske viker, krystallklart vann, luksuriøse spa og spennende eventyr. En av landets vakreste strender heter Darßer Westrand, med sin fantastisk, flotte natur. Prisnivået på alt fra mat og drikke til lukseriøse spa-opplevelser, er betydelig lavere enn i Norge. Mulighet for å ta bilen ned i stedet for flyet, kan gjøre ferien enda billigere.

Tyrkia – det perfekte ferielandet

Et av Europa fremste reisemål for sol og bad, er Tyrkia. Her finner du fine strender, lekker mat, prisverdig shopping, frodig natur og et solsikkert klima. Uansett hva du er for type turist, finnes det garantert noe som tiltaler deg. Populære steder er Bodrum-, Alanya- og Marmariskysten - alle med herlige strender og krystallklart vann. Det er som regel billig å reise til Tyrkia og du kan derfor passe på å unne deg en litt ekstra bra overnatting og litt ekstra god mat. Det du ikke finner i Tyrkia, det behøver du nok heller ikke.

Polen – et feriekupp

Spareiser til Polen har i løpet av de seneste årene økt enormt, men det som de fleste nordmenn ikke vet er at den polske rivieraen har flotte, hvite strender, små pittoreske byer og rimelig shopping. Den så kalte polske rivieraen strekker seg fra Swinousjie til Gdansk, med byer som blant annet Gdynia og Sopot. En av de mest populære feriebyene er Miedzyzdroje med sine hvite strender, flere kilometer lange strandpromenaden, hyggelig kroer og restauranter.


Gode pakkreisetilbud