Publisert 22 april 2019

Montenegro er et lite land på Balkanhalvøyen som fortsatt er ganske uoppdaget blant norske turister, men det lille landet har alt du trenger for solferien. Langs Budva-rivieraen ligger strendene som et perlebånd. Ovenfor kysten ser du grønne fjell og åser som skaper en vakker innramming. Her kan du også teste rafting, klatring eller vannsport. Vi guider deg til Montenegros beste badebyer, fra nord til sør.

Herceg Novi

Herceg Novi har blitt kalt “solens by” på grunn av sine mange soltimer per år og her finner du flere ulike strender. Den nordligste badebyen i Montenegro ligger kun en mil fra den kroatiske grensen, og selve byen er bygget rundt to torg: Belavista og Nikole Durkovicas torg. Gamlebyen ligger i en skråning ned mot sjøen og er et selvsagt samlingssted om kveldene. Her ligger det mange restauranter og koselige uteserveringer. Utelivet finner du i den nyere bydelen Igalo, der du kan more deg på klubber og barer. Herceg Novi er populært blant ungdommer fra nabolandene på Balkan. Ikke gå glipp av en båtutflukt til Europa sørligste fjord Boka Kotorska.
Hotell i Herceg Novi

Budva

Jetset og overflod er ikke en fremmed gjest i Budva. I havnen ligger luksuriøse yachts fortøyet og mange rike og berømte ferierende setter kursen mot Budvarivieraens hovedby. Under høysesongen er det skikkelig feststemning og utelivet er svært bra. Strendene her ligger som et perlehalsbånd langs kysten, og byen i seg selv er en herlig miks av gammelt og nytt. Innenfor bymuren finner du Gamlebyen med sine trange smug, små boutiquer og koselige restauranter. Til tross for at Budva har et luksuriøst preg er det ikke dyrt, og det føles fortsatt genuint. Favorittstrendene her er Jaz og tvillingstrendene Mogren 1 og 2.
Se charterreiser til Budva

Bečići

Bečići er nabo med Budva på Budvarivieraen. Stranden her er en av de lengste og bredeste i landet og byr på et stort tilbud av vannaktiviteter – en god grunn til å reise akkurat hit! Det er massevis av strandbarer, men utelivet er rolig. Den partyglade tar en taxi til Budva på bare 10 minutter. Litt sørover for Bečići ligger den vakre øyen Sveti Stefan som er avbildet på massevis av postkort.
Se charterreiser til Bečići

Przno

Litt lengre sør ligger Przno, som er en liten autentisk fiskelandsby med rundt 200 innbyggere. Her kan du slappe av på den lille stranden om dagene og nyte lange middager om kveldene. Fiskebåtene kommer med dagsfersk fangst hver morgen og det er derfor mange bra fiskerestauranter her. Her finner du også noen barer, men ikke noe særlig uteliv.

Petrovac

Det sjarmerende fiskesamfunnet Petrovac er en av de mest sørlige badebyene i regionen Budva. Byen har drøyt 2000 innbyggere og omgivelsene er omringet av furutrær og olivenlunder. I høysesongen er det flere badegjester som kommer hit og litt ekstra liv om kveldene, og badebyen passer perfekt for familier. Petrovac har en egen strand, men mange drar til den enda finere Lucice-stranden rett sør for byen.
Charter til Petrovac

Porto Montenegro

Porto Montenegro er en glitrende oase. En tidligere marina som har blitt gjort om til en yachthavn og blitt en av de største marinaene i Middelhavet. En trivelig strandpromenade med luksusfartøy i alle former og eksklusive butikker og elegante restauranter. Fra Porto Montenegro er det mindre enn tyve minutter med buss til landets mest velbevarte middelalderby Kotor. En by full av smug, palasser, kirker og koselige torg hvor man kan kjøle seg ned i skyggen med en kald øl.

Bijela

Denne genuine perlen i hjertet av den vakre Kotorbukten har flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste bukter. Den lille fiskelandsbyen ligger vakkert til omringet av fjell og daler som former et eventyrlignende landskap. I Bijela råder en ro med en avslappet atmosfære og langs de trange smugene finner man flere tavernaer som serverer lokale delikatesser. De grønne og frodige omgivelsene gir gode muligheter for de som ønsker en aktiv ferie. Rafting, sykling og turstier tilbys i nærheten.
Se alle hotell i Bijela

Slik kommer du deg hit

Du kan reise med charter til Montenegro med Apollo, Ving og TUI. Når du reiser charter lander du i Tivat og tar deg deretter videre med transferbuss. Til Budva, Becici og Przno tar det rundt 30 – 40 minutter og til Petrovac tar det rundt en time. Til Herceg Novi tar transferen fra en time. Du kan også reise på egenhånd og fly rutefly. Enklest og billigst er det derfor ofte å heller fly til hovedstaden Podgorica sin flyplass. Avstandene på Budvarivieraen er korte og det er enkelt å kombinere flere steder eller å dra på dagsutflukter. Du kommer deg rundt med leiebil, lokale busslinjer eller taxi.
Finn charterreiser til Montenegro
Finn fly til Montenegro
Finn hotell til Montenegro
Finn all inclusive til Montenegro