Fra New York til Key West

Janerikmarthinsen
Medlem siden 2012, besøkt 11 land

Foto: janerikmarthinsen, medlem siden 2012
Foto: janerikmarthinsen, medlem siden 2012
Foto: janerikmarthinsen, medlem siden 2012
En roadtrip fra storbyen New York med shopping og et fantastisk liv 24/7, til en fullstendig avslappende og nydelig liten strandby lengst sør i Florida.
Publisert 4 juni 2012

Dette er en roadtrip man neppe vil glemme og som starter med masse liv, og munner ut i en deilig opplevelsesrik biltur til avslappingen man drømmer om hver dag.

New York

Enten det er første gang man er i “The city that never sleeps” eller om man har vært her før er det mange ting man bare ikke blir lei av. Byen er i konstant utvikling og er det et år siden sist så er det mye nytt man ikke har sett før. I disse dager er det spesielt effektiviteten og fremgangen på nye World Trade Center som er gøy og få med seg fra besøk til besøk. Disse skal etter ryktene stå ferdig oppreist i sin fulle stolthet igjen rundt omkring år 2015, noe som definitivt blir gøy og se. Skal du til New York før den tid så ta en tur til ground zero. Og når man først er på ground zero så ta en tur innom Tribute WTC Visitor Center, en meget sterk, men fin historisk opplevelse å ta med seg. Hva gjelder shopping og opphold så er det områdene rundt Times Square, Broadway, 5th Ave og Central Park som er å anbefale. Bodde selv på The Roosevelt Hotel, 45 East 45th Street, som var et meget bra hotell i fin avstand til alle fasiliteter. Glem heller ikke Empire State Building, Statue of Liberty og Brooklyn Bridge som er sikre vinnere.

Videre til Atlantic City

Atlantic City er østkystens svar på Las Vegas og da med strandlinje. Har man vært i Las Vegas så vil man fort kjenne igjen byggestil og hotell/casinonavn i denne byen. Her kan man velge og bo på en av de velkjente hotellene som Caesars Atlantic City, Bally`s eller Golden Nugget for å nevne noen, eller som vi gjorde og bo litt på utsiden. Sentrum av denne byen er ikke stort så om man velger et hotell 500 meter unna bykjernen så er prisen mye hyggeligere mot lommeboken og du har litt mer å gamble for om man ønsker det. På kveldstid anbefaler jeg en gåtur langs strandkanten, en fin måte å se byen på og mellom deg og havet finnes det et bra antall strandbarer med masse liv og god atmosfære.

Washington DC

Vi ankommer hovedstaden i The Land of Opportunity. På denne turen var besøket kort, men noen severdigheter fikk vi med oss. Er man her må man så klart få med seg bygget der verdens mektigste mann holder til, nemlig The White House. Da vi var der hadde USA president Barack Obama hageparty og vi kunne ikke nærme oss uten at vaktene på taket pekte på oss med en form for “kikkert”. Men med et godt kamera eller alle andre dager enn denne vil man få med seg en hel del mer av det verdensberømte huset. Videre gikk besøket til Lincoln Memorial, et tempel med en flott statue av president Abraham Lincoln. Her har man også utsikt til Washington Monument som ble bygget for å minnes USAs første president General George Washington – fantastisk. Litt dyster, men kjempefin avslutning, fikk vi på Arlington National Cemetery der blant annet president John F Kennedy er begravet med en evig flamme ved hans grav.

Tut og kjør til Savannah

North Carolina hadde flotte veier og fin natur, men i et kappløp med tiden rakk vi ikke stort mer enn en deilig middag på Wendy`s og et stopp South of the Border, ikke så mye og si om det men artig å se. Videre i enden av South Carolina finner vi Savannah – ikke kjør forbi dette stedet. Her får man se en idyllisk by som har tatt vare på historien i alt fra gater og bygninger til trikker og gamle hjuldampere. Ved bryggen her ligger tøffe, brune barer hvor man kan kjøle seg ned med hva man måtte ønske. Det var i denne havnen at krydderet til Coca-Cola først kom inn i landet og i her ligger Coca Colas hovedkvarter. Så ta deg en iskald Coca Cola og tenk på at dette er originalen, det er her en av verdens største merkenavn startet.

Neste stopp Orlando

Vel ute av Georgia hvor vi brukte mesteparten av tiden i bilen, suste vi inn i solskinnsstaten Florida,som vi elsker, forbi Jacksonville og til byen fylt med magi, Orlando. Her finner vi Walt Disney World som kan anbefales både for barn og voksne – her er det moro for hele familien uansett alder. Disney World er delt opp i flere veldig store parker og her bør man ha 1 dag per park for og få med seg det meste. Epcot Center byr på historie og innsyn i kulturer fra andre land som er delt opp over hele parken. Her finner vi også Norge, hvor vikingtiden er i fokus og de ansatte er norske og kledd i vår egen nasjonal drakt, bunaden. Magic Kingdom er neste park og den beste (etter min mening) Her finner du alle kjente og kjære tegneserie figurer fra Walt Disney og så klart det velkjente slottet. Her finnes utallige show, karuseller, severdigheter og suvenirbutikker. Min favoritt er butikken med juletrekuler, disse er “one of a kind”. Kvelden i Magic Kingdom avsluttes med en parade fullspekket av lyd og lys og til sist et fyrverkeri du aldri har sett maken til, ikke en gang i din villeste fantasi. Her er det veldig mye å skrive om; alt fra badeparkene Disneys Typhoon Lagoon og Blizzard Beach til Downtown Disney for de mer voksne, men jeg må runde av med og si litt om Disney Hollywood Studios. Dette er parken for de som liker karuseller, filmer og action. Her er det nok karusellene som vil ta mesteparten av tiden selv om alt er gøy og få med seg. Rock n Rollercoaster er en Aerosmith-inspirert karusell hvor man sitter i en “Cadillac” for å være med gutta i bandet. Den går kjempefort (0-100 på 2,8 sek) i total mørket med gode låter fra Aerosmith på anlegget, og er hysterisk moro. Til slutt har vi Tower of Terror. Her går man inn i en gammel høy murbygning, og videre inn i en heis med sitteplasser og blir heist opp 13 etasjer. På toppen kommer man inn i “The twilight zone” hvor man ser spøkelser og andre rare naturfenomen før det blir helt stille og mørkt. Det neste som skjer er et hyl, to store dører åpner seg og du ser over hele parken før to motorer skyter heisen ned mot bakken, her er det mer enn fritt fall, før den mykt stopper og man blir skutt opp igjen. Dette gjentas noen ganger og er helt hinsides moro og skremmende på samme tid, må prøves.

Kennedy Space Center

Her holder NASA i Florida til, her skytes det opp raketter, man kan se i museet, ta en karusell som føles som en ferd fra jorden til rommet eller være med inn i kontrollrommet og høre og se faktiske opptak av en av de mange Apollo rakettene som ble skutt opp. Kjempegøy men krever kanskje en viss interesse.

Welcome to Miami

Etter en god og lang tur gjennom store sumpområder havner vi i partyløvenes paradis. Her ligger den hvite sanden på Miami Beach så langt øyet kan se, og det finnes et utrolig antall utesteder og restauranter. Man bader i havet som har en helt passe temperatur, før man legger seg ned og nyter solen på stranden. På kvelden anbefaler jeg en tur langs Miami Beach, bygninger og lys er like bra om ikke bedre i virkeligheten, som i filmer som Miami Vice. Her lønner det seg å finne et hotell langs stranden eller i nærheten ettersom det er der mesteparten av tiden går med. Det koster litt mer, men er absolutt verdt det fremfor og kjøre frem og tilbake hver dag. Er du glad i uteliv så trenger jeg ikke si mer enn at du mest sannsynlig kommer til og planlegge neste tur før du har reist hjem. Av shopping er min anbefaling: Langs Miami Beach, her finner man en hel del og vil man på et kjøpesenter som er gigantisk og har alt så legg turen til Dolphin Mall. Her har du 150 000 kvadratmeter og 240+ butikker å boltre deg i. Blir du lei finnes det en bar midt i senteret hvor man kan se baseball, fotball eller bare ta seg en velfortjent forfriskning. Er dere flere så havner mannfolka her en del før sine bedre halvdeler av en eller annen grunn.

No Worries, No problems Just Key West

Turen fra Miami til Key West er lang men overhode ikke kjedelig. Det tar rundt 4 timer med stopp og på vei ut er det flere steder å få mat eller bensin. Nesten hele turen består av å kjøre på turkise broer som strekke seg langt lang ut i vannet, helt til man er fremme. På vei ut kan jeg anbefale å stoppe innom Bass Pro Store i Islamorada. Der er det masse fiskeutstyr om man har tenkt og prøve lykken, eller bare ta en tur innom for og se selveste Ernest Hemingways båt Pilar. Vel fremme i Key West finnes det nok av hoteller men her anbefaler jeg og leie et lite hus eller en leilighet, på den måten kan man kjøpe inn grill mat og gjøre litt mer som man vil, det er prisvennlig og her vil jeg nesten si at man MÅ ha tilgang til grill og veranda. Alt som skjer i Key West skjer enten i Duval Street eller i nordenden av den, der finner man en brygge meg masse underholdning og festligheter. Hver eneste dag solen er oppe så feires solnedgangen på kvelden, det må man få med seg i alle fall en gang. Skal man ha seg en bedre middag så kan jeg anbefale La Trattoria Restaurant på 524 Duval Street, bestiller du biff her så vær klar over at den er himmelsk og at du mye sannsynlig kommer igjen dagen etter. Bading er en selvfølge, ta med alle og dra til Fort Zachary Taylor Beach. Nydelig, rolig og trolig så avslappende og deilig at du sovner – glem ikke solkrem. Etter en dag her er alle dine problemer borte og man kan ikke annet enn og spørre seg selv hvorfor man ikke bare blir her for alltid. Din eneste bekymring på Key West er om tidevannet skal nå håndkleet ditt.

Slik kommer du deg hit

Fra Norge går det direktefly med både United og SAS til New York, og det er mulig å kjøpe en flybillett som tillater at du reiser til New York og hjem fra for eksempel Miami. Fra Miami går det ingen direktfly til Norge, du får fly hjem igjen via en flyplass i USA eller Europa.


Fly til New YorkPopulære hotell i New YorkRoadtrip-hotell i USA


Her finner du den billigste leiebilen.