Ferie ved den italienske Gardasjøen

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
I Nord-Italia ligger Gardasjøen, Italias største innsjø. Dette er reisemålet for deg som er ute etter natur, kultur og god vin. Finn din yndlingsby eller reis innsjøen rundt med bil eller tog.
Publisert 28 mai 2019

Gardasjøen er Italia største og mest kjente sjø og et perfekt reisemål om du vil nyte av natur, kultur, vin og bare slappe av. Reisemålet ligger i Nord-Italia ved foten av Alpene mellom Venezia og Milano. I løpet av en ferie her blir du kjent med både den glitrende innsjøen og byene som omkranser den.

Opplev Gardasjøen på beste måte – med båt

Vakre Gardasjøen stammer fra istiden og lokker med glitrende klart vann. Du opplever sjøen på beste måte ved å ta en båttur. Fra båten får du fantastisk utsikt mot fjellene på den vestre kysten, og de koselige og familievennlige byene ved den østre stranden. En båt er også en bra måte å ta seg mellom de forskjellige byene, det er ikke spesielt dyrt og det finnes mange ferger å velge mellom.

Garda – perfekt utgangspunkt for din reise

Garda er den perfekte byen å bo i når du er her på ferie. Det er en koselig gammel fiskeby som ligger ved den sydøstlige delen av sjøen. De små og slingrende gatene er livlige med butikker, restauranter og er du sugen på en spasertur så finnes det en populær strandpromenade som er kantet med oliventrær og palmer.

Området lokker med flere vakre byer

Langs med sjøen ligger mange vakre byer som er verdt et besøk. Desenzano er Gardasjøens sørligste by og her kan du se monumentfra blant annet Romertiden, shoppe og gå tur langs den fine strandpromenaden. Simione er kanskje den vakreste byen, nesten som hentet fra et eventyr. Her finnes ruiner fra en romersk villa, en gammel borg og fantastisk natur. Gå heller ikke glipp av Riva del Garda i nord og elegante vinbyen Bardolino. Både Limone Sul Garda og Malcesine passer perfekt for deg som vil vandre eller sykle. Øst for Gardasjøen ligger Verona, der kjærlighetshistorien om Romeo og Julia ble utspilt.

Aktiviteter for hele familien

Reiser du til Gardasjøen så finnes det noe å gjøre for hele familien. Nordlige delen av sjøen er omringet av vakre fjell og her finnes det mange flotte turstier å utforske for den som vil være aktiv i ferien. Sør for sjøen ligger Italias største fornøyelsespark Gardaland, perfekt for hele familien. I nærheten ligger vannlandet Aquaparadise og filmverden Movie Studios. Det finnes golfbaner på begge sider av sjøen, så om du er golfinteressert er det bare å velge mellom alle 18-hulls golfbaner. Dessuten finnes det mange fine strender, og uansett hva du velger å gjøre så har Gardasjøen om området rundt et herlig klima med størst solsjanser mellom mai og september.

Dra på bilferie til Gardasjøen

Det er veldig enkelt å fra på bilferie til Gardasjøen siden det går fine motorveier hele veien dit. Dessuten får du mulighet til å oppdage mye spennende på veien. Tyskland er for eksempel en vanlig vei å kjøre og her finnes det mange fine stopp man kan gjøre. Vel fremme kan du bruke bilen til å ta deg rundt sjøen. Avstanden mellom byene er korte og det tar cirka en dag å kjøre rundt hele sjøen. Et pluss er også at trafikken her er mye roligere enn i mange andre Middelhavsland.

Dra på gruppereise med buss

En komfortabel måte å oppleve Gardasjøen på er å dra på en arrangert bussreise. I prisen inngår ofte reiseledere, overnatting på hotellet, frokost og middag. Dessuten finnes det massevis av herlige utflukter å delta på. En perfekt reisemåte om du ikke vil reise ned med fly og samtidig gjerne vil treffe nye mennesker.

Fly til Gardasjøen

Du kan også reise hit med fly. Den kjappeste måten å reise på er med fly Verona som er rett ved, eller til byen Bergamo og derfra er det 11 mil å kjøre til Gardasjøen. Det går også tog og buss fra flyplassen til byene rundt sjøen. Du kan også ta fly til Milano, Bologna og Venezia som alle ligger cirka 16 mil fra Gardasjøen. Flytiden er på cirka 2,5 time.

Finn din reise til Gardasjøen:
Fly til Gardasjøen
Fly til Italia
Hotell ved Gardasjøen
Leiebil i Italia


Tilbud – Italia