Fem prisverdige weekendbyer

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Thinkstock
Høsten egner seg utmerket til en liten weekendreise. Vi har valgt ut fem storbyer i Europa som både er prisverdige og hyggelige. Her finner du din favoritt.
Publisert 23 september 2013

Her er noen av høstens mest prisverdige weekendbyer:

Hamburg - tysk handelsby

I Europa syvende største by møtes havneindustri og flotte hager, samt palasslignende boliger.
Paradgatan Reeperbahn er et kjentturiststrøk med et godt utvalg av restauranter og butikker. Midt på Reeperbahn ligger Beatlesmuseet. Befinner du deg i Hamburg på en søndag og er en morgenfugl bør du besøke fiskemarkedet. På Mönckenbergstrasse og Spitalerstrasse alt du kan ønske deg av shopping. Legg et besøk på kjøpesenteret Europa Passage og de amerikanske butikkene Hollister og Abercrombie & Fitch. Spis gjerne en schnitzel og drikk den lokale ølen Astra.

Slik tar du deg til Hamburg: Med direktefly fra Oslo tar det cirka en time og 30 minutter til Hamburg. Flyplassen ligger 30 kilometer fra byens sentrum.

Vilnius - arkitekturens by

Litauens hovudstad er en arkitektturby med over 40 kirker som stammer fra Middelalderen. Ta en spasertur i gamlebyen som er den største i Øst-Europa og finnes med på UNESCOs verdens kulturarvliste. Besøk KGB-museet og Katedraltorget. Gedimanstårnet er et av Vilnius sterkeste symboler. I denne byen kan du nyte tradisjonelle, litauiske matretter eller pizza. Øl er kanskje den mest populære drikken.

Slik tar du deg til Vilnius: Med direktefly fra Rygge tar det cirka 1 time og 50 minutter til Vilnius. Flyplassen ligger cirka 20 minutter byens sentrum.

Reykjavik - eventyrladet i nord

Reykjavik har et fantastisk landskap, dramatisk arkitektur, et pulserende uteliv og spennende shopping. Er du heldig kan du på vinteren se nordlys danse på himmelen. Uansett om du er hestevant eller ikke, er det en opplevelse å sitte på hesteryggen på en islandshest gjennom Islands flotte landskap. Et “must” er å bade i den Blå Lagunen som holder en temperatur på 32 grader. Smak på lokale delikatesser tørket og råtten hai, røkt lundefugl eller røkt hval. Du kan selvfølgelig få mer normal mat som fisk og lam på menyen også.

Slik tar du deg til Reykjavik: Med direktefly fra Oslo tar det cirka 2 timer og 40 minutter til Reykjavik. Flyplassen ligger 45 minuter fra byens sentrum.

Beograd - den hvite byen

Serbia hovedstad, Beograd, kan by på et et stort utelivstilbud og velfylte kaféer. De mest trendige kaféene ligger på gata Strahinjica Bana. Bra shopping finner du i de store kjøpesentrene USCE Shopping Center og Delta City. Beograds største sevedighet er Kalemegdan, en flott borg fra 1700-tallet. I Serbia er ajvar nasjonalretten - en saus som ofte brukes som pålegg eller smakstilsetning i gryter.

Slik tar du deg til Beograd: Med direktefly fra Oslo tar det cirka 2 timer og 45 minutter til Beograd. Flyplassen ligger 12 kilometer fra byens sentrum.

Split - godt utgangspunkt for skjærgårdsreiser

Kroatias nest største by, Split, er det perfekte utgangspunktet for turer i skjærgården. Dra gjerne til noen av øyene like utenfor. Byen mest kjente severdighet er det 2 000 år gamle palasset Diocletianus, som finnes med på UNESCOs verdensarvliste. Det beste oversiktsbildet får du dersom du går opp i katedraltårnet. De fleste restaurantene ligger ved strandpromenaden Riva og på menyen finner du blant annet grillet fisk, stuet kjøtt, pasta og pizza.

Slik tar du deg til Split: Med direktefly til Oslo tar det i underkant av 3 timer til Split. Flyplassen ligger cirka 20 kilometer fra byens sentrum.


Fly til HamburgFly til VilniusFly til ReykjavikFly til BeogradFly til SplitPopulære hotell i weekendbyene


Flere hotell finner du her >>