Hemmelige Berlin

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Hüttenpalast
Berlin er hetere enn noensinne. Alle, uansett alder, interesser og kjønn vil reise til denne metropolen som bare ligger en kort flyreise bort. Byen har fantastiske restauranter, shopping i verdensklasse og er et perfekt reisemål for en weekendreise hele året.
Publisert 9 november 2012

For at du skal slippe alle turistfeller har vi funnet frem seks favoritter blant Berlin beste bevarte hemmeligheter.

Campingvognferie midt i byen

Hüttenpalast er en av Berlins merkeligste overnattingsalternativ. Hotellet tilbyr overnatting i gamle campingvogner, trendy små hytter og stilrene hotellrom. Tanken bak hotellet er att de som kanskje aldri har vært på en vanlig campingferie skal få prøve det på en litt mer komfortabel måte. Hüttenpalast har også en egen kafé med forskjellige vegetariske matretter og ikke minst supergod kaffe. Veggene i kafeen fungerer også som et kunstgalleri for unge kunstnere.
Hvor: Hobrechtstraße 66
Les mer her.

Byens beste kaffe

For de ansatte på The barn i bydelen Mitte er kaffe en religion. Mange berlinere mener at det er her du får byen beste kaffe. Det er mye på grunn av den høye kvaliteten på kaffebønnene og at hver kopp kaffe brygges for hand. Eieren Ralf byr også på bakverk etter sin mammas oppskrifter. For ikke så lenge siden åpnet han også et eget kaffebrenneri i et gammelt industrilokale der du kan drikke kaffe som er laget med kjærlighet. Her er både musikk og bærbar data forbudt – alt for at det skal det skal bli en roligere atmosfære der fokus ligger på å nyte sin kopp med kaffe.
Hvor: Auguststraße 58
Les mer her.

Berlins beste sightseeing

“Berliner Unterwelten” heter turen som tar deg med under Berlins gater og lar deg oppdage en helt annen del av byen. Det finnes en hel verden gjemt under den tyske hovedstaden med bunkere, tunneler, sjakt, fjell av grus og historiske hvelv. Utforsk byens begravde historie og opplev de trange rommene som lokalbefolkningen ble tvunget til å bo i under Andre verdenskrig. Dette er garantert en tur du ikke kommer til å glemme, men som mange besøkende til Berlin går glipp av når de er her. Gjør ikke samme feil!
Les mer her.

Inglourious basterds

Baren med navnet Café Einstein Stammhaus ble kjent etter at flere scener i Tarantino-filmen “Inglorious Basterds” ble spilt inn her. Huset der baren ligger er også kjent på grunn av at skuespilleren Henny Porten bodde her. I tillegg serverer de, om man skal høre på lokalbefolkningen, den beste alkoholen i byen. Her har de rundt 600 forskjellige sorter rom og 160 sorter gin fra hele verden. Mange av drinkene på menyen inneholder urter som er dyrket i barens egen hage. Kort og godt – et besøk her er en selvfølge når man er i Berlin!
Hvor: Kurfürstenstraße 58
Les mer her.

Naken lunsj

Naked Lunch er navnet på en av Berlins kritikerroste restauranter som frem til nå har vært en gjemt skatt, i hvert fall for byens turister. Til tross for navnet så må du ikke sitte naken å spise din lunsj. Ideen bak navnet er heller det at eierne vil fremheve at alle råvarer er lokale og naturelle. Maten er enkel, men fantastisk god. Eksempel på mat som serveres her er sild med eple, løk og gratinerte poteter, eller hjemmelaget gulrotgnocchi som serveres med appelsin og salviesmør. En blanding av gammel og nytt som viser det moderne, tyske kjøkkenet fra sin beste side.
Hvor: Anklamer Straße 38, Mitte
Les mer her.

Liten bar med stort navn

Man skulle kunne tro at baren King Size Bar er en stor bar med plass for veldig mange mennesker. Sannheten er det motsatte. Baren, som er utrolig populær blant lokalbefolkningen, er stort sett ingenting mer enn et hull i veggen. Her er det bare plass til 50 besøkere, som nøye godkjennes av vaktene, og stemningen er alltid på topp. Spesielt livlig blir det klokken 01 når golvet fremfor toalettene forvandles til et lite dansegolv – en perfekt plass å besøke for deg som vil feste til solen går opp.
Hvor: Friedrichstraße 112b
Les mer her.


Her finner du fler spennende ting å gjøre i Berlin

Tysklands turistbyrås hjemmeside
Visit Berlin

Har du en hemmelig favoritt i Berlin? Skriv gjerne en kommentar nedenfor!


Flybilletter til BerlinPopulære hotell i Berlin