Publisert 1 desember 2009

Hamburg er et flott sted å spasere. En tur langs floden og til fiskemarkedet er obligatorisk, selv på vinteren. Over 1000 tyskere samles på Fischmarkt (fiskemarkedet) hver søndag fra klokken 05. Er du en morgenfugl (eller en natteravn) bør du gå hit. Auksjonen på fiskemarkedet kan by på alt fra fersk fisk til friske grønnsaker.

Hamburgs Reeperbahn har under lang tid vært sentrum for det løsslupne livet. Reeperbahn er dog kjent for mer enn strippeklubber og sex shops. Her finner du et heftig uteliv, verdensberømte musikaler og teatersykker, samt hyggelig kaféer. Midt i saligheten, eller kanskje mer korrekt synden, ligger St. Josephkirken.

I Beatles fotspor

De som kan musikkhistorie vet at det var i Hamburg Beatles gjorde noen av sine første opptreden. Er du et Beatlesfan bør du besøke muséet Beatlemania, Beatles-Platz, gaten der gruppen spilte på forskjellige klubber, samt bli med på Hamburgs Beatles Tour og se alle betydelsefulle steder i Beatles liv.

Spis middag i blinde

Søker du utfordringer skal du ta turen til Dialog Im Dunkeln som ligger i Speicherstadt. Her vil du få et innblikk i en blinds hverdag. Du vil bli ført rundt i mørket av blinde guider, og når maten serveres vil du ikke kunne se så mye som en millimeter av hva som skjer under måltidet.

Ellers er en av Hamburgs mange utsøkte fiskerestauranter verd et besøk. Hovedrettene koster rundt hundrelappen og porsjonene er store. Fischerihafen (Grosse Elbstrasse 143) skal være en av Hamburgs beste fiskerestauranter.

Shoppingmekka

Hamburg er et shoppingmekka. Hovedstrøket heter Mönckebergstrasse, Hamburgs største gågate – der kjøpesentrene og de store internasjonale butikkjedene holder til. Reiser du til Hamburg like før jul, kan du besøke byens store, tradisjonelle julemarkeder. De mest sentrale markedene finner du på Rathausplatz.

Besøk flere kontinent på et hotell

Europeiske hotellutviklingskonferansen har utsett Lindner Park-Hotel Hagenbeck i Hamburg til Europa mest spetakulære hotell. Lindner Park er nabo med Hagenbecks dyrepark og tropeakavarium. De to første etasjene ligger på det afrikanske kontinentet med stepper og savanner, i tredje og fjerde etasje finnes det en asiatisk regnskog og i femte etasje tas gjestene med til Arktis og Antarktis.

Fly til Hamburg

Hotell i Hamburg fra 3 stjerner

Relevante linker:Dialog Im DunkelnBeatlemaniaBeatles Tour