Fem hete reisemål for nygifte

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: robin90, medlem siden 2008
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Begrepet hvetebrødsdager brukes som et bilde på en behagelig og lykkelig tid for de nygifte. Her er fem uimotståelige reisemål hvor alt er tilrettelagt for en avslappende og romantisk bryllupsreise.
Publisert 9 januar 2013

Maldivene – postkortliknende landskap

Øygruppen Maldivene, også kjent som «det indiske havs blomst», er et tropisk paradis, med gnistrende hvite strender og azurblå laguner. Her kan man nyte fantastiske soldager med deilige temperaturer. Maldivene egner seg som reisemål hele året, men å feriere i et postkortliknende landskap kan være dyrere enn det smaker. All-inclusive kan være løsningen for deg som ønsker å spare noen kroner.
Slik kommer du deg hit: En rekke flyselskap har regelmessig forbindelse til Maldivene. Reisetid fra Norge til Maldivene ligger på ca. 10-14 timer.

Saint Lucia, Karibia – himmelsk paradis

Himmelske Saint Lucia er en av Karbias perler, et tropisk paradis med fløyelsmyke sandstrender og perfekt for bryllupsreiser. Saint Lucia har alt man krever av et karibisk paradis. Frodige regnskoger, fasinerende vulkaner og spektakulære strender, og ikke minst en sjarmerende blanding av fransk, engelsk og kreolsk kultur. I havnebyen Castries finner du størstedelen av turistene. Klimaet på Saint Lucia er subtropisk og byr på både sol og regn. Dagtemperaturene ligger generelt sett på mellom 25 og 30 grader.
Slik kommer du deg hit: Ta flyet fra Oslo til havnebyen Castries. Du må regne med å måtte mellomlande i London eller Paris, samt Miami på veien dit.

Dubai – moderne og overdådig

En bryllupsreise til Dubai byr på sol og bad, glamorøs shopping, yrende uteliv, og overdådig luksus. Et av Dubais mest fantastiske hoteller er Banyan Tree Al Wadi, en oase i ørkenen. Dubai gir alle reisende varige inntrykk med sine skyskrapere, science fiction og tradisjonell nomade kultur. Månedene november til april byr på mest behagelig vær, med en snittemperatur på 28 grader på dagtid.
Slik kommer du deg hit: Den enkleste måten å reise til Dubai på er med noen av charterselskapene eller med Norwegian som flyr direkte fra Oslo.

Sri Lanka – uoppdaget perle

For mange nordmenn er Sri Lanka fortsatt en uoppdaget perle. Sri Lanka er rett og slett et fantastisk land med en utrolig natur og kultur. Øya er ikke like utviklet som en del av de andre øyene i Det indiske hav, men det finnes nok av førsteklasses hotell å velge mellom. Sett kursen sørover dersom du er på jakt etter nye strandperler. Arugam Bay er kjent som øyas surfeparadis, men er også et ypperlig valg for badenymfer. Langs kysten er det varmt året rundt, mens det i høylandet er noe kjøligere.
Slik kommer du deg hit: Fra Norge er det enklest å fly til London og derfra nonstop til hovedstaden Colombo.

Aruba – ubeskrivelig vakker

Øya Aruba, utenfor Venezuela, er ubeskrivelig vakker. Her finner du noen av verdens flotteste strender omkranset av turkist hav og svaiende palmer. Aruba byr på nydelig vær, spennende aktiviteter og et fantastisk natteliv med restauranter, kasinoer og nattklubber. Ikke gå glipp av Arubas naturpark! Solen skinner så godt som året rundt og vannet blir sjelden kaldere enn 25 grader.
Slik kommer du deg hit: Vintersesongen 2012/13 starter Ving som eneste norske reisearrangør med direktefly til Aruba.


Tips før avreise


Navneendring/pass: Har du byttet etternavn, men ikke fornyet passet, burde det ikke være noe problem i passkontrollen så lenge du har samme navn på billetten som i passet. Det kan dog finnes visse unntak i USA, hvor man noen ganger velger å sjekke identitet i navneregisteret.

Vaksinasjon: Sjekk hvilke vaksinasjonsanbefalinger som gjelder for ditt spesifikke reisemål. Gå inn på Folkehelseinstituttets hjemmeside for mer informasjon om vaksinering ved utenlandsreiser. Eller gå inn på Reiseguidens vaksinasjonsguide

Reiseapotek: Det kan være smart å ta med seg smertestillende tabletter, håndsprit, væskeerstatning, diaréhemmende medisin, samt solkrem og avkjølende salve.

Informer alle (hotell, flyselskap, reisearrangør etc.) om at det er en bryllupsreise. Er det én gang i livet det finnes gode sjanser til en oppgradering og ekstra oppmerksomhet så er det nå!


Finn en flybillettLuksuriøse tilbud