Fargerike Costa Rica

Christinee
Medlem siden 2007, besøkt 35 land

Foto: iStock
Foto: christinee, medlem siden 2007
Foto: christinee, medlem siden 2007
Foto: christinee, medlem siden 2007
Foto: christinee, medlem siden 2007
Foto: christinee, medlem siden 2007
Foto: christinee, medlem siden 2007
Costa Rica er et land som sprudler av farge og livsglede. Vårt medlem Christine har vært her hele fire ganger, og elsker landet for sine eventyr, vulkaner, jungel, dyr og Stillehavet som skyller inn over de vakre strendene.
Publisert 27 september 2017

Vi sitter ved et lite bord dekket for to i Costa Rica, en etasje opp på restaurantens avlange trebalkong og ser utover havet og den rødgule solen som senker seg i horisonten. Servitrisen tenner lykten mellom oss og fortsetter videre. I takt med mørket som faller øker lyden av dyrene og stearinlysenes vaiende flammer blir dukker opp flere steder, for å snart bli det eneste som gir oss lys. Vi befinner oss på Hotel Las Tortugas, et koselig hotell med bare 11 rom, som ligger privat til ved en av Costa Ricas absolutt vakreste strender, Playa Grande. Hvert år kommer de gigantiske havskilpaddene for å legge egg mellom oktober og mars. Og for å beskytte den utrydningstruede arten er ingen elektrisk belysning tillatt. Det dunkle skinnet fra alle stearinlys som lyser opp hotellet gjør stedet både magisk og beundringsverdig. Vi nyter den gode middagen og roen, og sovner til det søvndyssende lyden av bølgenes rett utenfor. Stranden er milelang, hvit og vakker. Turistene er svært få og de som har funnet frem hit er ivrige surfere eller eventyrslystne sjeler som lokkes av de sjeldne dyrene. Etter noen fantastiske dager pakker vi sammen brettene våre, kjøper en kokosnøtt for et par kroner og sier hadet til den sjarmerende apen Caine som holder til i treet ved hotellets inngang.
Se priser på fly til Costa Rica.
Se alle hotell i Costa Rica.

Tamarindo

To mil sør for Playa Grande ligger den sjarmerende kystbyen Tamarindo, men ordet landsby gir nok en mer korrekt beskrivelse. Likevel sprudler den av liv og turistene er mange. Stranden er både bred, vakker, finkornet og langgrunn. Et ekte paradis for barnefamilier og bølgene er også små (bortsett fra strandens høyre side hvor elven renner ut). Tamarindos hjerte følger veien som går langs stranden, fylt med hotell, butikker, boder og et flertall herlige restauranter. I matveien finner du det meste og vi tilbringer mange kvelder med å spise rett ved strandkanten, sittende under tretoppene med vaiende lykter og med herlige rytmer av livemusikk i bakgrunnen. Er man dessutem en godtegris slik som jeg må man absolutt ikke gå glipp av Jazz Creperie som ligger litt lengre opp på (så å si den eneste) tverrgaten. Et lite sted med fargesprakende innredning hvor den eldre damen bak luken serverer de mest himmelske crêpesene jeg noensinne har smakt. Og favoritten? Ja, den med banan, nutella, vaniljeis og sjokoladesaus.

Santa Teresa & Playa Carmen

Nesten lengst nede på Nicoya-halvøyen finner du enda et fantastisk sted, Santa Teresa & Playa Carmen. Her er klimaet tørrere, leguanene like mange som firehjulingene og den smale grusveien som går gjennom landsbyen får det meste til å bli støvete. Men den hvite paradisstranden er makesløst vakker og kan friste med solnedganger man som oftest bare ser på postkort. På ranchen Papa Pochote holder Surfeakademiet til i vinterhalvåret og der er det gull verdt å tilbringe noen dager for den som vil lære seg å surfe. Det var for eksempel der jeg jublet av glede da jeg sto på et brett for første gang. Utviklingen i Santa Teresa & Playa Carmen har gått fort fram de siste årene. Men selv om hotellantallet har økt og restaurantene har blitt flere så er det fortsatt hullete grusveier som tar deg hit og man får “ristet rumpen” skikkelig. Men det er verdt det, da det er en perle og en perfekt plass for surfing, avslapning og yoga.

Annet

I Costa Rica er det enkelt å komme seg rundt både via bil og lokaltrafikl. Naturen er ubeskrivelig vakker, akkurat som det fargerike og imponerende dyrelivet. Klimaet er tropisk og vannet er 27 grader året rundt. Og det som gjør Costa Rica ekstra spesielt er den skiftende naturen, at man den ene dagen kan stå i et nesten ørkentørt landskap for deretter å befinne seg i den tetteste regnskogen og balansere på svaiende broer høyt oppe blant tretoppene dagen etter. Bad i eventyrlige fossefall eller gli gjennom flodene ved Jacó og øk pulsen når du ser de enorme krokodillene. Og ikke glem Costa Ricas absolutte skjønnhet, den bittelille knallgrønne frosken med røde øyne. Den kan man se for eksempel i fjellandsbyen La Fortuna, som også er et bra utgangspunkt for mengder av aktiviteter som canopy, Venado Caves, hanging Bridges, cloud forest, varme kilder, fossefall og mer. Der finner du også det fantastiske Tree Houses Hotel. Der man i den grønneste jungelen bor i “trehus” oppe blant trærne og kan sitte i timesvis på sin egen veranda for å se på dovendyr, kolibrier og henføres av en fauna som man normalt bare kan drømme om.

Ekstra fakta

1. Visum er ikke nødvendig om reisen er under 90 dager.
2. Malariatabletter trenger du ikke så lenge du blir på Nicoya-halvøyen.
3. Playa Grande, Tamarindo og Santa Teresa & Playa Carmen ligger alle på Nicoyahalvøyen (nordvestlige Costa Rica).
4. Hotel Las Torugas ligger i nasjonalparken Marino las Baula og er det eneste hotellet ved stranden. Louis Wilson, gründere av hotellet, bidro til å bevare Playa Grande som en tilfluktssted hvor havskilpadder kan legge egg på stranden, den eneste i verden for denne truede arten.
5. Tamarindo er en av de enkleste kyststrekningene å komme seg til på den nordlige delen av Nicoya-halvøyen. Kjører man bil er veiene veldig bra og tar man innlandsfly lander man bare noen minutters taxireise fra Tamarindo.
6. Raskeste og enkleste måten å komme seg til Santa Teresa er med innlandsfly til Tambor og derfra med taxi eller forhåndsbestilt pickup.
7. Costa Rica har bra bølger året rundt, men forholdene er aller best fra desember til april.
8. Hovedstaden San Jose er ikke nødvendig å besøke, det er det endeste som drar ned mine opplevelser av mitt Costa Rica.

Se priser på fly til Costa Rica.
Se alle hotell i Costa Rica.


Billige fly til Costa RicaTilbud – Eventyr og aktivitetsreiser