Få opp pulsen på Gran Canaria

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Ving
Foto: Startour
Sykling, dykking, surfing, golf, bootcamp ... Vi nordmenn elsker aktive reiser, og på Gran Canaria finner du uendelige muligheter til sportye reiser.
Publisert 30 august 2017

Gran Canaria er langt ifra bare en charterdestinasjon for solsengturister. Dette er også øya for deg som er glad i natur, oppdagelser og trening. Opplev helt nye sider av den billedkjente Kanariøyen gjennom treningsformen du liker aller best – eller prøv en helt ny. Her er Gran Canarias beste aktivitetstilbud.

Treningshotell

Ocean Beach Club er Vings herlige hotellnyhet ved stranden i Playa del Cura som tilbyr luksuriøse omgivelser, spa, treningsstudio og SATS ELIXIA-klasser. Treningstimene er gratis, og du kan velge mellom alt fra yoga til tunge styrketimer. Mot ekstra avgift kan du også bestille private PT-timer eller PT Duo sammen med en venn. TUIs hotell Playa Feliz og Tres Vidas på Gran Canaria har gratis gruppetimer i samarbeid med verdenskjente Les Mills, samt vanngymnastikk, volleyball, fotball, svømmeskole for barna og treningsrom.
Se alle treningshotell på Gran Canaria.

Golf

På øya finnes det flere golfbaner å velge mellom med solfylte forhold året rundt. Spania eldste golfbane heter Real Club de Golf de Las Palmas og ligger 400 meter over havet på Gran Canaria, like ved vulkankrateret Bandama. Her får du en uslåelig utsikt på kjøpet. Golfbanen El Cortijo Golf er øyas eneste flombelyste bane, så her bør du dra om kvelden når mørket har senket seg for en annerledes golfopplevelse. På denne banen finner du både innsjøer og bunkere. Begge baner har 18 hull. I tillegg finner du egne golfhotell på øya. Voksenhotellet Sunprime Atlantic View er Vings mest populære golfhotell, og har i tillegg Treningsstudio og SATS ELIXIA-timer, mens Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort har 5 stjerner og to 18-hullsbaner som tilhører hotellet. Gran Canaria er varmt og godt året rundt som gjør at du kan spille golf 365 dager i året.

Vandring – og vin

Ja, mosjon og gourmet kan faktisk kombineres. På Gran Canaria begynner våren allerede i januar når mandeltrærne blomster. Du finner gode turforhold på utfordrende turstier med fantastisk utsikt, grønnkledde daler, pinjeskog og imponerende vulkanlandskap. Det finnes 53 ulike vingårder på Gran Canaria, de fleste av dem ved Monte Lentiscal. Om du ønsker en mer rolig vandring for å se ulik natur og nyte litt mat på veien, er keramikkbyen Santa Brígida – det fremste vinområdet på Gran Canaria – et fint alternativ. Se det 220 meter dype vulkankrateret Caldera de Bandama og den forlatte gården i bunnen av krateret. Mot toppen dyrkes vindruer i lavaterreng, og du kan prøvesmake vin hos de ulike produsentene. 50km fra Las Palmas finner du den lille landsbyen Artenara som klamrer seg til fjellsiden. Turen opp hit er både utfordrende og vakker, og du møtes av en Kristus-statue med åpne armer når du kommer på toppen, akkurat som i Rio de Janeiro. Her finner du også en hulekirke. På veien opp har du utsikt til fantastisk natur og naturparken Tamadaba ligger ikke langt unna, hvor du blant annet ser kanarifugler og øgler. Skal du opp i høyden bør du ta med deg en genser, da det kan bli litt kaldere på fjellet.

Sykling

Gran Canaria med sitt kuperte terreng er perfekt for sykling og terrengsykling, og her finner du gjerne en ny sykkelrute for hver dag som alle har ulik vanskelighetsgrad. Du finner alt fra enkle veier til bratte bakker, fjellterreng og smale, svingete veier. Å ferdes rundt på sykkel kan også være en ypperlig måte å komme seg vekk fra turistmassene og kanskje finne sin egen strand. Ta med egen sykkel eller lei en på øya. Du kan også melde deg på en sykkelreise om du reiser alene, slik at du kan dele opplevelsen med en gruppe som elsker sykling like mye som deg. Du kan også være med på sykkelturist-løpet ved Costa Mogán i desember.

Vannsport

På Gran Canaria kan du prøve alt fra vannski til surfing, havfiske til parasailing – mulighetene er uendelige. Øya er blant annet regnet som en av de beste stedene i verden for windsurfing, som du gjerne gjør langs kysten som går fra øst til sør, ved Playa de las Canteras ved Las Palmas eller nordvest på øya i Gáldar. Nybegynneren holder seg helst til Puerto Rico og Puerto de Mogán. Nordkysten er også spesielt bra for vanlig surfing, og Gran Canaria kalles av noen “Europa Hawaii”. Parasailing er godt utbredt ved de store turistbyene i sør på øya. Dykking er også bra på Gran Canaria, og du finner utleie og dykkeskoler ved de fleste havnestedene. Her ser du alt fra huler, skipsvrak og subtropiske fisker. Marinreservatet El Cabrón er en stor attraksjon under vann.

Maraton og løp

Lyst på en skikkelig utfordring? Transgrancanaria arrangeres den første uken i mars, og går ut på at man skal krysse øyen til fots over lange distanser, med mat- og drikkestasjoner på veien. Her kan du prøve deg på ulike løyper, som varierer alt fra 17 til 125 km. Gran Canaria Maraton er et annet årlig arrangement som holdes i januar, både som maraton og halvmaraton når gradene ligger på rundt 20.
Er du av den mer vandrende typen, kan du melde deg på Gran Canaria Walking Festival som holdes fra 2-6.november hvert år, hvor mennesker fra hele verden oppdager det naturlige og ukjente Gran Canaria sammen med en guide som ønsker å vise en helt ny side av øya. Velg mellom flere ulike ruter.

Sammenlign alle reiser og priser til Gran Canaria:
- Charterreiser til Gran Canaria
- Hotell for både luksus og budsjett
- Rimelige restplasser
- Utforsk øya med leiebil


Chartertilbud til Gran CanariaVåre rimeligste billetter til Gran Canaria