Europas koseligste julemarkeder

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
I slutten av november åpner dørene til Europas julemarkeder, hvor gater og torg pyntes til jul og fylles med lukten av varm gløgg. Her er 11 av Europas koseligste julemarkeder.
Publisert 26 oktober 2022

Utvalget er enormt, og bare i Tyskland finnes det mer enn 150 markeder å velge mellom. Det kan derfor være vanskelig å vite hvilket marked som er best. For å gjøre det litt lettere for deg har vi funnet frem Europas koseligste julemarkeder.

Wien, Østerrike, 4. november - 9. januar

Kjent for å ha Europas desidert beste julemarkeder. Her finnes det flere markeder å velge mellom, men om du bare skal besøke ett, er det Schönbrunns julemarked som er det koseligste. Her føles det som å gå inn i et eventyr. Duften av nybakte julekaker og varm punsj bidrar selvfølgelig til den herlige julestemningen som råder her. I juleverkstedet kan barna lage sitt eget julegodt og dekorere pepperkaker, og foreldre kan gjøre mange gode kupp på håndverk av alle slag.
Fly til Wien
Hotell i Wien

Tallinn, Estland, 26. november - 02. januar

Byen forvandles til en eventyrby i juletider, med snø på hustakene og stearinlys langs de hyggelige gatene. Det er ikke rart at Tallinn ofte topper listene over Europas beste julemarkeder. Spaser rundt blant alle bodene som selger håndverk, og når kulden kryper på kan du drikke varmt vin og spise varm suppe og gode pepperkaker.
Fly til Tallinn
Hotell i Tallinn

Nürnberg, Tyskland, 25. november - 24. desember

Duften av gløgg, brente mandler, Nürnberg-bratwurst er blant duftene som lokker deg inn på markedet. På fredag før siste søndagen i advent kan du også være så heldig å få se den gylne engelen – i Tyskland kalles den for Nürnberg Christkind. Spaser rundt blant mer enn 180 boder og pass på å kjøpe med deg en “Zwetschgenmännle” – en suvenir som er typisk for byen og markedet, og som de fleste kjøper med seg hjem når de er her.
Fly til Nürnberg
Hotell i Nürnberg

London, England, 18. november - 02. januar

Julemarkedet Winter Wonderland i Hyde Park lokker med England største utendørs isbane, et fantastisk sirkus, mer enn 100 karuseller og favoritten Santa Land, der barna får treffe julenissen og hans venner. “The Magical Ice Kingdom” er en hel verden laget av is og snø, og her kan du blant annet vandre rundt blant isbjørner og ulver laget av is og et ispalass. Markedet har stengt den 25. desember.
Fly til London
Hotell i London
Pakkereiser til London

Bremen, Tyskland, 21. november – 23. desember

Den historiske plassen ved rådhuset, den romantiske belysningen og de vakkert utsmykkede bodene skaper en helt spesiell julestemning som fortroller besøkerne. Markedet strekker seg også langs elven Weser der vinteren, havet og historiske Bremen er temaet på Schlachte strandpromenad. Her er det utrolig koselig og overalt kan du kjenne lukten av brente mandler, pepperkaker og Glühwein.
Fly til Bremen
Hotell i Bremen

København, Danmark, 18. november - 31. desember

Med sine mer enn 450 000 julelys, 1100 juletrær, 60 juleboder og fantastisk gode gløgg er Tivoli det perfekte stedet å møte julen. En god middag med utsikt over de glitrende trærne ved Tivolisjøen kan få hvem som helt til å komme i julestemning. Avslutt gjerne kvelden i hyggelige Nyhavn.
Fly til København
Hotell i København
Pakkereiser til København

Hamburg, Tyskland, 22. november – 23. desember

Oppdag historie, tradisjon og en vidunderlig julestemning på et av Hamburg mange julemarkeder. Det aller vakreste ligger rett utenfor Hamburgs imponerende rådhus. Håndverkere fra hele Tyskland inviterer deg til å bli overrasket, delta på, smake på eller bare nyte av den fantastiske atmosfæren. Karuseller og juleparader i all ære, men det som gjør at dette markedet stikker ut i mengden er julenissen og hans reiner som flyger høyt på himmelen hver dag.
Fly til Hamburg
Hotell i Hamburg

Budapest, Ungarn, 04. november - 31. desember

På Vörösmarty Square, midt i Budapest, holdes det hvert år et utrolig populært julemarked. Her finnes et lite Betlehem med en julekrybbe og levende dyr. Dessuten kan du være med på å pynte juletreet. Bortsett fra de tradisjonelle håndverkene tilbys det også ungarske matspesialiteter som langos og kürtös kalács.
Fly til Budapest
Hotell i Budapest
Pakkereiser til Budapest

Praha, Tsjekkia, 26. november - 06. januar

Praha største julemarkeder finner du på gamlebyens torg og på Vaclavplassen. Her har de perfekte julegaver som leker av tre, duftlys, handlagde smykker og hatter. Dyrene i julekrybben er veldig populær blant alle barn. Mest imponerende er nok juletreet som fraktes hit fra Krkonosefjellene i de nordlige delene Tsjekkia.
Fly til Praha
Hotell i Praha
Pakkereiser til Praha

Edinburgh, Skottland, 19. november - 03.januar

Edinburgh julemarked med tyske tradisjoner er en fryd for øyet der det ligger foran spektakulære Edinburgh Castle. Her kan du handle alt fra håndblåste juletrekuler til fargeglade leker av tre. Sørg for å smake på markedets utsøkte mat og Glühwein – gløgg som serveres i keramikk-krus.
Fly til Edinburgh
Hotell i Edinburgh
Pakkereiser til Edinburgh

Roma, Italia, 08. desember – 06. januar

I Roma har julefeiringen spredt seg ut over hele byen med julepyntede kirker og klostre. Det største og mest tradisjonelle julemarkedet finner du på Piazza Navona med barnevennlige karuseller og mye folk. Møt julenissen, se på julespill og kjøp julegodterier og brente kastanjer. Her selges de også små dukker av la Bafana - juleheksen.
Fly til Roma
Hotell i Roma
Pakkereiser til Roma


Billige fly til julebyene