Publisert 6 november 2023

Utvalget er enormt, og bare i Tyskland finnes det mer enn 150 markeder å velge mellom. Det kan derfor være vanskelig å vite hvilket marked som er best. For å gjøre det litt lettere for deg har vi funnet frem Europas koseligste julemarkeder.

Wien, Østerrike, 11. november - 26. desember

Kjent for å ha Europas desidert beste julemarkeder. Her finnes det flere markeder å velge mellom, men om du bare skal besøke ett, er det Schönbrunns julemarked som er det koseligste. Her føles det som å gå inn i et eventyr. Duften av nybakte julekaker og varm punsj bidrar selvfølgelig til den herlige julestemningen som råder her. I juleverkstedet kan barna lage sitt eget julegodt og dekorere pepperkaker, og foreldre kan gjøre mange gode kupp på håndverk av alle slag.
Pakkereiser til Wien
Fly til Wien
Hotell i Wien

Tallinn, Estland, 25. november - 08. januar

Byen forvandles til en eventyrby i juletider, med snø på hustakene og stearinlys langs de hyggelige gatene. Det er ikke rart at Tallinn ofte topper listene over Europas beste julemarkeder. Spaser rundt blant alle bodene som selger håndverk, og når kulden kryper på kan du drikke varmt vin og spise varm suppe og gode pepperkaker.
Pakkereiser til Tallinn
Fly til Tallinn
Hotell i Tallinn

Nürnberg, Tyskland, 01. november - 24. desember

Duften av gløgg, brente mandler, Nürnberg-bratwurst er blant duftene som lokker deg inn på markedet. På fredag før siste søndagen i advent kan du også være så heldig å få se den gylne engelen – i Tyskland kalles den for Nürnberg Christkind. Spaser rundt blant mer enn 180 boder og pass på å kjøpe med deg en “Zwetschgenmännle” – en suvenir som er typisk for byen og markedet, og som de fleste kjøper med seg hjem når de er her.
Fly til Nürnberg
Hotell i Nürnberg

London, England, 17. november - 01. januar

Det er mange som mener at julen ikke starter før man har tatt turen til London. Her ringes julen inn med teater og show, sirkus, kabaret og musikaler. Nydelig mat, magiske kvelder og myldrende liv. I London finner du flere julemarkeder, hvor alle har sin egen julesjarm. Blant de kjente finner du: Jul i Covent Garden, Kingston Julemarked og Hyde Park vinter eventyrland. Utallige juletrær og juledekorasjoner, med belysning i både store og små gater – London er en av de ultimate byene å besøke for riktig julestemning.
Pakkereiser til London
Fly til London
Hotell i London

Bremen, Tyskland, 27. november – 23. desember

Den historiske plassen ved rådhuset, den romantiske belysningen og de vakkert utsmykkede bodene skaper en helt spesiell julestemning som fortroller besøkerne. Markedet strekker seg også langs elven Weser der vinteren, havet og historiske Bremen er temaet på Schlachte strandpromenad. Her er det utrolig koselig og overalt kan du kjenne lukten av brente mandler, pepperkaker og Glühwein.
Fly til Bremen
Hotell i Bremen

København, Danmark, 19. november - 31. desember

Julen er et magisk eventyr på Tivoli i København. Her skinner juletrærne i vakre farger, utallige julelys lyser opp den mørke tiden, og bodene er fylt opp med julegodteri. For de minste er julenissens hus en favoritt, og en runde i tekoppene er alltid like gøy. Når det er tid for en pause fra all snurringen i karusellene, er det flere juledelikatesser å nyte og flere juleshow å se – for hele familien. Bare det å gå rundt på Tivoli er en opplevelse i seg selv. Med en varm gløgg i hånden kan du traske rundt og oppleve magisk og nostalgisk julestemning. Avslutt gjerne kvelden i hyggelige Nyhavn.
Pakkereiser til København
Fly til København
Hotell i København

Hamburg, Tyskland, 17. november – 30. desember

Oppdag historie, tradisjon og en vidunderlig julestemning på et av Hamburgs mange julemarkeder. Det aller vakreste ligger rett utenfor Hamburgs imponerende rådhus. Håndverkere fra hele Tyskland inviterer deg til å bli overrasket, delta på, smake på eller bare nyte av den fantastiske atmosfæren. Karuseller og juleparader i all ære, men det som gjør at dette markedet stikker ut i mengden er julenissen og hans reiner som flyger høyt på himmelen hver dag.
Pakkereiser til Hamburg
Fly til Hamburg
Hotell i Hamburg

Berlin, Tyskland, 26. november – 31. desember

I Berlin finner du paradis for de som elsker julen. I Tysklands hovedstad kan du besøke over 50 ulike julemarkeder, og alle butikker i sentrum er også pyntet for jul. Spektakulære lysdekorasjoner, fyrverkeri og glitrende juletrær. Her får du alt fra romantiske, vakre, koselige og spennende julemarkeder – men også en hel by pyntet til jul. Du finner rett og slett julestemningen over alt. Om det er på en hyggelig kafé, et megastort kjøpesenter eller unike second hand-butikker. Jul for alle smaker og opplevelser, fra kunst til show, det er julen i Berlin.
Pakkereiser til Berlin
Fly til Berlin
Hotell i Berlin

Budapest, Ungarn, 17. november - 31. desember

På Vörösmarty Square, midt i Budapest, holdes det hvert år et utrolig populært julemarked. Her finnes et lite Betlehem med en julekrybbe og levende dyr. Dessuten kan du være med på å pynte juletreet. Bortsett fra de tradisjonelle håndverkene tilbys det også ungarske matspesialiteter som langos og kürtös kalács.
Pakkereiser til Budapest
Fly til Budapest
Hotell i Budapest

Praha, Tsjekkia, 02. desember - 06. januar

Prahas største julemarkeder finner du på gamlebyens torg og på Vaclavplassen. Her har de perfekte julegaver som leker av tre, duftlys, handlagde smykker og hatter. Dyrene i julekrybben er veldig populær blant alle barn. Mest imponerende er nok juletreet som fraktes hit fra Krkonosefjellene i de nordlige delene Tsjekkia.
Pakkereiser til Praha
Fly til Praha
Hotell i Praha

Edinburgh, Skottland, 17. november - 06. januar

Edinburghs julemarked med tyske tradisjoner er en fryd for øyet der det ligger foran spektakulære Edinburgh Castle. Her kan du handle alt fra håndblåste juletrekuler til fargeglade leker av tre. Sørg for å smake på markedets utsøkte mat og Glühwein – gløgg som serveres i keramikk-krus.
Pakkereiser til Edinburgh
Fly til Edinburgh
Hotell i Edinburgh

Roma, Italia, 30. november – 05. januar

I Roma har julefeiringen spredt seg ut over hele byen med julepyntede kirker og klostre. Det største og mest tradisjonelle julemarkedet finner du på Piazza Navona med barnevennlige karuseller og mye folk. Møt julenissen, se på julespill og kjøp julegodterier og brente kastanjer. Her selges de også små dukker av la Bafana - juleheksen.
Pakkereiser til Roma
Fly til Roma
Hotell i Roma

Riga, Latvia, 03. desember – 07. januar

Hit må du dra om familien er glad i nisser. I år vil du kunne hilse på og bli underholdt av nissens små hjelpere, få muligheten til å sende brev til nissen, og selvsagt ta et besøk i nissens hus. Hver helg vil julemarkedet bli fylt med musikk, både fra DJ, kor, musikkensembler og folkemusikk. Og du vil garantert ikke gå sulten på dette markedet. Her vil det bli servert vinterlige menyer og tradisjonell latvisk mat. Ønsker du å gi bort en spesiell julegave i år? Hva med håndlagede bivokslys, sokker eller hansker av ull?
Pakkereiser til Riga
Fly til Riga
Hotell i Riga

Liseberg i Gøteborg, Sverige, 18. november – 30. desember

I november forvandles den fantastiske fornøyelsesparken om til et glitrende juleeventyr. Med millioner av julelys og julepyntede karuseller byr Liseberg på fantastisk julestemning. Ta turen for julegavehandling, se på show og stå på skøyter med familien, eller bare nyt en koselig dag med god mat og nostalgi. På Sveriges største julemarked vil du garantert få julestemning!
Pakkereiser til Gøteborg
Fly til Gøteborg
Hotell i Gøteborg