Et døgn i London - mat, kultur & shopping

Lthygesen
Medlem sedan 2013

Foto: Thinkstock
Har du kun 24 timer i London og intensjoner om å ikke bruke dem på de tradisjonelle turistattraksjonene som Big Ben og The Parliament, får du her et insiders tips til hvordan en solskinnslørdag kan tilbringes. Og husk, London oppleves best til fots!
Publisert 9 april 2013

09.00
Begynn dagen på det velduftende Broadway Market. Det kan være vanskelig å begrense seg, for hvor enn du ser finns alt hva en matmons måtte begjære. Når du har sett deg nesten mett, ta en kaffe i ene hånden og en croissant i den andre og spaser langs kanalen inntil du kommer til Kings Cross - en gåtur på en times tid. Her hopper du på tuben og tar Victoria Line til Victoria Station. Gå det siste stykke fra Victoria til Duke of York Square, hvor du finner Saatchi Gallery.

11.00
Fremme i Chelsea tar du deg et besøk på Saatchi Gallery. Galleriet er alltid en stor inspiratør, og med fokus på unge kunstnere er du garantert en opplevelse utenom det vanlige. Saatchis moderne kunst er et klart ”must see” i London. Så skal man ikke glemme at de har den beste museumsbutikken du noensinne har sett!

13.00
Plassen foran Saatchi er et perfekt sted å innta lunsjen og hvile føttene før du drar videre. Kjøp lunsjen på det lille, men velassorterte matmarkedet foran Saatchi. Deres empanadas kan virkelig anbefales, eller prøv en mettende pulled pork sandwich og skyll ned med en kald øl som en sann brite.

14.00
Etter en lekker lunsj og en velfortjent liten hvil, fortsett til fots langs Chelsea Embankment og kryss Themsen ved Waaterloo Bridge. Her får du en fantastisk utsikt til Londons spir, The Eye og de mange brokonstruksjoner som preger Themsen. Over på den andre siden fortsetter du langs vannet til du når det uunngåelige Tate Moderne. Tate er ikke til å komme utenom (både i bokstavelig og kulturell forstand) og er et museum man kan vende tilbake til igjen og igjen og igjen. Men husk også å utforske museets permanente utstilling, som innhaler museets arkitektoniske stil og dets skjønne plassering ved Bankside. Det er en god ide å bestille billettene på forhånd for å være sikret inngang.

17.00
Full av kulturell stimuli er det nå tid til inntak av mat og drikke. Kjøp en kopp kaffe og en kake fra en nærliggende kaffeshop og finn deg en solskinnsbenk. Kast av deg skoene, nyt stemningen, se på de mange menneskene omkring og lad opp til resten av dagen. London er fylt med mennesker, støy og inntrykk, og det er fantastisk å bare finne sig en plass i solen, nyte livet og de mange londonerne som beveger seg utenfor på en lørdag, hvor helgestemningen er på sitt høyeste.

18.30
Opp på hesten igjen og finn den nærmeste tube stasjonen, London Bridge. Ta tuben til Oxford Circus til litt sen kveldsshopping før middag. Oxford St. er et mekka som krever litt tålmodighet, men det er her du finner alle de store highstreet butikkene, og med den lave kursen på pundet er prisene svært gode for øyeblikket. Oxford St. huser også stormagasiner som Selfridges og House of Fraser hvor man finner alt på ett sted.

20.00
Rund av dagen med en middag noe utenom det vanlige, men innenfor et alminnelig budsjetts rammer. Ti minutters gange fra Oxford Circus ligger den lekre restauranten Burger & Lobster i Soho. Som navnet antyder serverer de to ting: Burger og hummer! Du velger selv hva du heller over på, og prisen er fast på 20 pund. Porsjonene er store og man går mette derfra på tampen av en inspirerende dag i London. Avslutt med en drink på en av Sohos mange barer for å gjøre dagen komplett!


Flybilletter til LondonPopulære hotell i London