Dette er den beste sommerbyen i Skandinavia

Maria
Reseguiden

Foto: Christian Alsing och Cees van Roeden.
Foto: ekkan2, medlem siden 2006
København er den beste weekendbyen i Skandinavia, skal vi tro alle som stemte på sine sommerfavoritter i Bykampen 2010 på Orbville.no og MSN Reiser.
Publisert 30 juli 2010

Sommeren er langt fra over, og til deg som planlegger en solfylt storbyhelg gir vi noen av våre beste tips i den danske hovedstaden.

1. Spis Nordens beste thaimat

På Istegade bak jernbanestasjonen ligger herlige Spicylicious. Thaimaten her går for å være Norden beste, og dessuten er drinkene fruktige og fine.
Finn veien: Istegade 27.

2. Ta en dukkert midt i sentrum

Ja, vannet er faktisk så rent at man kan bade midt i København sentrum. Sjekk ut Havnebadet eller Copacabana – to deilige oaser på varme dager.
Finn veien: Islandsbrygge eller Fisketorvet.

3. Opplev byen på to hjul

København + sykkel = sant. I sentrum finner du lånesykler over alt. 20-kroners mynten det koster får du tilbake når du leverer sykkelen på en av de mange utleiestasjonene.
Finn veien: 110 utleiestasjoner i sentrum.

4. Bo billig og bra

På Wake Up Copenhagen får du design og sentral beliggenhet til en billig penge. Det kan være greit å vite at rommene er små og kompakte og badet er en oase av frostet glass midt i rommet.
Finn veien: Carsten Niebuhrs gade 11.

5. Gå på sommerklubb på Vega

Vega er en udødelig klassiker i Københavns utelivsmiljø. I juli og august er det sommerklubben Nina Bang som gjelder. Det utloves utendørshygge, drinker og god stemning på takterrassen.
Finn veien: Musikkens Hus, Enghavevej 40.

6. Shop til you drop

Når du har gjort deg ferdig med kjedebutikkene på Strøget og langs Købmagergade bør du ikke glemme å svinge inn på de mindre gatene som ligger på kryss og tvers. Kronsprinsessegade er et eksempel på en sådan, her finner du blant annet Bruuns Bazar og Flying A.
Finn veien: Utgå fra shoppingmotorveien langs Strøget og Købmagergade og utforsk sidegatene.

7. Piknik i Kongens Have

Rosenborgs Slottshave, eller Kongens Have som den kalles, er et perfekt sted for en avslappende stund. Ta med deg mat og spis lunsj i gresset, eller legg deg på et teppe med en god bok.
Finn veien: Ved Rosenborgs Slott, cirka 500 meter fra Nørreport Stasjon.

Takk til alle som var med å stemme i Bykampen 2010, både i Sverige og Norge! Vi vil også gratulere Amanda Löfgren som ble vinner av en luksusweekend for to.

De fem mest populære byene:

1. København
2. Stockholm
3. Skagen
4. Kristiansand
5. Bergen

Les også:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1885” link=“Deilige København – nesten gratis.” description=“ ”}}

Fly billig til København

Finn hotell fra 3 stjerner

Tilbud