Cruise i Norden

Lina
Reiseguiden, besøkt 30 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: alx, medlem siden 2006
Foto: treb, medlem siden 2007
Turister kommer fra hele verden for å nyte det vi har rett utenfor ytterdøra – vårt flotte fjordlandskap og Østersjøen. Og den beste måten å oppleve dette på er fra dekk.
Publisert 9 mars 2017

Man må ikke reise til Karibien eller Middelhavet for å dra på cruise. På sommeren går det flere flotte cruise i og rundt Norden. Her tipser vi om noen herlige cruise på hjemmebane.

Hurtigruten

Hurtigruten kjenner vi jo alle til, men det er overraskende mange nordmenn som aldri har reist med et av flotte skipene. Verden vakreste sjøreise sies det, og det er noe alle burde bli med på en gang i livet. Hver dag, året rundt starter en ny reise på den 11 dager lange rundreisen Bergen-Kirkenes tur og retur. Det er også mulig å bli med på bare deler av reisen, én vei eller tur og retur. Det er lettest å starte sin reise i en av de større byene som har bra kommunikasjoner med fly eller tog, som for eksempel Bergen, Trondheim eller Tromsø. Prisene for en rundreise starter på cirka 21 000 kroner for 11 dager.
Reisetilbud med Hurtigruten >>
Fly til Bergen // Trondheim // Tromsø

Østersjøen

Rundt Østersjøen finnes det utrolig mye å se. Drar du på et cruise her kan du krysse av mange severdigheter på din liste. De fleste store cruiserederiene har reiser til Østersjøen. Royal Caribbean Cruiselines har en populær reise på 7 netter med avreise fra Oslo. Du reiser med skipet Vision of the Seas og stopper i København, Tallin og St. Petersburg.

Norwegian Cruise Lines har en lengre reise som heter Baltic Capitals, som er på ni netter og stopper i seks hovedsteder rundt Østersjøen.

En uslåelig kombo

Det finnes også mulighet til å se det beste av Norge og kontinentet på en og samme reise. Vil du oppleve herlige reisemål som København, Kiel, Oslo, Stavanger, Gerianger og Flåm på en og samme reise har MSC Cruises et cruise på 7 netter.

Kanalcruise i nabolandet

Vil du se Sommer-Sverige i et behagelig tempo skal du dra på et klassisk cruise på Göta Kanal. Den korteste reisen med overnatting går mellom Motala og Söderköping, den lengste mellom Göteborg og Stockholm. Langs med veien gjør man flere stopp på mange historiske plasser. Du reiser, bor og spiser på en av de tre båtene som trafikkerer kanalen. Er du heldig får du reise med Juno, en skjønnhet som har trafikkert Göta Kanal siden 1874.

Finn et billig cruise

De norske rederiene har mange spennende og billige reiseforslag å tilby. Let rundt på hjemmesidene til Stena Lina, Color Line, DFDS Seaways og Fjordline så kan du finne mange reiser til bra priser om du ikke vil dra på noen av de litt dyrere og lengre cruisene som har vi har beskrevet her.

Se alle våre cruisetilbud her >>


Tilbud – Cruise