Brasils beste strender – vamos à praia!

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Fra den ikoniske Ipanema-stranden, til urørte Caraiva eller Brasils svar på St. Tropez, Buzios... Brasil har alt. Med en 8000 km lang kystlinje og tusenvis av strender vil du garantert finne den ultimate stranden for deg.
Publisert 9 november 2015

Det brasilianske uttrykket for “just my cup of tea” er “é minha praia”, som direkte oversatt betyr “det er min strand”. Uansett hva du liker, har nok Brasil en strand som kan matche dine ønsker. Brasil er verdens femte største land, og har mer enn nok å ta av når det gjelder vakre strender. Vi har samlet et utvalg av Brasils beste strender for en unik ferie fylt med sol og bad i vakre omgivelser.

Rio de Janeiro

Så klart! Ipanema og Copacabana beach er verdenskjente for sprettrumper, fotball på stranden og mye liv. Copacabana er tursitenes favirott, mens Ipanema ligger i et litt mer ekslusivt område og er populær blant de lokale. Alt kan skje på denne livlige stranden i Brasils mest kjente by. Test også ut surfestranden Prainha, eller bestig den 60 meter høye steinhøyden over til stranden Arpoador, en forlengelse av Ipanema. Fra toppen får du en uslåelig utsikt over Ipanemas langstrakte strand, og du tusler enkelt ned på andre siden til Arpoador hvor de lokale surfer og bader i vakre omgivelser.

Porto de Galinhas

Dykking og snorkling? Ja takk! Porto de Galinhas er kjempepopulært blant turister, spesielt for sitt klare vann og sine naturlige bassenger hvor undervannsentusiaster kan kose seg og se på det fargerike livet under overflaten. Den gamle fiskerlandsbyen har en lang kjede med korallrev, og det er nettopp når det er lavvann at disse bassengene kommer frem. Stranden har også blitt stemt frem som Brasils beste strand 8 ganger på rad av Voyage & Tourism Brazilian magazine. Porto de Galinhas ligger cirka en time med bil sør for Recife.

Buzios

Den ekslusive badebyen er også kalt Brasils St.Tropez. Det var kun en enkel fiskeby frem til det tidlige 60-tall, da Birgitte Bardot og hennes brasilianske kjæreste oppdaget stedet og det raskt skiftet status til et up-and-coming og posht strandområde. Vakker havn, yatch-klubb, eksklusive barer og hoteller, og ikke minst: strendene. Det tar to og en halv time å komme seg hit med bil fra Rio de Janeiro.

Caraiva

Tiden går sakte på Caraiva som er blottet for både veier og biler, og som ikke fikk elektrisitet før 2007. Stedet er fortsatt i sin “nyoppdaget-epoke” og det er er for det meste glade hippier som søker livets harmoni som holder til her. Det har derimot dukket opp både telefon- og internettdekning i området, men motoriserte lyder fra biler og scootere må vike for skranglingen av hest og kjerre. Stranden strekker seg milesvis oppover kysten – test ut bølgene, sett deg på en av de rolige strandbarene, bo på et av de enkle hotellene som ligger på stranden og pust godt ut. På Caraiva er du uforstyrret.

Fernando do Noronha

En øygruppe bestående av 21 øyer. Kun tilgjengelig for et begrenset antall besøkende om gangen. Kallenavnet “strand-elskernes Shangri-la”. Rett og slett et ekte stillehavsparadis! Grunnen til begrenset besøkstilgang er at øyene med den vakre naturen, strendene og dyrene er listet som UNESCO verdensarv og skal beskyttes. Hovedøya har fantastisk dykking, og du får mest sannsynlig se både delfiner og havskilpadder her. Stranden Baia Do Sancho har blitt kåret til verdens beste strand to år på rad av TripAdvisor. Denne stranden er litt hard to get, og du må klatre gjennom noen små hindre for å komme frem, men synet av den urørte tropiske stranden gjør det vel verdt det. Hit flyr du på en time fra enten Recife eller Natal – kjapt og enkelt!

Jericoacoara

Nordøst i Brasil finner du den lille fiskerlandsbyen Jericoacoara. Den vesle landsbyen ligger litt utenfor allfarvei blant sanddynene, og du tar deg best hit med terrengbil. Fordelen med den øde beliggenheten er at den fortsatt er relativt urørt og har sluppet overstrømningen av turister slik som mange andre av Brasils populære steder har hatt. Det er kun 20 år siden den lille fiskerlandsbyen verken hadde aviser, telefon, strøm og veier, og penger kun ble brukt ved sjeldenheter. Nostalgisk idyll, sa du? Her finner du noen av verdens beste strender, morsomt uteliv, vakre solnedganger, samt et mekka for wind- og kitesurfing.

Praia de Pipa

Stranden Praia de Pipa som ligger nordøst i Brasil, mellom Natal og Cerife, er best kjent for surfing, vakre laguner, hosteller og bra uteliv. Det ble oppdaget av surfere på 70-tallet og er i dag en av de hippeste strandbyene i det nordøstre Brasil. Det er også hjem til masse delfiner og havskilpadder, så lei en båt og kom deg ut på havet for å oppleve dem i sitt naturlige miljø. Stedet ligger faktisk nærmere Afrika enn Sør-Brasil!

Ilha Grande

Er du i Rio de Janeiro, men ønsker en øy-opplevelse i tillegg? Ilha Grande er en lite utviklet øy som ligger utenfor kysten til Rio de Janeiro, og kan derfor besøkes som en variasjon fra storbypulsen. Med over 100 rene, urørte strender og fantastiske snorkle- og dykkemuligheter, er dette en herlig flukt fra storbyen. Du kan også vandre i den tropiske regnskogen eller prøve deg på seiling og kajakk. Biler er forbudt, så du kommer deg rundt på øya til fots eller med båt. Det er heller ingen bank her, så ta med penger! Glem livet utenfor øyen, svøm i det deilige vannet og nyt fersk sjømat på en av øyas 30 restauranter.

Greit å vite

Skandinaviske statsborgere trenger ikke visum til Brasil om oppholdet er på mindre enn tre måneder, men passet må være gyldig minst 6 måneder etter innreise i landet. Valutaen heter Real, og det beste er å veksle til USD før avreise, og deretter veksle dette til Real når du ankommer Brasil. Ikke gå fra verdigjenstander på stranden, og ta helst taxi om natten i storbyer.

Hvordan komme seg hit

Reiseoperatører som Apollo, Ving, Startour TEMA og Solfaktor selger reiser til Brasil. Du kan fly dit på rundt 16 timer med ett mellomstopp i enten Amsterdam eller Paris med blant annet KLM eller Air France.

- Fly til Brasil
- Hotell i Brasil
- Leiebil i Brasil


Billige flyreiser til Brasil



Populære hotell i Brasil