7 fantastiske badesteder i Brasil

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: cingelsson, medlem siden 2006
Foto: cingelsson, medlem siden 2006
Brasil er kontrastenes land og gir grunnlag for en variert ferie. Her fokuserer vi på bad og strandliv.
Publisert 31 desember 2009

Brasil er det femte største landet i verden og her finnes et uendelig antall strender. Her er syv steder å legge på minnet.

Porto de Galinhas

Den gamle fiskebyen er nå mer eller mindre en av Brasils mest populære feriesteder og lokker til seg horder med turister. Ute i havet ligger det en lang kjede med korallrev, og når det ar lavvann skapes små bassenger – perfekt for de som vil snorkle. Porto de Galinhas ligger cirka en time med bil sør for Recife.

Ilha Grande

Øya ligger sør for Rio de Janeiro og har over 100 strender. Her finnes fantastiske snorkel- og dykkemuligheter. Kajakpadling, segling og vandring i den tropiske regnskogen er populære aktiviteter. Stillheten i Ilha Grande kan lett kombineres med Rio de Janeiros storbypuls.

Fernando do Noronha

Øygruppen som består av 21 øyer er tilgjengelig for et begrenset antall besøkere av gangen – dette for å beskytte naturen, strendene og dyrene. Hovedøya med samme navn har fantastiske strender og er perfekt for dykking. Under ditt opphold kommer du sannsynligvis til å se både delfiner og havskilpadder. Du flyr ut til øya på en drøy time fra enten Recife eller Natal.

Jericoacoara

Blant sanddynene nordøst i Brasil ligger den lille fiskebyen Jericoacoara. Landsbyen ligger litt utilgjenglig, så dersom du vil besøke stedet tar du deg dit med terrengbil over sanddynene. Denne utilgjengeligheten gjør at Jericoacoara fortsatt er urørt. Mange mener at du her finner noen av kanskje verdens fineste strender.

Praia de Pipa

Praia de Pipa nordøst i Brasil, ligger mellom Natal og Recife. Badestedet ble oppdaget på 80-tallet av surfere. Enn i dag lokker stedet til seg surfere, men området er også populært blant lokalbefolkningen.

Rio de Janeiro

Kombiner Rio de Janeiros puls med strandliv på Ipanema, Copacabana eller surfestranden Prainha. Copacabana er sannsynligvis den stranden som er mest kjent blant turister. Ipanema ligger i et litt mer eksklusivt område og er populær blant lokalbefolkningen.

Buzios

Buzios har fått kallenavnet Brasils St. Tropez og er som kallenavnet tilsier en eksklusiv badeby. Stedet ligger to og en halv time med bil fra Rio de Janeiro. Her finnes det strender for enhver smak! Kjente ansikt som Mick Jagger og Birgitte Bardotte ferierte ofte her på 60-tallet.

Flybilletter til Brasil

Bra hotell i Brasil