Best på Barbados

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Barbados lokker med perfekt klima og vidunderlige strender kombinert med mat og overnatting i toppklasse. Her er en nybegynnerguide til et karibisk paradis.
Publisert 4 desember 2011

Barbados er det perfekte reisemålet for soltørste nordmenn. Her er gjennomsnittstemperaturen 26 grader og alt du trenger for å få en bra ferie finner her; kritthvite strender, behagelige badetemperaturer, god mat og spennende opplevelser. Det er også lett å leve her – du kan drikke vann fra kranen og du trenger ikke å være urolig for hva du får og ikke får spise. Siden vinteren 2011 går det charter til Barbados.

Bo på syd- eller vestkysten

Om du reiser hot med charter så kan du velge mellom å bo på syd- eller vestkysten, avhengig av hva du er ute etter. Vestkystens strender passer best for barnefamilier da det ikke er så mye vind og bølger her. Det er også her er de fleste luksushotellene ligger. Sydkysten har et større tilbud av restauranter, barer og butikker. På østkysten er det ikke så mange hotell, men utsikten er fantastisk og en behagelig atmosfære, en bra utflukt om du vil se en annen del øya.

Strender for alle

På Barbados finnes fantastiske strender – og de er åpne for alle! Her finnes ingen private hotellstrender, uansett hvor du bor kan nyte av den fineste korallsand du kan tenke deg, turkis hav og kokospalmer som tatt ut av en reisekatalog. Surfere trives best i nord og øst der bølgene er store. De roligere badestrendene finnes fremfor alt i sør og sørvest og vender mot Det karibiske hav. Om du vil ligge på en lokal strand og treffe lokalbefolkningen, bajaner, så skal du dra til stranden Oistin. Om du heller vil ha en aktiv stranddag drar du til Browns Beach som ligger rett i utkanten av hovedstaden Bridgetown. Vannet er like perfekt som på andre strender, men det finnes massevis av vannsportsaktiviteter. På stranden ligger det også felre hyggelige restauranter.

Kreolske smaker

Barbados har masse god mat, fokus er på fisk og skalldyr, gode sauser, friterte banaer og bananbrød. Prøv den lokalen romen; Mount gay som smaker best med litt lime og en isbit mens den søtere Cockspur passer best med cola.

Strandfester og snorkling

Uansett hvor du velger å bo kan du alltid dra på utflukt. Bestill en guidet rundtur med tid for badestopp og et innblikk i øyas historie. Eller så leier du en bil og kjører rundt selv. Utforsk østkysten ville bølger og innlandets daler og igjengrodde sukkerplantasjer. Gå ikke glipp av Animal Flower Cage – havgrotter som har fått sitt navn etter anemonene som lever der. Et annet tips er Wildlife reserve som ligger i en mahognyskog, midt i mot Farley Hill nasjonalpark. Her kan du gå rundt i reservatet som er en friplass for øyas grønne aper. Et annerledes utfluktstips er å ta en tur i en ubåt. Den tar den ned til 50 meter under overfalten og du får se fantastiske fisker i alle regnbuens farger. Du som heller blir på stranden på dagen kan la deg lokkes av en kveldsutflukt med en ekte karibisk strandfest. Det finnes også mange båtutflukter å velge mellom. Snorkle med havskilpadder og nyt av den stekende solen og Det karibiske hav turkise farger.

Shopping i Bridgetown

I hovedstaden Bridgetown har de bra og rimelig shopping. Den største gaten heter Broad Street og her er det flere bra butikker og mange taxfreebutikker. Her er det nemlig populært å shoppe taxfree, sørg bare for at du har med deg passet. Andre bra shoppinggater er Swan Street, Roebuck Street og Tudor Street. I utkanten av Bridgetown ligger Pelican Village der du kan kjøpe lokale varer som stråvesker, keramikk og batikk.

Slik kommer du deg hit

Det går charter fra Oslo til Barbados med Star Tour på vinterhalvåret. Flytiden er cirka ti timer. Du kan velge å kjøpe transfer med charterselskapet. Om du skal bo på vestkysten tar bussreien cirka 45 minutte, bor du på sydkysten tar bussreisen cirka 30 minutter. Om du reiser med rutefly så har du som regel en eller to mellomlandinger på en av de store flyplassene i Europa eller USA før du lander på Grantley Adams International Airport. Charter er som egel en billig måte å komme seg til Barbados på og du slipper mellomlandinger og lange ventetider på flyplasser.


Flybilletter til BarbadosHotell på Barbados