Publisert 6 august 2009

Du finner Bornholm lengst sør i Østersjøen, en times tid utenfor Sverige kyst. På den lille, koselige øya har de klipper og granskog i nord, og hvite sandstrender i sør. Øya ligger cirka 40 kilometer utenfor Skånes kyst og er en del av Danmark. Den største byen er Rønne som har rundt 14 000 innbyggere. Her nyter du av deilige bad, kunstutstillinger, golf, sykkelutflukter og matopplevelser.

Som gjort for en sykkelferie

På Bornholm er det sykkel som gjelder! Om du satster for fullt på en sykkelferie eller bare vil dra på noen korte sykkelturer så finnes alle forutsettninger for en bra ferie her. Det finnes mer enn 200 kilometer sykkelvei og mange av dem er gamle toglinjer som nå er asfaltert og det beste er at de er helt bilfrie. Hele øya er ikke lengre enn 40 kilometer fra nord til sør, og bare 30 kilometer bred. Du kan ta med din egen sykkel på fergen som går over fra Ystad i Skåne eller så kan du leie en på plass.

Livsnytelse på høyt nivå

På Bornholm er det ingen stress og det er de enkle, men hyggelige fornøyelsene som står i fokus; spis godt og nyt livet. Den røkte fiske er en lokal spesialitet og det finnes mange restauranter og kafeer å besøke. Dessuten har en en vingård og en karamell- og sjokoladefabrikk for den som vil handle med seg lokalproduserte varer hjem til Norge. Bornholm er også en kunstnerøy og tekstiler og glassblåsing er vanlige kunshandverk å støte på her. Den arkiteturinteresserte vil elske de fire rundkirkene som ligger på øya.

Slik kommer du deg hit

Fra København går det fly flere ganger om dagen til Rønne Airport på Bornholm. Du kan også komme deg til Bornholm med ferge fra Ystad lengst sør i Sverige eller fra Køge som ligger sør for København.

Fly til Bornholm<object type=“text/javascript” charset=“utf-8” src="http://external.orbville.no/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=0702771a9b88daaf90a4ef0219ca5cc4&site=orbville_no&javascript=1"></object>Hotell i Bornholm<object type=“text/javascript” charset=“utf-8” src="http://external.orbville.no/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=d89136fc9fb21bd65bcec061d05d1aec&site=orbville_no&javascript=1"></object>