Billige og sexy Berlin

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: zoombrero, medlem siden 2006
Foto: globetrotter1969, medlem siden 2006
Berlin er den eneste europeiske hovedstaden som er billig, også bomessig. Byens borgermester, Klaus Wowereit, har kanskje beskrevet byen best: Berlin er fattig, men sexy!
Publisert 13 oktober 2009

Det beste med Berlin, i følge folk som har bodd der, er at det er en åpen, kosmopolitisk og fordomsfri by. Folk i Berlin er hjelpsomme, hyggelig og absolutt ikke snobbete.

9. november skal det feires stort i Berlin. Det er da 20 år siden Berlinmuren falt. Murens fall var, i manges øyne, en av de største hendelsene i Europa historie siden andre verdenskrig.

Vest-Europas billigste storby

Berlin regnes for å være Vest-Europas billigeste storby. Lav priser tiltrekker mange turister selvom euroen fortsatt er ganske dyr. De siste årene har Berlin blitt en lovende utfordrer på Europas motescene. Kreative designere strømmer til byen – det betyr at du lett kan finne noe unikt som naboen din ikke har der hjemme. Langs Torstrasse finnes flere gullkorn, likeså på Kastanienallee.

Å bo på et firestjerners hotell koster ca. halvparten av hva det gjør i London eller Paris. Vil du bo som kjendisene gjør, bør du velge det prisverdige designhotellet Ellington Hotel. Vil du bo litt billigere velg da for eksempel det sjarmerende budsjett-hostelet Aurora Hostel. I hvert rom henger verk av lokale kunstnere.

Høy standard

Det tyske kjøkkenet har rykte på seg for å servere salt, mektig og bastant mat. Maten har høy standard og prisene er noe lavere enn i Norge. Du kan få treretters middag for under 200 kroner. Dada Falafel, Prater Garten og Monsiuer Vuong er noen eksempler på billige restauranter. Tyskernes favorittdrikk, øl, blir satt stor pris på og såkalte Biergartens (ølkafeer) er velbesøkte.

Festløvene søker seg til den østre delen av Berlin, til Mitte, Friedrichshain och Prenzlauer Berg. Her stenger utestedene først når det blir lyst. Vil du se utover Berlins hustak med en kald drink i hånden, gå til hotellbaren på Andel`s Skybar på Landsberger Allee 106. Baren byr på en makeløs utsikt.

Offentlig transport er rimelig sammenliknet med for eksempel London. Sykkel som transportmiddel kan anbefales.

Mye å feire

2009 er et stort år for Berlin. Det skal blant annet feires at Berlinmuren falt for 20 år siden. Det finns i tillegg andre store arrangement det er verdt å få med seg.

13. - 25. oktober
Når oktobermørket faller på går flere millioner mennesker ut for å se by glittre med sine over 50 massive belysningsattraksjoner og oppskyting av fyrverkerier under “The Festival of Lights”.

Hele oktober
Under hele oktober holder butikkene langs Kurfürstendamm boulevard åpent til sent på kvelden. Tusenvis av shoppinggale mennesker strømmer til byen når 350 forretninger, restauranter og barer lokker til seg folk med spesialtilbud og underholdning.

9. november
I anledning 20-års jubileet av Berlinmurens fall, har det blitt plassert ut en dominokjede der muren stod tidligere. Den siste dominoveggen er startskuddet for et fantastisk fyrverkeri over Brandenburger Tor og hyller begynnelsen på en fest som vil vare hele natten.

23. november - 31. desember
Kanellukten fra varm gløgg og duften av brente mandler fyller Berlins kvartaler og gater når julemarkedet åpner. Her finner du tradisjonelle, håndlagde leker, smykker og godterier.

Flybilletter til Berlin

Hotell i Berlin fra 3-stjerner

Prater GartenMonsiuer VuongAndel`s Skybar