Berlin er hotteste lavprisbyen i vår

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Berlin er en by der pulsen stiger. Her finnes alt du kan ønske deg. Et rikt kulturliv, spennende severdigheter, massevis av restauranter, herlige barer og svette nattklubber. Det beste av alt er at det er sinnsykt billig her.
Publisert 4 mai 2011

Berlin er en av de mest spennende byene i Europa. De har en ekstremt bra kultur- og musikkscene og et bra utvalg av restauranter. Å gå ut å spise eller ta en øl her koster ca en tredjedel av hva det gjør hjemme. Man kan også finne veldig billige og bra hoteller i Berlin. Det koster heller ikke mye å fly hit med flere lavprisflyselskaper å velge mellom.

Trendige områder

Det er fortsatt forskjell mellom øst og vest etter den kalde krigen. De mest trendige områdene er nå deler av gamle Øst-Berlin, som for eksempel Prenzlauer Berg, Fredrichshain og Mitte. Det finnes to sentrum, et i Vest-Berlin rundt Bahnhof Zoo og Kurfürstendamm, og et i Øst-Berlin ved Alexanderplatz.

Shoppingkupp

Berlin er som et paradis for de shoppingsugne. Det finnes et veldig bra utvalg av vintagebutikker med priser som er mye lavere enn i for eksempel London, Paris og Oslo. Området Prenzlauer Berg kan sammenlignes med Greenwich Village i New York eller Notting Hill i London, bare mye billigere. Ofte arrangeres det populære loppemarkeder her med mye klær men også møbler, først og fremt i tysk retrodesign. De to som er mest kjent er Arkonplatz i Mitte som er åpent på søndager mellom 10-18, og Boxhagener Platz.

Kulturhippier i Kreuzberg

Et annet område som du ikke får gå glipp av er Kreuzberg. Det ligger i Vest-Berlin og er hjertet for kulturhippier. Området kalles også for “Tyrkias tredje største by” da det bor veldig mange her med tyrkiske aner. Hit kommer lokalbefolkningen i Berlin for å kjøpe frukt og grønnsaker til en bra pris. Området har også flere bra second-hand butikker og koselige kafeer.

Våre beste tips!


Luzia

En herlig kafé i hjertet av Kreuzberg som er kjent for sine gullvegger, retromøbler og veggillustrasjoner.
Hvor: I området Kreuzberg på Oranienstrasse 34

Pergamonmuseumet

Her finnes et av Europas mest berømte samlinger av antikviteter.
Hvor: I området Mitte på Am Kupfergraben

Colours

En riktig bra second-hand butikk som ligger i Kreuzberg. Den ligger på en bakgård, prisene er fantastiske og du betaler etter vekten på det du vil kjøpe.
Hvor: I området Kreuzberg på Bergmannstrasse 102

Wohnzimmer

En fin bar som ser ut som et hverdagsrom i retrostil med fløyelsofaer og blomstrede tapeter.
Hvor: Ved Helmholzplats på Lettestrasse 6

Bonanza coffee heroes

Byen beste kaffe.
Hvor: Ved Helmholtzplats på Oderbergerstrasse 35

Finn billige reiser til Berlin.

Bra og sentrale hotell i Berlin

Flybilletter til Berlin