Publisert 7 oktober 2011

Den dominikanske republikk består av to tredjedeler av øya Hispaniola i Det karibiske hav. Den siste tredjedelen er Haiti. Landet lever i hovedsak av turismen, og når man reiser hit på charterferie bor man som regel på et all-inclusive hotell.

Her kan du bo

Det er alltid bra å lese litt om de forskjellige byene man kan bo i når man skal reise til en ny plass, og på Den dominikanske republikken har du mye å velge mellom. Punta Cana er et av de nyeste områdene og dette er virkelig Karibia i et nøtteskal. Stranden er utrolig flott, og man får ikke bygge rett på den. Costa Dorada har nesten bare hotell med veldig høy standard, og stranden beskyttes av et korallrev slik at man ikke får noe store bølger her. Vil du litt bort fra allfarvei er den lille byen Maimon et bra valg. Playa Dorada er det området som har flest hotell og også her beskyttes stranden av et korallrev. Byen har et shoppingsenter og flere mindre butikker, barer og restauranter. Cabarete er et paradis for surfere og her råder en avslappet stemning. På den lille hovedgaten ligger flere butikker, og på kvelden kan man danse på en av de mange strandbarene. Den lille byen Sosua har en av de vakreste strendene og bra dykke- og snorklemuligheter.

Enestående opplevelser

En av de mest populære utfluktene her er å dra på en snorkletur. Man drar som regel ut med en katamaran og er man heldig får man se både haier og stingrokker. Utflukter der man får oppleve litt av den lokale kulturen og treffe lokalbefolkningen er alltid populært. En tur ut til øya Saona som ligger rett utenfor kysten av Punta Cana er også en herlig utflukt. Dra ut til sandrevet Cayo Paradiso for å oppleve en eventyrlig undervannsverden. For en opplevelse for livet burde du dra på en helikoptertur og se paradiset fra luften.

Få et adrenalinkick på ferien

På Den dominikanske republikken tiltrekker seg veldig mange surfere, kitesurfere og windsurfere som kommer hit for å leve av det de elsker. Og de lærer deg gjerne, mot en liten avgift, det de kan. Sett gjerne av en hel dag eller mer.

Vakre strender så langt øyet kan nå

Uansett hvor du velger å bo på Den dominikanske republikken så kommer du til å ha utrolig vakre strender rett i nærheten. Her er alle strender gyldengule og myke, og flere av dem er også veldig barnevennlige. Cabarete har mest bølger og det er også hit man reiser for å surfe, windsurfe eller kite.

Shopping

Turiststedene har ikke det største utvalget av shopping, det går mye i strand- og surfeklær og suvenirbutikker. Playa Dorada har et shoppingsenter. Vil man shoppe mer får man ta seg til en større by som for eksempel Santiago. Der kan du handle vakker keramikk laget av Taino-indianerne, dominikanske sigarer og spasere langs shoppinggaten Calle del Sol. Når man er på Den Dominikanske republikk må man nesten også kjøpe med seg litt lokalt produsert rom hjem til Norge.

Slik kommer du deg hit

I vinter kan du reise på charterferie til Den dominikanske republikk med charterarrangøren Apollo som flyger hit via Frankfurt to ganger i uken. Fra flyplassen tar det fra 15 minutter til 1,5 time med buss til hotellene, avhengig av hvor du skal bo. Flyreisen tar cirka 16 timer fra du letter på Gardermoen til du lander på Den dominikanske republikk.

Finn billige reiser til Den dominikanske republikk.

Charter til Den dominikanske republikk:

Fant du ikke det du leter etter? FInn flere charterreiser her