Algarvekystens syv fineste strender

Maria
Reseguiden

FOto: iStock
Foto: iS
Foto: tesseli, medlem siden 2006
Langs den portugisiske sørkysten finner du Algarve, hvor badebyer ligger på rekke og rad. Her kan du velge mellom alt fra mindre byer til større, mer velkjente badeparadis.
Publisert 9 mai 2019

Portugal sørkyst, Algarve, kjennetegnes av de vakre klippeformasjonene som stuper ned i Atlanterhavets bølger. Nedenfor ligger de herlige sandstrendene. Fra turistbyen Albufeira og vestover er strendene ofte dramatiske, mens østsiden, mot den spanske grensen, har mer klassiske sandstrender. Her finnes bad for alla smaker, vi lister syv favoritter.

Varmt vann i Praia de Monte Gordo

Den lille badebyen Monte Gordo ligger ved den spanske grensen og stranden er ganske typisk for denne delen av kysten. Sandstranden føles veldig lang og bred og er koselig innrammet av furuer. Dessuten er vannet her ofte varmere enn på mange andre steder i Portugal.

Farol, Culatra, Armona – sandøyen

De tre lengste sandøyene ligger utenfor Olhão, 8 kilometer øst for Faro. Her finner du behagelig strandliv, som er langt fra like hektisk som ved fastlandet. Det er lett att ta seg med ferge fra fiskebyen Olhão, og øyene består hovedsaklig av store sanddyner. Her finnes det få hus, bortsett fra noen kafeer og restauranter.

Praia de São Rafael – dramatiske klipper

Stranden ligger vest for Albufeira og anses som en av de vakreste langs hele kysten. Stranden avskjermet, og omgis av vakre, dramatiske klipper.

Praia da Rocha – en klassiker

Denne lange, herlige stranden ligger nedenfor hovedgaten i badebyen Praia da Rocha, like utenfor Portimão. Stranden er ren og her finnes det godt om plass selv om den ligger i en populær turistby. Det finnes muligheter for kjøpe brus og enklere mat.

Praia do Carvalho – Smuglergrotten

Denne litt bortgjemte stranden finner du ved kysten utenfor Lagoa og du når den bare gjennom en liten tunnel i fjellet. Fjellene som omgir og avskjermer den lille stranden byr også på skygge hvis varmen blir for påtrengende. Stranden går også under det spennende navnet ”Smuglergrotten” og er garantert en annerledes opplevelse.

Praia Dona Ana – for surferen

Liten populær strand som ligger ved Ponta da Piedade utenfor Lagos. Her er vannet herlig klart og rent, og stranden omkranses av dramatiske klipper – mektig og vakkert, og typisk for denne delen av kysten. Lagos er en skikkelig surfeby, så her får du være forberedt på å dele stranden med surfere.

Ilha de Tavira – 500 meter bred strand

Utenfor badebyen Tavira på den østlige delen av Algarvekysten finner du øyen Ilha de Tavira, med sin 11 kilometer lange og 500 meter brede strand. Du når øya enkelt med ferge fra terminalen to kilometer utenfor sentrum. Tavira er et populært reisemål blant portugiserne selv.

Se alle fly til Algarvekysten
Finn din charterreise til Algarve
Tips og inspirasjon til Algarve


Fly til Algarvekysten


Algarve Portugal, Europa

De heftige klippene og perfekte sandstrendene gjør dette til en av verdens vakreste kyststrekninger. Velkommen til Algarvekysten.

Det mest dramatiske landskapet finner du rundt Lagos i vest. De taggete, skarpe klippene er ofte så høye at man må reise med båt for å komme seg til de inneklemte strendene.

Langs hele Algarvekysten finnes det mer enn 100 sandstrender, den ene vakrere enn den andre. Mest populær er Praia da Marinha, som ofte er med på lister over verdens beste strender.

De store strendene og badebyene på Algarvekusten er Lagos, Bordeira, Albufeira, Portimao, Faro, Praia da Luz og Silves. Overalt vil du bli møtt av en trivelig og vennlig atmosfære og mye god mat.

Algarvekystens beste golf finner du i badebyen Vilamoura. Kysten her har et perfekt klima for golf, så det er ikke så rart at det finnes et trettitalls golfbaner her.

Det søte hvite og gule huset ser ut som om det kunne vært et koselig hotell eller en skole, men bygningen Capela dos Ossos i Faro er konstruert av skjeletter fra mer enn 1200 døde munker. Både vegger og gulv har blitt bygget av stabile lårben og sement. Inne i huset stikker dødninghoder og ben ut fra veggene og det henger et gullprydet skjelett i taket.

Reis fra Haugesund til Algarve