6 barnevennlige storbyferier i Europa

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Ta med barna på oppdagelsestur i en ny og spennende storby i år. Her er våre 6 favoritter med høydepunkter for både store og små.
Publisert 12 februar 2017

Storbyferie med småbarn trenger slett ikke bli mas og kjas. Vi har funnet 6 byer hvor kan dere nyte tid sammen med god mat, barnevennlige forhold og aktiviteter som gleder både voksne og barn.

Vi har satt følgende krav til byene:

- Flyreisen skal være kort og uten mellomlandinger
- Det skal være en ren by med parker og/eller strender
- Aktivitetstilbud som passer for både barn og voksne
- Ukaotisk og oversiktelig by

København: Tivoli og Bon Bon-land

København er mange nordmenns store favoritt, og flyturen er like kort som et innenlandsfly. Her finner dere god mat, en oversiktelig by, bystrand og over 125 lekeplasser. Tivoli er Danmarks mest besøkte attraksjon med over 26 spennende aktiviteter og er en hit uansett alder – her kombineres karuseller og sukkerspinn med gastronomiske opplevelser og musikk. Besøk også fornøyelsesparken Bakken og København Zoo, en av Europa eldste dyrehager. Experimentarium City er et opplevelsessenter for naturvitenskap og teknikk med over 200 aktiviteter, og er veldig morsomt for barna. For soling og strand, besøk Amager Strandpark – en lang strand med lagune og vannsport. Ta også turen innom Marionetteatret i Kongens have, og får dere tid bør dere ta turen til underholdningsparadiset Bon bon-land med over 60 attraksjoner og andre aktiviteter, ca 50 minutter å kjøre fra København.
Flytid: Ca. 1 time 10 min

Barcelona: lang bystrand + fornøyelsespark med utsikt

I Barcelona finner du mye liv og aktiviteter som passer både barn og voksne, og i hovedgaten La Rambla finner dere mange gateartister og kunstnere. Om sommeren har dere også muligheten til å veksle mellom byvandring og strand, som vil bli en hit blant barna. Andre ting å oppleve er Zoologisk hage med ca. 7500 dyr og Parc de la Ciutadella. Tibidabo er en fornøyelsespark som ligger 30 minutter fra byen, og ligger på en høyde med flott utsikt over Barcelona. På Zoologisk museum kan dere blant annet se skjelettene til mammuter og store hvaler. Og om flere i familien er fotballgale, er det et must å se en fotballkamp på den store og livlige fotballstadioen Camp Nou. Barna vil også fascineres av hagene og arkitekturen i Parc Guell. Kombiner den spennende byarkitekturen med strand og spansk kultur, så vil hele familien storkose seg.
Flytid: Ca. 3t 20 min

London: Madame Tussauds og musikalen Lion King

Kun 2 timer unna med fly ligger London, med store parker og lekeplasser i de fleste nabolag, for ikke å snakke om mye underholdning å tilby familier på helgetur. Ta med barna på tur i Hyde Park og mat endene, og få et overblikk i pariserhjulet London Eye. Et must er å se voksfigurene på Madame Tussauds, og musikalen “The Lion King” på Lyceum Theatre vil garantert også bli en hit blant de små. Andre høydepunkter er britiske Legoland, samt den store fornøyelsesparken Thorpe Park som ligger ca. 1 time utenfor London. Kanskje en tur til London Zoo blir en hit, hvor Charles Darwin var mye i sin ungdom? Ta også turen til de mer barnevennlige museene Naturhistorisk museum, Teknisk museum, Film-museet og det mindre Sherlock Holmes-museet i Baker street. Blir barna slitne av å gå kan dere dra på sightseeing i toppetasjen av en rød toetasjers buss som viser dere byens største attraksjoner.
Flytid: Ca. 2 timer

Gøteborg: moro på Liseberg + verdens største kanelbolle

Rett over grensen, ca. 3,5 timer å kjøre fra Oslo, ligger barnevennlige Gøteborg med trekkplastere som Liseberg og vitenskapssenteret Universeum Science Discovery Center. Om våren er Gøteborg spesielt vakker, og klimaet er perfekt for utendørsaktiviteter. Det er den perfekte anledning til å ta turen til fornøyelsesparken Lisebarg, som åpner i slutten av april. Kjøp verdens største kanelbolle på Cafe Husaren, og ta turen innom Alfons Åberg (Albert Åberg) kulturhus. Lekbuslandet er Europas største innendørs lekepark på 5 000 kvadratmeter. Barna vil også elske å handle billig svensk godteri på vei hjem!

Paris: Disneyland Paris og parkliv

Paris er en vakker by med flere store og flotte parker, fine spaseringsmuligheter og turistattraksjoner langs den glitrende Seinen, for ikke å glemme den store kirken Notre Dame, også kjent fra barnefilmen Ringeren fra Notre Dame. Disneyland Paris er kanskje høydepunkt nr.1 for de små, og her trenger man ofte 2 dager for å få sett alt man ønsker. Se Eiffeltårnet og utsikten over Paris fra toppen av tårnet og besøk parken Bois de Boulogne, med egne barnesone kalt Jardin d’Acclimatation – en kombinasjon av tivoli og zoologisk hage. Utforsk Louvre med barna, som vil like glasspyramidene og den egyptiske delen med mumier, sarkofager og papyrusruller fra det gamle Egypt. Dra også til den koselige bydelen Montmartre med sine gatemusikanter, kunstnere, små karuseller og den fine kirken Sacré Coeur som gir deg utsikt utover hele Paris. En annen hit er Luxembourgparken med sine vakre fontener, dukketeatre og marionettforstillinger, sjakk- og boulespillere, naturhistorisk museum og botaniske hage.
Flytid: Ca. 2t 20 min

Berlin: bystrand + middag på 368 meters høyde

Tyskere er glade i barn, og det finnes derfor mange barnevennlige alternativer på alt fra kafeer til restauranter, for ikke å glemme at lekeplasser er å finne byen over. Berlin er også en historisk og kulturell by med mye å utforske for både store og små. Det er også brede fortau og god plass til å gå, og blir bylivet for mye for dere, kan dere ta t-banen 7 stopp fra Ku'damm til Freibad Jungfernheide – Berlins fine bystrand. Andre høydepunkt for barnefamilien i Berlin er: Legoland Discovery Center, Berlinmuren, Berlin Zoo og Europas største akvarium. Dra og tegn på East Side Gallery – en 1,3 kilometer med malt vegg, og avslutt en av dagene med en middag på 368 meters høyde i tårnet Fernsehturn – det vil barna sent glemme!
Flytid: Ca. 1t 35 min

Andre tips til reisen:

- Sjekk ut Vings barnevennlige storbyhotell, Family Comfort-hotell
- Husk å ta lekepauser mellom sightseeingen
- Pakk alltid med ekstra snacks og vann
- Ikke stress - dere er på ferie!


Billige fly til storbyferien



Bra og rimelige hotell


Finn alt du trenger til weekend-reisen på Reiseguiden:
- Finn fly til storbyene
- Finn gode og rimelige hotell
- Finn leiebil til reisen