5 treningsreiser – slik trener du på ferie

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hestesafari på Mauritius eller surfing i Biarritz? Trening er for mange en del av hverdagen, og nå er det enklere enn noengang å ta med de gode vanene på ferie. Her er våre topp 5 treningsreiser.
Publisert 2 januar 2020

Surfing – en forfriskende utfordring

Surfing er populært og en morsom aktivitet som krever litt vind i ”seilene”. Enten du velger vind-, kite- eller bølgesurfing finnes det nok av herlige steder du kan kombinere ferien med sol og bad, slik som…

Biarritz, Frankrike

Denne franske perlen anses som Europas beste surfeby. Stemningen er laidback og surfeelskere fra hele verden henger her. Nyt surfing, den vakre byen og det franske kjøkken. Hit går det ikke charter, men du kan booke fly og hotell og bli så lenge du vil.
Fly til Biarritz
Hotell i Biarritz

Algarve, Portugal

Algarvekysten ligger sør i Portugal og er et aktivt reisemål for den som liker å bevege seg. Her blåser det som oftest perfekte vinder for både bølge-, kite- og vindsurfing. Det finnes bra med surfeskoler og utleie av utstyr.
Charter til Algarve
Fly til Algarve
Hotell i Algarve

Hossegor, Frankrike

På den franske vestkysten, nord for Biarritz, ligger Hossegor som er et skikkelig paradis for den som elsker surfing av alle slag. Reis hit på en surfcamp, enten du er nybegynner eller proff. Du bor dessuten på en egen gård sammen med andre eventyrlystne mennesker. Det går også an å kombinere din surfereise med yoga.
Fly til Biarritz
Hotell i Biarritz

Kapp Verde

For deg som foretrekker kitesurfing er Kapp Verde, utenfor Afrikas vestkyst, et bra reisemål. Her skinner solen nesten året rundt og bølgene og vinden er i verdensklasse. Dessuten har Kapp Verde milelange strender, turkist vann og spennende kulturelle opplevelser.
Charter til Kapp Verde
Hotell på Kapp Verde
Fly til Kapp Verde

Yoga – finn din indre ro og styrke

Velværereiser er en økende trend, og vi skal gjerne komme hjem med ny innsikt og som en forbedret utgave av oss selv. Yogaferie er noe både for nybegynneren og proffen som ønsker ro og velvære på reisen. Mange liker å reise til utlandet, da man kommer seg vekk fra hverdagen, nyter et varmt klima, sunn mat, spiritualitet og “kobler på” seg selv. Her er våre tre favorittdestinasjoner.

Ubud, Bali

Den grønne øya som kalles “Gudenes øy” er en oase for yogafrelste, men også for nybegynneren. Her kan du velge og vrake mellom fantastiske yogastudioer, og våre favoritter er i Ubud og Canngu. Ubud er det spirituelle senteret på Bali, og ligger i hjertet av øya som en grønn oase. Her er Yoga Barn stedet å dra, men det finner mange mindre yogastudioer her, omgitt av grønne rismarker og lukten av røkelse. Surfebyen Canggu ligger ved kysten og har alt du kan tenke deg til ferien. Her er vår favoritt yogastudioet The Practice, som også holder flere spennende workshops hver måned.
Charter til Bali

Sri Lankas sørkyst

Sri Lanka kalles av mange for “det nye Bali”, da det har surfing, yoga, koselige kafeer og “øde øy”-følelsen – men med langt færre turister, enn så lenge. Her har mange av hotellene også yogastudioer hvor du kan gjøre morgenyoga, men du kan også sjekke inn på yogaretreats på steder som Tallala, Sri Yoga Shala og Soul & Surf Sri Lanka. Omtrent 70% av landets innbyggere følger levemåten til Theravada-buddhisme, så dette er stedet for å finne ro og fred.
Charter til Sri Lanka

Tulum, Mexico

I bohemske Tulum finner du lange, hvite sandstrender, Mayamassasjer og økologisk mat – et perfekt sted for avslapning og yoga. New York Times har tidligere utpekt Tulum som et yoga-hot spot. Yogascapes arrangerer yoga-reatreat i det bohemske paradiset Tulum med sine hvite strender og grønne jungel i bakgrunnen, eller du kan besøke retreatet Yoga Shala som ligger på rett ved stranden med urørt, frodig jungel i bakgrunnen. Sov under stjernene og praktiser flere ulike yoga-klasser om dagen. Området på Mexico karibiske østkyst er så fullt av yoga-retreats at her er det bare å velge og vrake.
Charter til Mexico

Løping – med verden for dine føtter

Løping er en god treningsform som kan gjøres omtrent hvor som helst. Langs stranden, i en storby, på en eng eller i sanden. Det krever heller ingen større koffert. Her er noen reisemål hvor du også kan springe på løpebaner eller får med deg en coach og andre som digger løping.

Club la Santa, Lanzarote

Sportresort med all trening du kan tenke deg, inkludert en friidrettsbane. Her kan du springe i naturen på vulkanøya eller på løpebaner. Som en pause fra løpingen kan du spille beachvolley, ta en svømmetur, eller hvorfor ikke teste vindsurfing?
Les mer om hotellet og book her

Playitas, Fuerteventura

Olympisk basseng, Kanariøyenes største treningssenter, tennisbaner, friidrettsbane, golfbane og masse av gruppetreningstimer. Her er treningen i fokus og du har sjansen til å utøve en mengde sporter og aktiviteter.
Les mer om hotellet og book her

Sunwing Alcudia Beach, Mallorca

Ettersom løpning er en treningsform du kan utøve stort sett hvor som helst i verden passer de fleste av Vings Sunwing-resort bra for dette, da de ofte ligger ved stranden med nærhet til trivelige strandpromenader eller naturstier. Ønsker du en skikkelig tøff løpetrening bruker du bare Alcudia hvite sandstrand som underlag. Kombiner gjerne løpetreningen med yoga eller treningstimer som finnes på hotellet.
Les mer om hotellet og book her

Central Park, New York

Det er få parker i verden som er så omtalte og så mye filmet i som Central Park i New York. Her kryr det av løpere og det er enkelt å bli motivert når man springer i så vakre omgivelser – med alt det grønne innrammet av skyskrapere. Etter løpeturen er det bare å dra på seg løpeskoene og gjøre Manhattan til ditt eget treningssenter.
Weekend til New York
Hotell i New York
Fly til New York

Ridning – opplev natur fra hesteryggen

Å tilbringe en ferieuke eller noen dager på hesteryggen er en fantastisk opplevelse, enten du er en erfaren rytter eller en nybegynner. Det at du i tillegg får oppleve herlige strender, høye fjell og pikniklunsjer i det fri gjør opplevelsen enda vakrere.

Hestesafari på Mauritius

Svøm med hester i turkist paradisvann, ri på kritthvite sandstrender, spis en pikniklunsj i det fri og ri over fjell og dype daler. Tiden som ikke tilbringes på hesteryggen kan du bruke på en solstol eller på å aktivere deg med fiske eller kajakkpadling.
Charter til Mauritius
Fly til Mauritius
Hotell på Mauritius

Islandshester i Landmannalaugar, Island

En mektig rideopplevelse for deg som virkelig liker eventyr og storslåtte utsikter. Her rir du på høye fjell, langs lavamarker og ned i dype daler. Her får alle deltakere 2-3 hester hver for at man skal kunne ferdes på lange strekninger. Bad i varme kilder og bo i koselige hytter. Denne turen er noe ekstra magisk.
Weekend til Island
Fly til Island
Hotell på Island

Vandring – ta opplevelsene til nye høyder

Å vandre er en utmerket måte å komme seg ut i naturen på, få frisk luft og samtidig få opp pulsen på. Reis på en vandringstur alene og bli kjent med masse nye mennesker, eller reis med kjæreste eller venner. Det finnes mange vakre steder å velge mellom.

Amalfikysten, Italia

Det er få steder i verden som er så vakre som Amalfikysten i det sørvestlige Italia. Under denne vandringsturen får du oppleve velkjente steder som Pompeji, Positano og Capri. Forutenom en rik historie får du også oppleve en rik flora og sitrontrær langs vandringsstiene. Under vår- og høstmånedene er klimaet perfekt for en vandringsreise hit.
Fly til Roma
Hotell på Amalfikysten

Nicaragua

Dette er vandringsreisen med stort V. Her bestiger du fire vulkaner på seks dager. Det kreves at du har en bra kondisjon i grunn og er frisk da de høyeste vulkanene er på 1 400 og 1 600 meter over havet. Legg gjerne til noen overnattinger før eller etter vandringsturen for å få med deg resten av det vakre landet.
Fly til Nicaragua
Hotell i Nicaragua


Tilbud – Aktive reiser