5 romantiske vandringer i Europa

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Naturopplevelser er noe av det fineste man kan dele. Finn frem turskoene og velg blant fem vakre turløyper, med alt fra romantiske fiskerlandsbyer, lavendelenger og en middelaldersk klosterøy.
Publisert 13 august 2019

Cinque Terre, Italia

De fem pittoreske fiskerlandsbyene som utgjør Cinque Terre, “De fem byer”, ligger i det dramatiske kystlandskapet på Italia nordvestkyst. Her finner du fargerike, tettbygde hus som klamrer seg til klippene, og veiene som binder byene sammen passerer både olivenlunder og vinmarker med en slående utsikt til Middelhavet. Cinque Terre er en av de stedene i Europa hvor du kan oppleve flest høydepunkt på et komprimert område, og er perfekt for en romantisk langvandring. Start i Monterosso, den eldste byen av de fem. Gå ca 2,5 timer sørover mot Vernazza, hvor en slående vakker utsikt til byen og sjøen møter deg rett før du ankommer. De neste to byene, Corniglia and Manarola, er små og romantiske, og Manarola er nok den byen du som oftest har sett på bilder fra Cinque Terre. Fra Manarola til Riomaggiore tar det ca. 25 min å gå. Det er mulig å gå hele ruten på 6-7 timer, men de fleste ønsker å bruke litt tid i hver by, spise en god lunsj, se seg rundt og gjerne overnatte på veien. Hver av byene har også en togstatsjon som kan ta dere mellom byene, eller ta en båttur for en vakker utsikt til Cinque Terre fra havet. De nærmeste flyplassene ligger i Pisa og Genova, eventuelt Firenze.
Finn ditt fly til Cinque Terre (Pisa)
Hotell nær Cinque Terre.

Provence, Frankrike

I vakre Provence finner du lilla lavendelenger, parfymer, enorme åkre med solsikker og romantiske landsbyer. Her kan du både vandre og sykle i deilig temperatur. Nyt en deilig piknik utendørs under appelsintrær eller blant olivenlunder, og besøk sjarmerende landsbyer som klamrer seg til fjellene. Og når du først er i denne regionen av Frankrike kommer du ikke unna deilig mat og vin. Provence er fullt av små rustikke landsbyer med steinhus og terracotta-tak, og det er et perfekt sted å vandre fra landsby til landsby og ta seg god tid til å ta inn naturen rundt dere på veien. Provence-området er enormt og det er mye å se. Kanskje du ønsker å utfordre deg selv med en fjelltur i Mont Ventoux, Luberon, Verdon eller Alpilles? Du kan også farte mellom Aix en Provence, Avignon, Arles og Saint Remy de Provence, og utforske de små og sjarmerende provençalske landsbyene og vingårdene. Steder som er verdt å få med seg er Luberon, Roussillon, Gordes, Vaison la Romaine, Les Beaux de Provence, Valensole Plateau og Goult. Den beste tiden å vandre i Provence er om våren eller sensommeren. Da er temperaturene behagelige og menneskemengdene mindre.
Finn ditt fly til Marseille.
Hotell i Provence

Lauterbrunnen, Sveits

Den sveitsiske landsbyen ved foten av høyreiste granittklipper, ligger i hjertet av et stort nettverk av alpine stier, hvor hver og en har snødekte topper, blomsterfylte enger, fossefall og turkise innsjøer i sitt fortyllende turlandskap. En av de mest utfordrende er fotturen fra Lauterbrunnen-dalen opp til Schilthorn-toppen. Det starter i et mildt tempo, hvor du går gjennom bittesmå sveitsiske landsbyer, før det blir stadig brattere, med spektakulær utsikt over Eiger, Monch og Jungfrau. En gondolbane går omtrent parallelt med stien, om turen blir for tøff.
Finn fly til Zürich
Hotell i Lauterbrunnen

Trolltunga, Norge

Trolltunga i Odda er kanskje den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge – 1100 meter over havet. Her får dere en uslåelig utsikt, hvor dere kan ta bilde av hverandre på tuppen av Trolltunga – om dere tør. Turen til Trolltunga tar mellom 8-10 timer tur-retur. Turistforeninen har også hytter i nærheten hvor dere kan overnatte, eller hvorfor ikke slå opp et telt, tenne et bål og nyte romantikken alene i naturen? Trolltunga ligger i Odda, ca. 2,5 timer utenfor Bergen med bil. Har dere lyst til å forlenge turen, kan dere fortsette det norske fjelleventyret utenfor Stavanger hvor dere kan gå opp til både Preikestolen og Kjeragbolten ved Lysefjorden, som ligger omtrent 4,5 timer unna Trolltunga med bil. Da kan dere stolt krysse av de “store 3” innen norske fjellattraksjoner i løpet av 3-4 dager.
Se fly til Bergen

På sykkel i Normandie, Frankrike

Fly til Paris og ta buss til Normandie, eller start sykkelreisen allerede i Paris, som ligger ca 11 timer på sykkel fra den normanniske byen Deauville, og stopp innom den romantiske hagen til Claude Monet på veien. Sett turen til idylliske Deauville – en sjarmerende badeby med arkitektoniske hus og rosa, blomstrende trær. Sjekk også ut fiskemarkedet i nabobyen Trouville, før dere fortsetter til den karakteristiske landsbyen Beaumont-en-Auge med Saint Pierre-basiliskaen. Dra videre til Beuvron-en-Auge, som sies å være en av Franrikes vakreste byer i ekte normannisk stil for en ekte romantisk setting. Dra også en tur innom Bayeux og Omaha Beach, kjent for D-Day fra 2.verdenskrig. I Nordmandie kan du også se Mont Saint Michel, et eldgammelt middelalderkloster og en liten landsby med kun 50 innbyggere, alt plassert på en liten tidevannsøy i et ellers tomt og langstrakt landskap. Klosterøyen ser ut til å være tatt rett ut fra en Ringenes Herre-film, og her kan du utforske de trange brosteinsgatene, nyte duften av crepes og få med deg den uslåelige utsikten fra klosterets utsiktspunkt. Dette er en helt spesiell opplevelse å dele med din kjære. Om sommeren arrangeres det også pilegrimsvandring rundt området ved Mont Saint Michel. Med sykkel kommer du deg hit på ca. 11 timer fra Deauville.
Finn ditt fly til Paris
Hotell i Normandie

Sammenlign alle reiser i Reiseguidens søkemotor:

Sammenlign alle flypriser her
Finn ditt hotell
Eksotiske charterreiser til varmen


Rimelige flybilletterTilbud – aktivitetsreiser