5 herlige feriebyer i Kroatia

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Kroatia byr på en lang kyst med en vakker skjærgård, idylliske middelalderbyer, arkitektur fra romertiden og ikke minst krystallklart vann og tett i tett med badeviker, strender og badebrygger. Vi gir deg tips om noen av Kroatias herlige badebyer.
Publisert 19 februar 2015

Hvar

Hvar ligger på en øy i den kroatiske skjærgården, omtrent en halv time med båt fra Split. Hvar by er en vakker sofistikert by med brosteinsbelagte smug, flotte bymurer, spennende butikker og et livlig marked. I havnen ligger luksuriøse seilbåter og tradisjonelle fiskebåter side om side. Strandpromenaden strekker seg langt utenfor byen med badeviker og restauranter for enhver smak. Som ellers i Kroatia er det få sandstrender, men vakre viker med rullestein. Tar du turen ut til Pakleni øyene kan du bade i krystallklart vann og nyte lokale delikatesser. Til Hvar kan du reise med Ving og Apollo.
Les mer og se priser på charter til Hvar her.

Zadar

Zadar er en av de største byene i Kroatia og har en rik historie. Like utenfor byen er det en rekke strender og mange hoteller for deg som vil nyte en deilig badeferie i kombinasjon med en aktiv storbyferie. Her kan du bade på strendene, fra moloer eller fra klippene og du finner alt du kan ønske deg av restauranter, butikker og aktiviteter nær strandområdene. Vil du på storbytur er det god bussforbindelse inn til Zadar sentrum. Der kan du oppleve den vakre gamlebyen med trange smug helt fritt for biler, eller høre musikken som havet selv spiller på det berømte sjøorgelet. Ta gjerne turen ut til øygruppen Komati, et populært utfluktsmål for turister.
Bestill billige flybilletter til Zadar her.

Porec

Porec har tatt imot turister helt siden slutten av 1800 tallet. Denne pittoreske byen finner du på nordkysten av Kroatia, på Istra-halvøya. Porec er en av Europa best bevarte middelalderbyer, med brosteinsbelagte gater, vakre hus, små torg og gamle kirker. Gå ikke glipp av et besøk til St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet, som står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin fantastiske mosaikk. Eller ta turen til Pula og det store romerske amfiteateret Arena som i sin tid ble brukt til gladiatorkamper. Sør og nord for gamlebyen finner du badeplasser og vannsportaktiviteter. De beste badestrendene er på øya Sveti Nikola og i badevikene sør for gamlebyen. Her er det klipper og små steinstrender omkranset med pinjetrær. Ving har pakkereiser til Porec.
De beste og billigste hotellene i Porec finner du her.

Makarska

Makarska-kysten har kilometervis med vakre strender, krystallklart vann og pinjetrær med høye fjell i bakgrunnen. Byen Makarska er den største og mest populære, med en lang strandpromenade og et yrende folkeliv. Har er det fullt opp av restauranter, kafeer og isbarer hvor du kan få god mat til hyggelige priser. Enten du bare vil ta livet med ro på en av strendene eller ha en aktiv ferie vil du nyte dagene her. Hva med rafting eller klatring i Biokovo fjellet? Eller gi kroppen en velfortjent SPA-behandling? Vil du utforske området kan du leie sykkel, scooter, bil eller båt og finne din favorittstrand utenfor byen. Apollo og Ving har pakkereiser til Makarska.
Alle charterreiser til Makarska finner du her.

Bol

Den lille byen Bol ligger på øya Brac utenfor Split og har det meste du måtte ønske deg som turist. Landsbyen er liten og sjarmerende med mange hyggelige restauranter og butikker. Bol passer for deg som søker aktivitet og liker litt liv og røre. Her finner du de fleste former for vannsport, og trives du best på land finner du mange vakre turveier langs sjøen og i åsene omkring byen. To kilometer fra byen Bol finner du en av de beste strendene i Adriaterhavet. Den berømte stranden Zlatni Rat, ligger som en tunge ut i havet som stadig endrer retning på grunn av havstrømmene. Zlatni Rat har millioner av små hvite rullesteiner. Du kan gå hit fra byen Bol, sykle, ta minitog på hjul eller badebåt ut til stranden. Stranden er spesielt populær blant windsurfere. Til Bol kommer du med katamaran fra Split til Supetar og videre med buss til Bol. Apollo har pakkereiser til Brac og Bol.
Alle charterreiser til finner du her.


Charter til Kroatia i sommer