5 bøker som vil gi deg akutt reiselyst

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Å lese og å reise handler begge om å oppdage nye verdener. Så hva er vel bedre enn en bok som tar deg med ut på reise? Vi har funnet 5 bøker som vil gi deg akutt reiselyst.
Publisert 29 mars 2017

Her er 5 bøker med reiseskildringer som er så vakre og fulle av sanselige beskrivelser at vi får lyst til å booke en billett i dag.

Stemmene fra Marrakesh – Marokko

En svært beskrivende bok med levende bilder om hverdagslivet i Marrakesh. Forfatteren Elias Canetti vant Nobelprisen i litteratur i 1981, og har i denne boken spedd på med skildringer av bazaarer, kafeer, gater, mennesker, tiggere, språk, kultur og alt som hører denne spennende byen til. En helt unik reisebok, ifølge London Review of Books. Planlegger du en tur til Marrakesh? Les denne først.
Fly til Marrakesh // Tilbud på Kulturreiser

The Secret Life of Bees – South Carolina

Handlingen er satt til South Carolina i 1964 og handler om Lily Owens som bor med sin voldelige far og den mørke hushjelpen Rosaleen, som med tiden har blitt hennes ekstra-mor. Lilys liv har vært sterkt preget av det vage minnet om da moren hennes ble drept, og når Rosaleen klarer å fornærme tre av byens fremste rasister, bestemmer Lily seg at det er på tide at de to rømmer. De drar til Tiburon i South Carolina, byen som sitter på hemmeligheten rundt hennes mors død. De blir tatt inn hos byens tre mørke birøkter-søstre, og etter hvert får Lily nøstet opp i trådene rundt mysteriet om sin mor. Bli med inn i en verden av bier, honning, feminisme, mysterier og kjærlighet i South Carolinas vakre omgivelser.
Fly til USA // Tilbud på USA-reiser

The Great Railway Bazaar – Asia på skinner

Paul Theroux tar oss med på sin togreise gjennom Asia, fra London til Jaipur, fra Kuala Lumpur til Kyoto og via den transibirske jernbanen. Her skildrer han steder, kulturer, samtaler blant passasjerer, lukter, lyder og alle de fascinerende menneskene han møter på veien. Gjør deg klar til å bli sugd inn i en helt annen verden.
Fly til Asia // Tilbud på eventyrreiser

Alkymisten

Skrevet av brasilianske Paulo Coelho, er dette en berettelse om å følge drømmene sine. Gjetergutten Santiago har en merkelig drøm om en skatt i Egypt pyramider, og setter ut på en ferd fra Spania til Tanger og videre gjennom Egypts ørken, som ender med et skjebnesvangert møte med alkymisten. En bok fylt med visdomsord, inspirasjon og vakre beskrivelser som lar deg drømme. Boka har i dag solgt 65 millioner kopier på verdensbasis og er oversatt til 56 språk.
Fly til Egypt // Tilbud på Kulturreiser

The Beach – Phi Phi-øyene, Thailand

Filmen er kanskje blitt mer kjent enn boken etter at Leonardo DiCaprio spilte rollen som den unge og eventyrlystne backpackeren Richard som reiser til Bangkok, men boken er absolutt verdt å lese om du har tenkt deg til Thailand. Etter en merkelig samtale med en eldre mann som tar livet sitt dagen etter, bestemmer Richard seg for å finne den hemmelige stranden mannen snakket om. Den første delen av boka introduserer deg til det sanselige Bangkok, før den tar deg med videre ut til et hemmelig samfunn i et skjult øyparadis. Men er det egentlig paradis? Boken er vakker, vond, mørk og spennende på en og samme tid, og kontrasten mellom det vakre paradiset og det mørke menneskesinnet skaper en nervepirrende roman som suger deg rett inn.
Alle reiser til Thailand // Tilbud til Thailand


Billige fly – tur/retur