6 tips til en billigere reise

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Det finnes mange lure triks for deg som vil gjøre et reisekupp. Her er våre 6 beste tips.
Publisert 21 desember 2022

Vil du reise på ferie uten å betale så mye? Unngå skoleferier, bestill en restplass eller prøv et litt annerledes reisemål. Disse seks smarte knepene redder feriebudsjettet.

1. Reis når ingen andre gjør det

Har du mulighet til å reise når ingen andre gjør det så er det et av de aller beste tipsene vi kan gi deg. De laveste prisene finner du oftest ukene før og etter sommerferien. Andre perioder da det kan være billig år reise er rett før jul og andre halvdelen av januar. Å ha avreise på julaften og nyttårsaften bruker også å være en bra måte å spare penger på.

2. Sammenlign alternativene

Sammenlign, sammenlign, sammenlign – det er et mantra som garantert hjelper deg å presse ned prisene ganske kraftig. Sjekk forskjellige avreisedatoer, destinasjoner, reisearrangører og reiselengder. Den enkleste måten å gjøre det på er ved hjelp av en søkemotor for reiser på nettet. Ved å filtrere på laveste pris kanskje du også får opp øyene for reisemål du ikke hadde tenkt på i det hele tatt.
Sammenlign alle typer reiser hos oss

3. Kjøp kun fly

Mange restplasser fra charterselskapene er egentlig bare en flybillett, men prisene er ofte veldig bra sammenlignet med vanlig rutelfy. Så sørg for å få tak i en billig flybillett med charterfly og kombiner med et hotell du booker på egen hånd. Billigere, men også større valgmulighet på hvor du kan bo.
Finn ditt fly

4. Reis fra en annen flyplass

Kan du tenke deg å fly fra en annen flyplass enn den som er nærmest? Å se etter avreiser fra andre byer kan bli mye billigere om du har mulighet til å ta toget til nest-nærmeste flyplass.

5. Glem de mest trendy reisemålene

Det er ofte stor etterspørsel på de reisemålene som er mest trendy akkurat denne sesongen, og det kan gjøre at det blir dyrere å reise nettopp dit. Våg å velge bort det som alle snakker om i år – sats på et annet reisemål og sjansen er stor for at du får en billigere reise og penger over til annet.
Få inspirasjon til nye reisemål hos oss

6. Ha is i magen….

Om du ikke er begrenset til en spesiell uke eller dag for avreise, kan det virkelig lønne seg å ha litt (eller mye…) is i magen, og bestille en restplass. De beste reisekuppene gjør du tett innpå avreisedagen. Så sørg for å være klar til avreise nesten når som helst, kanskje til og med samme dag. Har du derimot tenkt deg til Thailand eller Gran Canaria rundt jul så finnes det nesten aldri billige restplasser, da lønner det seg nesten alltid å bestille i veldig god tid.

Viktig! Sjekk visumkrav

Sjekk om det kreves visum for innreise i landet før du bestiller reisen. For de fleste charterdestinasjoner så kan man kjøpe visum ved ankomst om du er norsk statsborger, men i visse land kreves det at dette er fikset før avreise fra Norge.

På Reiseguiden kan du finne din reise til sol og varme:

Charterreiser til hele verden
Restplasser til hele verden
Bestill rutefly
Tilbud på charterreiser


Restplasser med fly og hotell