4 roadtrips i USA

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finnes utrolig mye å se og gjøre i USA, og om du leier bil får du se enda mer. Vi har tatt fram fire fantastiske roadtrips for deg som vil dra på et eventyr i USA.
Publisert 30 juli 2015

Vil du ha sol og varme, oppleve countrymusikkens historie, fanstastisk natur, krysse landet eller få med deg de utrolige nasjonalparkene og Las Vegas? Her er fire roadtrips som du ikke kommer til å glemme…

Route 66 – fra midtvesten til vestkysten

Route 66 strekker seg fra Chicago til Los Angeles. Her får du oppleve utrolige naturlandskap, små byer med et fåtall hus, prærielandskap, storbyer og mange motell langs med veien der det er enkelt å stoppe for en overnatting. Et tips er å på forhånd planlegge hvilke avstikkere man vil gjøre. En slik kan være Las Vegas og Grand Canyon. Motellene som ligger langs med de store motorveiene er bra om man kan tenke seg å bo ganske enkelt, og det er som regel alltid gratis parkering. I mindre byer kan det være begrenset med hotell og da er det bra å bestille hotell i forvei. Å krysse USA på denne måten er manges drøm, husk å ha godt med tid, gjerne minimum tre uker og sørg for å ha en leiebil med luftkondisjonering og GPS. Denne turen er best å gjøre på våren eller høsten.

Highway 1 – California Dreaming

En av verdens vakreste bilveier er Highway 1 i California. Et bra opplegg for turen kan være å fly til San Francisco, bo der noen dager og oppleve denne fantastiske byen før man henter ut sin leiebil og setter kursen sørover mot Los Angeles. Ved å kjøre nettopp sørover har man den perfekte utsikten reitt utenfor bilvinduet. Det finnes mange små byer langs med veien som er verdt et stopp, gjerne for en overnatting før man fortsetter. Selv om veien bare er 60 mil lang og er mulig å kjøre uten stopp burde man ha minst tre netter langs med veien for å virkelig ha tid til å nyte. Tips på stopp er Monterey, Carmel, Big Sur, Pismo Beach og Santa Barbara.
Søk fly til San Francisco her.
Finn et hotell i San Francisco her.

Musikk i Nashville og Memphis

Music City som Nashville kalles i USA , ligger i delstaten Tennessee. herligger alle de store plateselskapenes hovedkontor og det finnes et enormt utvalg av musikklaokaler som har livemusikk. Så om du liker musikk, og da spesielt country får du ikke gå glipp av en roadtrip i og rundt Nashville og Mempis der du blant annet kan besøke Elvis hjem Graceland, musikkstudioer, bilmuseum og countrybarer.
Her kan du søke flybilletter til Nashville.
Her kan du finne en leiebil i Nashville.

Florida – Opplev The Sunshine State

I Florida er det perfekt å leie bil og ta seg rundt for å oppleve denne norsk-favoritten på beste mulige måte. Start gjerne turen i Orlando og bli som et barn igjen i de mange fornøyelsesparkene som Disney World og Universal Studios. Kjør så videre til Floridas vestkyst en litt mer avslappet atmosfære og mindre turister. Her finner du også delstatens beste strender som alle har kritthvit sand. Fra naples går veien over nasjonalparken Everglades mot Miami, eller svinge videre sørover til Key West. Her kan man gjerne bo et par dager før man setter kursen nordover igjen mot Miami, som er et bra utgangspunkt for å oppleve Everglades om man ikke allerede har gjort det. Det finnes utrolig mye og se og gjøre i Florida så det kan være bra å planlegge en del på forhånd slik at man ikke går glipp av noe.
Les mer om å leie bil i Florida her.

Bra å vite når du skal leie bil i USA

Bestill bilen hjemmefra og velg en stor bil med mye plass, man kommer tross alt til å sitte i den ganske mange timer i løpet av ferien. Sørg og at bilen har GPS og luftkondisjonering. Mimimumalder for å leie bil i USA er 21 år og du må ha hatt førerkort i minst et år. Bestill forsikring samtidig som du booker bilen hjemme, da får du en forsikring som kan sammenligned med en vanlig norsk bilforsikring og du slipper å tenke på å sette deg inn i det kompliserte forsikringsbetingelsene i USA. Samme forsikring går ikke å kjøpe til på plass om man glemmer å gjøre det hjemmefra. Sjekk også om din egen reiseforsikring inkluderer egenandelseliminering, gjør den ikke det kan det være bra å legge til. Kjør forsiktig og bruk sunt fornuft!
Her kan du søke og sammenligne priser på leiebil.


Billige flybilletter til USA