3 x indonesiske øyer

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: koivu, medlem siden 2007
Foto: lindapinda, medlem siden 2008
Foto: cingelsson, medlem siden 2006
Få land i verden har et så variert landskap som Indonesia. Landet er rikt på severdigheter og mulighetene til mange, spennende eventyr er store.
Publisert 22 desember 2009

Det er likevel en stor del av øyene som fremdeles er ukjent blant turister. Turistene reiser først og fremst til Bali, Lombok og i noe mindre grad til Java.

Bali – mer enn bare sandstrender

Bali har i mange år vært Indonesias mest besøkte turistmål. Bydelene Kuta, Legian og Seminyak langs sydvest kysten er rimelig hardt eksploaterte. Sandstranden Kuta Beach er vakker, men er omringet av kaféer, barer, restauranter, butikker og kryr av påtrengende selgere.

Bali er så mye mer enn sandstrender. Utenfor turistmagnetene gjemmer det seg fantastiske oppdagelser, vulkaner, frodige risplatåer, magiske hindutempler, koslige byer og gjestvennlige innbyggere. Hovedattraksjonene på Bali er naturen, den lokale kulturen og religionen.

De beste strendene: Uluwatu Beach, Nyang-Nyang, Padang Padang og Nusa Dua – ligger på Balis sydspiss.

Ta seg dit: Fly til Denpasar og flyplassen Ngurah Rai som ligger sør for Kuta. Apollo arrangerer charter till Bali.

Lombok – Balis tropiske nabo

Balis naboøy Lombok er mindre, men har bedre strender, større vulkaner og har et tropisk klima. De fleste som reiser over til Lombok kommer hit på grunn av øyas fantastiske dykke-, snorkle-, surfing- og vandremuligheter.

Motstykke til Balis Kuta Beach heter Senggigi, en turistfelle med hotell i alle prisklasser, souvernirbutikker og diskotek. Senggigi har dog fantastiske strender.

Hovedstaden Mataram er mindre vakker, men kan by på fasinerende templer og myldrende markeder. Lombok er et mekka for deg som vil handle håndverk.

Hos naboen, Gili-øyene (Gili Tranwangan, Gili Air og Gili Meno), finner du spennende dykkeområder og fine strender.

Beste strand: Senggigi.

Ta seg dit: Fly til Bali. Ferger går daglig mellom Padagbai (Bali) og Lembar (Lombok). Dersom du vil besøke Gili-øyene kan du ta båt fra for eksempel Senggigi. Du kan også fly.

Java – en undervurdert øy

Java er en undervurdert øy og har derfor lite turisme. Blant Indonesias flere tusen øyer, er Java et naturlig midtpunkt – ikke bare geografisk, men også politisk og kulturelt. Landskapet er meget variert og utrolig vakkert. På Jave finner du landsbyliv, fantastiske strender, flott natur og imponerende vulkaner. Hovedstaden, Jakarta, har dog forurensing- og fattigdomsproblemer som du ofte møter i storbyer.

Bandung, Javas tredje støste by, er “Javas Paris”. Byen er landets teknologiske sentrum med moderne alléer og elegante bygninger, men ingen typisk turistmål.

Det er sentrale Java som lokker til seg de største turisthordene – spesielt Yogyakarta. Her i fra kan du nå de fleste historiske monumentene som for eksempel enorme hindutempler og den buddistiske reliken Borobudur fra 1200-tallet.

Fiskerbyen Pangandaran er Javas mest populære strandområde og her finner du øyas fineste strender.

De beste strendene: strender i Pangandaran-området.

Ta seg dit: Fly til Jakarta eller Bandung.

Fly til Indonesia

Hotell i Indonesia fra 3 stjerner