10 tips for en vellykket cruiseferie

Karin
Reiseguiden, besøkt 35 land

Foto: iStock
Grupperabatter, cruisekort og tidlig booking på restauranten for best pris. Vi har sjekklisten du trenger for en fantastisk cruiseferie.
Publisert 14 november 2017

For deg som ikke har vært på cruise før kan det dukke opp flere spørsmål om hva som skal til for å få mest ut av ferien din.

1. Morsommere med flere

Dra gjerne flere par eller familier sammen. Da kan man dele seg opp om man vil gjøre ulike ting, pluss at det blir morsommere ettersom man sitter ved samme bord og spiser hver kveld.

2. Koselig i lugaren

Det kan være verdt å legge litt ekstra penger i å få en lugar med balkong. Det er ofte veldig fint når skipet går inn og ut av havnene.

3. Sjekk ut rabatter om bord

Er dere en stor gruppe som reiser? Det finnes ofte rabatter for grupper som booker med fler enn ti eller femten deltagere, men det kan også være tilpassede tilbud og rabatter som passer nettopp ditt cruise.

4. Finnes det hotelltilbud?

Sjekk om arrangøren har spesielle tilbud for hotellovernattinger før og etter cruisereisen. Se også om du må forhåndsbestille transfer til og fra skipet.

5. Kom med ønsker om middagsrutiner

De fleste cruiseskip har faste middagsrutiner. Det kan være inndelt i ulike besetninger som informeres om ombord når og med hvem du skal spise middag med. Du kan komme med ønsker før avreise til din reisearrangør som passer på at alla i reisefølget får spise sammen.

6. Pass og visum – slik fungerer det om bord

Din reisearrangør hjelper deg med å søke visum til destinasjoner under reisen. Har du et annet statsborgerskap enn norsk henvises du iblant til din ambassade.

7. Cruisekort i stedet for penger

Cruiseskip er som oftest kontantløse, og man betaler istedenfor ved å dra sitt cruisekort/kabinnøkkel ved kjøp, slik at man på slutten av reisen mottar totalregningen. Sjekk at du har et konto- eller kreditkort som det kan kobles opp mot.

8. Fiks utfluktene på egen hånd

De organiserte utfluktene er som oftest dyre. Gjør heller litt research om reisemålet på forhånd og sett sammen deres egne sightseeing-turer. Gå et stykke unna havnen og ta en vanlig taxi eller dra med kollektivtransport som ofte går både raskt og enkelt.

9. Pakke med flytransfer

De fleste reisearrangører tilbyr pakker som inkluderer flytransfer til og fra ut- og innreisehavnen. Det kan være beleilig, men dobbeltsjekk prisen på flybilletter da det kan være enda billigere å booke dem selv.

10. Velg riktig cruise

Det finnes cruise for alle, men pass på å finne riktig cruiseskip for nettopp din ferie. Visse rederier henvender seg til ulike aldersgrupper, og det finnes spesifikke båter for barnefamilier, for eldre klientell, men også partybåter med fest og leker.


Tilbud – Cruise