Værguide: Her er det varmt i mai

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Mai er en av de billigste månedene å reise bort. Da er det lavsesong både ved Middelhavet og mer eksotiske reisemål, og temperaturen er akkurat passe. Vi tipser om billige og varme reisemål du kan besøke til i mai.
Publisert 26 april 2023

I mai er det stille før stormen, før høysesongen for sommerferie inntreffer i juni til august. Mai er også en av de beste månedene å oppleve de sørlige delene av Europa. Temperaturen er fin for aktiviteter og naturen er på sitt aller vakreste. Prisene på reiser er også veldig hyggelige i mai og det finnes gode muligheter til å gjøre et reisekupp.

Ganske varmt i mai – opp til 22 grader

I mai er det lett å finne reisemål med behagelig varme ikke alt for langt bort. Om du likevel vil reise lengre bort finnes det alternativ på andre siden av jorden også.

Malta

Malta finner du Middelhavet klareste vann for deg som liker å dykke, unike severdigheter som grotter, katedraler og katakomber. I den populære byen St Julians er høy puls og det finnes et stort utvalg restauranter, barer og klubber. I den barnevennlige byen Mellieha Bay på øyas nordvestlige kyst finnes en lang og fin sandstrand med solsenger og parasoller. I mai er det 22 grader varmt og i vannet er det 18 grader.
Finn din reise til Malta her.

Barcelona

I Barcelona får du en herlig miks av storby og deilige sandstrender. I mai måned ligger gjennomsnittstemperaturen på 21 grader men den kan variere en hel del. I havet er det cirka 17 grader så om du vil bade skal du ikke være spesielt pysete. Vil du spasere rundt å oppdage Barcelona er mai måned perfekt. Ikke for varmt og ikke for mange turister.
Finn din reise til Barcelona her.

Los Angeles

Været i Los Angeles kan variere ganske mye, og varmest er det i juni til august. I mai ligger temperaturen på 22 grader. I havet er det betydelig kaldere siden Stillehavets kalde strømmer påvirker, og temperaturen holder seg rundt 16 grader. En herlig måned å besøke California, og vil du likevel ha det litt varmere er det bare å kjøre lengre sørover.
Finn din reise til Los Angeles her.

Cape Town

Cape Town er et av Sør-Afrikas mest populære reisemål. Mai er en av landets varmeste vintermåneder og dagtemperaturen ligger rundt 20 grader. Kveldene kan bli ganske kjølige, ned mot 9 grader. For eventyr og opplevelser er mai kanskje den aller beste måneden å besøke Cape Town. Det kan også komme en og annen regnskur denne tiden på året.
Finn din reise til Cape Town her.

Mallorca

Mallorca er et populært reisemål med milesvis med strender og fine feriebyer. De med populære reisemålene er Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas og Cala d´Or. Palma by er dessuten også et populært weekendreisemål med bra shopping, hyggelige restauranter og koselige omgivelser. I mai er det 22 grader på dagen og i vannet er det cirka 17 grader.
Finn din reise til Mallorca her.

Varmt i mai – 22 til 28 grader

Her er reisemålene som gir deg litt varmere vær enn her hjemme i mai. Du trenger ikke å reise så langt heller, rundt Middelhavet er det varmt og deilig i mai.

Rhodos

Hellas er sommerens mest populære reisemål. Rhodos er en av Hellas mest elskede ferieøyer om du elsker å sole og bade. I juni - augsut er det veldig varmt her så om du er ute etter litt mer behagelig varme er mai en perfekt måned. Gjennomsnittstemperaturen i mai er cirka 24 grader og i vannet er det cirka 20 grader. Rhodos er den øya som har flest soldager av alle greske øyer.
Finn din reise til Rhodos her.

Tyrkia

Tyrkia har blitt et av de mest populære reisemålene, spesielt blant barnefamilier som ha sol og bad i Syden til en bra pris. Her finnes dessuten mange bra all inclusive-hotell. De mest populære feriebyene er Alanya, Side, Belek, Antalya og Bodrum. I mai ligger temperaturen på opp til 26 grader og i vannet er det 20 grader. Altså perfekt for barnefamilier og de som ikke vil ha det alt for varmt.
Finn din reise til Tyrkia her.

Hett i mai – minst 28 grader

Om du vil ha det varmt og deilig i mai, som en forsmak til sommeren er det disse reisemålene du skal velge. Mange av dem krever at du kan tenke deg å reise litt lengre eller så kan du velge Kyrpos som er først ut med sommervarmen i Middelhavet.

Florida

Florida er en av USAs mest populære reisemål. Her skinner solen hele året. Florida byr på flere mil med sandstrender, vaiende palmer, bra shopping, mer enn 800 golfbaner og masse underholdning. Populære destinasjoner er Miami, Fort Lauderdale, Orlando og Key West. I mai er gjennomsnittlig temperatur på 30 grader og bedetemperaturen ligger på 27 grader.
Finn din reise til Florida her.

Bali

Bali er et indonesisk drømmereisemål på mange måter, for her er det ikke bare et ekostisk miljø og herlige strender, det er faktisk også relativt billig sammenlignet med mange endre lignende reisemål rundt i verden. I mai er gjennomsnittstemperaturen 31 grader og i vannet er det 28. Du kan altså pakke lett og nyte av deilig sommervarme allerede i mai.
Finn din reise til Bali her.

Kypros

Kypros er den øya i Europa som varmen kommer til aller først. Her er det høysommervarme allerede i mai. Dagtemperaturen ligger på 28 grader og i havet er det 21 grader. Den største forskjellen på å reise hit i mai eller senere på sommren er temperaturen på natten, du kan regne med at den synker til rundt 15 grader så ta med en lett jakke.
Finn din reise til Kypros her.

Se alle charterreise i mai

Charterreiser i mai
Restplasser i mai
Finn din flyreise
Finn ditt hotell her


Charter til solen