Hvor er det varmt i april?

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: linae, medlem siden 2012
Foto: Thinkstock
April er sommersesongens første chartermåned med mange herlige reisemål rundt blant annet Middelhavet. Her får du en guide til de varmeste og mest solfylte destinasjonene.
Publisert 9 januar 2024

Lunt og behagelig, varmt og herlig eller hett og svett? Her er reisemålene som er best å dra til i april. Velg mellom reisemål langs Middelhavet, andre destinasjoner i Europa eller varme paradis som ligger litt lengre unna.

Ganske varmt i april – opp til 22 grader

I april starter sommersesongens første reiser og varmen har funnet veien til Middelhavet og andre reisemål i Europa. Reiser du med barn, liker varme dårlig eller synes at norsk sommervarme rekker mer enn nok, bør du dra til et reisemål som har en temperatur på opp til 22 grader i april. Et tips er å velge et hotell med oppvarmet basseng.

Kanarieøyene

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er noen av Kanariøyene som har behagelig varme året rundt. I april har de spanske favorittene en gjennomsnittstemperatur på 22 grader i luften og 19 grader i vannet. Til tross for at soldagene er mange kan det komme kortvarige regnskurer og være litt overskyet. Mest sol får du på sørlige Gran Canaria og sørlige Tenerife.
Charter til Kanariøyene i april

Rhodos

Rhodos er en av favorittene i Hellas og dessuten den øyen med mest sol. I april er det nesten alltid sol, med unntak av lokale regnskurer. Regnet bidrar til at øyen er grønnest og vakrest under våren. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 20 grader med litt kaldere temperaturer langs kysten. Det er rundt 18 grader i vannet og 13 grader om natten. Velg mellom populære steder som Rhodos by, Kallithea, Faliraki og Ixia.
Charter til Rhodos i april

Kreta

I april lokker favoritten Kreta med sol, en gjennomsnittstemperatur på 20 grader og bare fem regndager. Om natten synker gradene ned til rundt 12 grader, så pakk med en tykk genser. Til tross for at våren har varmere vær enn høsten, er vannet kaldere nå – bare 16 grader. Varmest er det i sør, men stedene i nord er enda mer populære, hvor det er grønnere omgivelser. Et tips er å bo nærme reisemål som Chania og Rethymnon, for shopping og utflukter, om været skulle være dårlig en dag.
Charter til Kreta i april

Madeira

Madeira er et bra alternativ for deg som er ute etter en aktiv ferie og våren passer spesielt bra for utflukter. I april lokker den portugisiske blomsterøyen med rundt 19 grader, og noen grader kaldere i vannet. Det er rundt syv soltimer om dagen, men bare 14 grader om natten. Populære reisemål er koselige Funchal og badestedene Caniço do Baixo og Prazeres.
Charter til Madeira i april

Tyrkia

Tyrkia er et populært og rimelig reisemål for deg som vil bo godt med all inclusive. I april er det rundt 21 grader i luften og 17 grader i vannet. Om kvelden kan det være bra med en genser siden gradene kan synke ned til 11. Tross for at det er rundt ni soltimer om dagen kan det komme litt regn innemellom. Vårens herligste charter går til Den tyrkiske rivieraen og de vindstille badestedene Alanya, Antalya, Belek, Kemer og Side.
Charter til Tyrkia i april

Mallorca

Havet kjøler slik at varmen kommer sent til Mallorca og i april er det bare 19 grader om dagen, 15 grader i vannet og cirka syv grader om natten. Men til tross for dette passer den spanske øyen perfekt om våren, både for charter og en weekendreise. Det er ni soltimer om dagen og det finnes vakre strender, shopping og fine utfluktsmuligheter. Velg et hotell med oppvarmet basseng, så får du herlige badedager. De mest populære reisemålene er Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas og Cala d'Or.
Charter til Mallorca i april

Varmt i april – 22-28 grader

I april finner du varmen både rundt Middelhavet og litt lengre unna. Her er reisemålene for deg som er ute etter en ferie med en gjennomsnittstemperatur på 22 til 28 grader i april.

Kypros

Kypros har Europas reneste vann og er en av Middelhavets mest solsikre øyer. April er en rolig måned med mye sol om dagen og litt kaldere vær på natten. Det er mellom 22 og 24 grader i luften og rundt 18 til 21 grader i vannet. Nattemperaturen er rundt 11 grader. Våren er den vakreste tiden til å nyte øyas natur, historiske severdigheter og gode viner. De mest populære stedene er Ayia Napa, Fig Tree Bay, Pafos og Larnaca.
Charter til Kypros i april

Egypt

Egypt mest populære turiststeder på østkysten har milde vintre og skikkelig hete somre. I april er gjennomsnittstemperaturen på Hurghadakysten og Marsa Alamkusten 28 grader og i vannet er det rundt 22 grader. Egypt har bare et fåtall overskyete dager og nesten aldri regn, så her får du garantert både sol og avslapning.
Fly og hotell til Egypt i april

Hett i april – minst 28 grader

Mange reisemål med tropisk klima har sin regnperiode om sommeren, så april er siste sjanse til reisemålene som ligger litt lengre unna. Her er reisemålene for deg som er ute etter en het ferie med over 28 grader. Pass på å ha aircondition på rommet, pakk med mye solkrem og caps, og ta en pause i skyggen.

Thailand

Til Thailand drar man året rundt, men i april begynner den travle høysesongen å ta slutt. Det er 32 til 35 grader og bare noen grader lavere i vannet. Kveldene er også deilige med rundt 25 grader. I midten av måneden starter sydvestmonsunen å blåse med regnskurer på ettermiddagen og regnperioden varer til oktober. Charterreisene går til de sørlige delene av landet, som Phuket, Khao Lak og Koh Lanta.
Charter til Thailand i april

De forente arabiske emirater og Oman

Reisemål som Dubai, Abu Dhabi og Fujariah i De forente arabiske emirater og Oman lokker i april med et tropisk ørkenklima og en temperatur på mellom 29 og 32 grader. Vinteren og starten av våren er en mer behagelig tid å dra på ettersom temperaturen ellers stiger til over 40 grader. På kvelden synker gradene til omrking 20 grader. Er du ute etter forfriskende bad har du kommet rett sted – gjennomsnittstemperaturen i vannet er 27 grader.
Charter til De forente arabiske emirater i april

Maldivene

Maldivene har et tropisk klima med høy temperatur og luftfuktighet året rundt. I april er det 32 grader om dagen, men vindene fra Det indiske hav gjør at luften ikke føles altfor varm. Nattemperaturen ligger på rundt 26 grader og vannet lokker med 28 grader. I slutten av april og i starten av mai kommer sydvestmonsunen med mye regn.
Reiser til Maldivene i april

Florida

Florida er et av USAs heteste reisemål og lokker med kilometerlange strender, palmer, shopping, golfbaner og et bra uteliv. Mest solsikkert vær får du om våren, og i april ligger temperaturene rundt 28 grader og 25 grader i vannet. Om natten er det rundt 19 grader. Det er varmere i de sørlige delene av Florida der reisemålene Miami og Key West ligger. I midtdelen av Florida kan temperaturen variere en del. Orlando og populære Disney World ligger i dette området.
Reiser til Florida

Les flere værguiderpå Reiseguiden

Hvor er det varmt i mars?
Hvor er det varmt i mai?
Hvor er det varmt i juni


Charterreiser i april