Støtt Ukraina

Filas blogg

Torsdag 22 Mai 2008 - Thassos

Thassos

Fergeturen fra Kavala til Thassos tok vel 30 minutter og var en fin start på turen. En kort busstur over åsen, gjennom landsbyene Panagia og Potamia førte oss ned til Skala Potamia, med sin lange, flotte strand. Skala Potamia er en fredelig plett med et lite sentrum, en lang og koselig strandpromenade som i nord ender ved Khryssi Ammoudhia (gullstranden). Langs veien ligger flere gode tavernaer og Green Sea ble vår favoritt. Her kunne vi, hver torsdag, nyte levende gresk musikk og høy stemning i tillegg til god mat og drikke. Det er 95 km langs veien rundt kysten av øya. Det går fint å kjøre rundt på ATV. Vi kjørte sørover østkysten og stoppet ved Paradise Beach, en flott strand. Videre mot sør ligger idyllen Alyki med sin fine strand og arkeologiske funn. Så fulgte vi sørkysten til Potos. Fra Potos er det 10 km oppover dalen til Theologos. I Theologos er det trivelig å spassere gjennom byen, se på de gamle husene med skifertak og høye skorsteiner. Besøket i denne landsbyen kan, med fordel, avsluttes med et måltid grillet kji-kjøtt på en av tavernaene. Tilbake til Potos og videre nord-vestover mot øyas nest største by; Limenaria. Limenaria har en lang og fin strand, der det ikke er vanskelig å finne et sted for seg selv. Her er det også gode muligheter for de som vil handle litt, f.eks på Iris Gold, som ligger litt vest for sentrum. Enda litt lengre vest ligger stranden Trypiti, som også er idyllisk. Nordover vestkysten passerte vi flere små landsbyer og havnebyen Skala Prinou. Helt nord ligger Skala Rahouni og der bør du stoppe. Stranden er fin, atmosfæren er god, tempoet lavt. Nok en idyll. Vi rundet nordspissen og kom til Limenas (Thassos by). Her er det muligheter for handel og like øst for sentrum, oppe i åsen, ligger et gammelt amfi-teater, Dionysos tempel og flere arkeologiske funn. Ut over dette kan Thassos by på flott natur, grønne skoger, mange muligheter for å finne fred og ro.

SE VIDEO:

Del med andre:    

Kommentarer
Hei! En stund siden denne bloggen ble skrevet, men jeg stoler likevel mer på det du skriver, enn superlativene til reisebyråene:) Hvilken side av øyen vil du anbefale å bo på for oss som søker gode strender og et helt ok uteliv.
Av en eller annen grunn har jeg hengt meg opp i Golden Beach, sannsynligvis Apollo sin feil:)
Hvilken turopratør brukte dere?
Postet 2009-06-02 13:42  Rapporter
Fila sier:
Hei! det spørs litt hva en er ute etter. Skala Potamia er et lite sted, stranden er flott og nord i bukta ligger Golden Beach, nedenfor den vakre fjellbyen Panagia. Utvalget av tavernaer er bra, men skal du shoppe er ikke Skala Potamia stedet. Imidlertid er det bare ca 1 mil til hovedstaden, Thassos by. Limenaria er øyas nest største by. Utvalget av spisesteder og butikker er mye større der. Også der er stranden lang og fin. Så ligger jo idylliske Trypiti-stranden rett ved Limenaria. Her er det bare å velge. Hils god tur! Fila
Postet 2008-06-17 18:15  Rapporter
Maria sier:
Hei! Gøy å lese om Thassos. Har en kusine som tenker på Thassos i september. De funderer litt på Potamia eller Limenaria... noe du vil anbefale før den andre? :-)
Postet 2008-06-17 13:38  Rapporter

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
10 år siden
Oktoberfest Calella 2012
11 år siden
Paleochora 2012
11 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
11 år siden
PATMOS 2012
11 år siden