Filas blogg

Søndag 18 September 2011 - Lefkas

LEFKADA (LEFKAS)

Lefkada ligger tre kvarters busstur sør for flyplassen i Preveza og hører til De ioniske øyer. Den er skilt fra fastlandet med en kort bro som leder over til hovedstaden, Lefkada by. Vi bodde i Perigiali, like utenfor Nidri på østkysten. Sitter en vendt mot havet ligger Onassisfamiliens private øy Skorpios like utenfor, bak oss var det høye fjell på nesten 1200 meter.
Nidri er et fint utgangspunkt for turer til naboøyene og rundt på Lefkada. Flere ganger om dagen går fergen ut til naboøya Meganisi. Gå i land i Vathi og spaser den 4,5 km lange turen over til Spartochori. Det tar en drøy time i rolig tempo. En dobbelt espresso i Spartochori med en nydelig utsikt over havet mot nord gjør godt, før du går trappene ned til havnen i Spilia og tar fergen tilbake til Nidri. På turen kan Skorpios studeres på litt nærmere hold.
Flott var også dagsturen med båten Nicolaos sørover Meganisi-sundet og til Frikes på Ithaka. Badestopp på en øde strand i Aphales-bukta på nordvestkysten var flott. Nicolaos gikk videre til Fiskardo på Kefalonia der det var godt med et stopp på en av de mange tavernaene på bryggekanten. Turen gikk tilbake til Meganisi og Papanikolis-grotten på vestsiden av Meganisis ”fot”. Grotten er kjent fordi den fungerte som base for ubåten med samme navn under 2. verdenskrig.
Fra Nidri kan en kjøre bil, scooter eller ATV rundt på Lefkada uten problemer. En kort tur sør for Nidri ligger Mikro Gialos med noen tavernaer og en fin rullestenstrand. Fortsetter du vestover kommer du til den lille havnebyen Vasiliki. Herfra kan du ta nordover vestkysten, der flere spektakulære strender ligger. Vær forberedt på mange trappetrinn opp og ned fra noen av strendene. Porto Katsiki, Egremni og Kathisma er noen av de.
Fra Nidri kan en kjøre opp i fjellene. I Vafkeri ligger tavernaen The Katoghi som drives av en innflyttet brite, et flott sted for kaffe og meze. Videre nordover ligger fjellbyen Karia med sine ca 1000 innbyggere. Byens spesialitet er broderier, disse kan sees og kjøpes i flere butikker.
Fra Karia er det ikke langt igjen til hovedstaden. Derfra er det en fin tur å kjøre tvers over nordenden av øya og sørover langs vestkysten , gjennom Aghios Nikitas til Chortata. Veien over fjellet fra Chortata, gjennom Englouvi og Vafkeri, ned til Nidri er uforglemmelig.

SE VIDEO:

Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
6 år siden
Oktoberfest Calella 2012
6 år siden
Paleochora 2012
6 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
7 år siden
PATMOS 2012
7 år siden