Støtt Ukraina

Filas blogg

Torsdag 14 Februar 2008 - Halkidiki

Nea Skioni og litt til fra Kasandra-halvøyen

Vi landet i Thessaloniki og tok buss til Nea Skioni. Nea Skioni er en liten landsby på vestkysten av Kassandra-halvøya (den vestre "fingeren" av Halkidiki). Stella og Kostas taverna ble besøkt flittig. Fra Nea Skioni er det 6-7 km til Loutra, en flott spasertur. Tavernaen Villa Stasa i Loutra er god på sjømat og har en flott utsikt. Båtturen over Kassandra-golfen til Sithonia-halvøya i øst var flott. Utgangspunktet for båtturen var Pefkohori, badestopp med lunch i Toroni, en liten tur innom Neos Marmaras og badestopp ved Slangeøya. Vi besøkte også Thessaloniki og på tur dit var vi innom Tsantali-bryggeriet. Markedet i Thessaloniki var morsomt å besøke. Grotten i Petralona må besøkes, et av de eldste funn etter menesker er gjort der. Ari Polianos har ledet utgravingene der. Kassadra-halvøya kan med fordel oppleves fra motorsykkel, spesielt dersom en er litt forsiktig på hovedveien sørover langs østsiden.

SE VIDEO:

Del med andre:    

Kommentarer
Fila sier:
Hei. Hyggelig at dere hadde nytte av bloggene. For en skikkelig avslappende ferie ville vi ha dradd tilbake til Stoupa i Peloponnes. Scooterturer i omgivelsene, busstur sørover Mani og besøk i Dirougrotten, bading på Kalogria og hyggelige måltider på tavernaen der var kjempebra. Selv koser vi oss på Skiathos nå. God tur. Hilsen Fila
Postet 2009-05-22 17:15  Rapporter
Hildenym sier:
Hei!
Ser at du har vært både på Peloponnes og Halkidiki. Takk for fine tips og beskrivelser! Men jeg lurer på om du kan hjelpe med følgende valg... Vi vurderer en pakkereise med Lilleput i juni til Nea Skioni eller et av stedene de tilbyr på Peloponnes (Stoupa, Kardamili eller Agios Nikolaos, kanskje helst det siste). Ønsker oss en enkel og avslappende ferie, kanskje med et par utflukter bare, men først og fremst "flate-ute-ferie".
Vi er et ungt ektepar i 30-årene uten barn. Vi liker ofte reiser fullstappet med kultur, men nå vil vi altså ta det litt med ro. Er forøvrig veldig innstilt på Hellas, har ikke vært der på 17-18 år og vil gjerne tilbake! Håper du kan gi oss et lite tips! :) Halkidiki eller Peloponnes?
Beste hilsen, Hilde
Postet 2009-05-20 15:57  Rapporter

Skriv kommentar
Arkivet
Vis alle

Siste innlegg

PALEROS 2013
10 år siden
Oktoberfest Calella 2012
11 år siden
Paleochora 2012
11 år siden
VIDEOFILMER - NOK EN GANG
11 år siden
PATMOS 2012
11 år siden