Barcelona vs. Madrid?

14 sep. 2007 15:59
Visninger: 968
Et lite spørsmål.. hvis jeg sier Barcelona vs. Madrid.. hva sier dere da?
Noen som kan anbefale noe i respektive byer, evt. hvor det er kjekkest...

Er veldig takknemlig for svar!
Hilsen Pernillen
Av Maria
16 sep. 2007 15:36
Hei Pernillen!

Jeg har desverre ikke vært i Madrid, men jeg kan i alle fall anbefale Barcelona på det sterkeste. Jeg var der i to uker i mai, og ble helt forelsket i byen! Super city-beach, bra shopping, masse kultur over alt og en herlig katalansk, opprørsk stemning! haha! Hvis du bestemmer deg for å dra har jeg masse tips på ting å se/finne på, blant annet ramlet vi over verdens artigste cubanske salsaklubb nede ved havnen! :-)

Hilsen Maria
19 sep. 2007 08:39
Hei Pernillen, jeg har vært et par ganger i både Barcelona og Madrid, og reiser gjerne tilbake til begge stedene.
Jeg vil nok likevel si at Barcelona har mer sjarme, spesielt hvis man bare har et par dager/ukes tid. Madrid er mye større og det merker man når man er der. Barcelona har ca 1.8 millioner innbyggere, og det er mer enn nok spør du meg. Her kan man bedre få overblikk over de ulike delene av byen og man kan spasere fra bydel til bydel hvis man vil. Vi likte oss i alle fall godt i Barcelona. Men Madrid er ikke heller å forakte. Du ble kanskje ikke så mye klokere av dette, men si ifra hvis du vil vite noe mer. Kanskje jeg kan hjelpe.
Av Johan_m
2 okt. 2007 11:47
jeg sier Barcelona, to erfaringer i en by. Ocean and citylife!
Av Elcoto
3 okt. 2007 21:28
Hei!
Jeg har ikke hvert i Madrid,men har lest mye om denne fantastisk flotte by.
Jeg kan gi deg noen tips om Barcelona,det er en kjempekoselig by,velig lett å finne frem i.
Placa de Catalunya(Plaza de Cataluna på spansk ).er byens hjerte.Las Ramblas begynner ved Place Portal de Paul,her står en statue av Christoffer Columbus,og det er her du finner mengder av shopping m.m.Gå till turistkontoret,finnes ett på Plaza Catalunya och få mera info. om noe som heter Tombus Shoppingbus ,Her er en add. du kan lese om den + mye mye mer om byen,veldig bra side,den er på svensk.
www.barcelona-turist.se
www.barcelonaturisme.com her står mange nyttiga tips,(det finnes en bus som heter The Double-decker Bus Turistic)du köper en billett da kan du gå av og på så mye du vil (les videre om denne på nevnte www
Parc Guell,må du besöke,gratis-men om du vil gå in i museumet koster det en liten slant.
La Sagrada Familia,dette er Barcelona mest besökte turistmål.
Olympic Harbour er en havn som er en del av Olympic Village,den byggdes til OL 1992.
Camp Nou ,her spiller FC-Barcelona sine hjemmemacher,er en av de störste arenan in verden,kanskje moro å besöke!!
Barrio Gotico,ligger öst om La Ramblas,her finner du mye av byens gammle arkitekttur,de trange og spennende gatene er fulle av barer,butikker,spisesteder.
Montjuich,er et fjell 210 m.höyt en fantastisk utsikt over byen.
Köp deg et bra kart over byen,eller få en på turistbyråen,ofte er det billigere å kjöpe karter på plass,ikke hjemme!!
Håper dette lille jeg har tipset deg om,ger deg noe.Barcelona går å kombinere som shopping-upplevelse-bad.Har veldig fine sandstrender nesten mitt i byen.
4 okt. 2007 20:26
Tusen takk for svar! Det ser ut til at det blir en liten tur til Barcelona om ikke så alt for lenge! Gleder meg masse til det! Skal definitivt ha alle gode tips i bakhodet! Hilsen Pernille