Samos

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Samos Hellas, Europa

På den greske øya Samos kan du ta deg rundt i det fjellrike landskapet på alt fra mountainbike til fjellsko, men du kan også bare hoppe i badetøyet og slappe av på en vakker strand.

Det er mange flotte strender langs den fjellrike kysten. Hold utkikk etter skilt med teksten ”Psili Ammos”, som betyr ”lang strand” og brukes mest om svært vakre sandstrender. De populære turistbyene på Samos er Kokkari, Samos stad og Pythagorion – sistnevnte er døpt etter matematikeren Pythagoras som ble født her.

Denne øyen er ikke bare et paradis for deg som liker varme, sol, blått hav og perfekte strender. Det fjellrike landskapet er som skapt for deg som liker trening og eventyr. Øyen har 45 ulike turstier, mer enn 100 klatreruter og massevis av mountainbike-ruter.
Med en leiebil kan du dra på oppdagelsesferd til koselige fjellandsbyer, bortgjemte strender og kanskje den regnskoglignende Nightingale Valley.

Utenfor byen Pythagorion ligger en verdensarv som ikke engang er synlig for det blotte øyet, men som er gjemt under et fjell. Eupalinos-tunellen går 1026 meter rakt gjennom et fjell og ble laget for å lede vann til den historiske byen som ligger her. Utrolig nok ble tunellen bygget for mer enn 2500 år siden. Arbeidet startet i begge ender og møttes helt perfekt i midten – et av den antikke verdens fremste ingeniørverk.

4timer
Flytid fra Oslo
Her er reisemål på Samos
None
Foto: madelenehilden
None
Foto: tj
Kokkari
Foto: kicks
Psili Amos
Foto: sierra
Tsabou beach
Foto: sirapp
None
Foto: tj
Vi på stranden i Kokkari
Foto: altun
Min favoritplats, Posidonio
Foto: ivan
Möte på vägen mellan Pythagorion och Ireon
Foto: sierra
None
Foto: gottis
Lemonakia
Foto: sirapp
Vy över Pythagorion
Foto: kenfert

Planlegger du en reise til Samos?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Samos