Reiser til Pythagorion, Samos

Reiser til Pythagorion, Samos

Om Pythagorion

Pythagorion er den største byen på den greske øya Samos, en øy kjent for sine mange flotte stender og frodige natur. I byen kan du spasere langs den fine havnepromenaden der seilbåtene ligger på rekke og rad, eller bade på en av de to stendene.

Sammenlign pakkereiser til Pythagorion

Fly til Samos når det er som billigst

Gjør et kupp med en restplass til Pythagorion

Om Pythagorion Samos, Europa

None
Genuint
Natur
Pittoresk

De pastellfargede husene i Pythagorion gjør byen til den aller vakreste på øya Samos. Her finnes det dessuten ruiner i verdensarvklasse og flotte strender.

Regn med å måtte høre om den lokale matematikeren Pythagoras mens du er her, da det er han som har gitt byen sitt navn.

Dette er en av de vakreste byene på Samos med pastellfargede hus rundt en halvsirkelformet bukt. Den koseligste delen av byen er havnepromenaden. Her kan du velge og vrake blant uteserveringer og se ut mot havet og de mange yachtene og seilbåtene som passerer.

Det finnes flere strender svært nære Pythagorion, blant annet Remataki og Tarsanas.

De fleste som kommer hit passer på å besøke noen av de mange ruinene fra antikken som er beskyttet verdensarv. En kort spasertur fra sentrum ligger den 1026 meter lange Eupalinos-tunellen. Den ble bygget for 2500 år siden rett gjennom et fjell for å føre vann til byen. En drøy halv mil bort ligger Heraion-tempelet, som hedrer den greske gudinnen Hera.

Et av Hellas’ merkeligste museer er folklore-museet. Her finner du en gammel frisørsalong., men også eksempel på verktøy og maskiner som ble brukt av gjetere, fiskere, skomakere og bønder. Det finnes til og med et komplett bolighus fra 1930-tallets Samos. Museet ligger i hotellet Doryssa Bays’ lokaler.

Ännu en tidig morgon...
2 / 7
Proteas Bay Beach
3 / 7
4 / 7
Thinkstock
Vår närmaste affär, ca 200 m
6 / 7