Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser med kun fly til Gumbet, Tyrkia

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Gumbet Bodrum-halvøya, Tyrkia

Den gyllengule sanden lokken nesten like mange besøkende som havet utenfor. I Gumbet kan du dykke, windsurfe eller teste parasailing.

Den kilometerlange stranden kan friste med gyllen sand og er rammet inn av restauranter og barer. Nesten hele stranden er dekket av solstoler og parasoller, hvor noen eies av barer som kan brukes av deres gjester.

Om kveldene forvandles deler av Gumbet om til et livlig partysentrum.

Vannet her er ofte fylt med dykkerbåter på vei ut til korallrevene, windsurfere, vannski og turister som kjører bananbåt.

Noen kilometer vestover ligger vannparken Aquapark Dedeman. En annen utflukt du kan gjøre er å ta en gåtur eller taxitur inn til nabobyen Bodrum. Her finner du mange koselige restauranter og en spennende middelalderfestning.

Har du 340.000 kroner til over? Da kan du booke deg en (1!) natt på det mest luksuriøse hotellet på Bodrum-halvøyen, Jumeirah Bodrum Palace, som ligger en mil nord for Gumbet. Den luksuriøse villaen ”The Palace” har en privat havn, en privat hammam og et stort basseng med gullstatuer. En suite på 90 kvm er rene budsjettfunnet: 5000 kroner per natt.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock