Restplasser med kun fly til Bitez, Tyrkia

Restplasser med kun fly til Bitez, Tyrkia

 
 
 

Om Bitez Bodrum-halvøya, Tyrkia

Når du tar en spasertur fra hotellet kommer du til å kjenne duften av sitrus fra klementintrær. I den tyrkiske badebyen Bitez er stemningen intet annet enn idyllisk.

Sandstranden i Bitez strekker seg vakkert ut i en halvbue og er kjent for sitt langgrunne vann.

Langs den to kilometer lange stranden ligger en strandpromenade hvor du kan ta en pause på en restaurant eller en bar.

Et kvarters fottur tar deg gjennom duftende klementin- og oliventrær og videre til den lille landsbyen Bitez, som har noen få butikker. Om du liker den lokale frukten kan du dra hit i januar, da det holdes en egen klementin-festival.

Bitez er et bra sted for å lære seg windsurfing. Om formiddagene er havet stille og rolig, og når ettermiddagsbrisen begynner å komme seg kan du benytte deg av windsurfing-kunnskapene dine.

Det finnes mange muligheter for utflukter fra Bitez. Det er bare et kvarter med buss eller taxi til den vakre nabobyen Bodrum. Ute på halvøyen finner du mange sjarmerende landsbyer omgitt av dramatiske fjell og et vakkert hav.

Lurer på noensinne på hvor innbyggerne i Troja og deres allierte dro da de tapte den berømte krigen? Vel, noen av dem flyttet til Bodrum-halvøyen. Kun tre kilometer nordøst for Bitez ligger ruinene etter byen Pedasa. Her bodde de sagnomsuste lelegerne som flyttet hit etter tapet. I dag er byruinene og murene en populær severdighet.

1 / 2
Solresor/The Corner
2 / 2
Solresor/The Corner