Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser til Pythagorion, Samos

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Pythagorion Samos, Europa

None
Genuint
Natur
Pittoresk

De pastellfargede husene i Pythagorion gjør byen til den aller vakreste på øya Samos. Her finnes det dessuten ruiner i verdensarvklasse og flotte strender.

Regn med å måtte høre om den lokale matematikeren Pythagoras mens du er her, da det er han som har gitt byen sitt navn.

Dette er en av de vakreste byene på Samos med pastellfargede hus rundt en halvsirkelformet bukt. Den koseligste delen av byen er havnepromenaden. Her kan du velge og vrake blant uteserveringer og se ut mot havet og de mange yachtene og seilbåtene som passerer.

Det finnes flere strender svært nære Pythagorion, blant annet Remataki og Tarsanas.

De fleste som kommer hit passer på å besøke noen av de mange ruinene fra antikken som er beskyttet verdensarv. En kort spasertur fra sentrum ligger den 1026 meter lange Eupalinos-tunellen. Den ble bygget for 2500 år siden rett gjennom et fjell for å føre vann til byen. En drøy halv mil bort ligger Heraion-tempelet, som hedrer den greske gudinnen Hera.

Et av Hellas’ merkeligste museer er folklore-museet. Her finner du en gammel frisørsalong., men også eksempel på verktøy og maskiner som ble brukt av gjetere, fiskere, skomakere og bønder. Det finnes til og med et komplett bolighus fra 1930-tallets Samos. Museet ligger i hotellet Doryssa Bays’ lokaler.

Ännu en tidig morgon...
2 / 7
Proteas Bay Beach
3 / 7
4 / 7
Thinkstock
Vår närmaste affär, ca 200 m
6 / 7

Reisemål som ligner Pythagorion