Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser i juli til Rhodos

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Rhodos Hellas, Europa

Rhodos har vært en favoritt for mange nordmenn i flere tiår. Her kan du se vakre middelalderbyer eller bare nyte solen på en av de flotte strendene.

Det er ingen hemmelighet at Rhodos er et svært populært reisemål. Her finner du noe av Hellas’ aller beste klima, mengder av arkeologiske ruiner, fine strender og mange vakre byer.

Den største byen på øya er Rhodos by som ligger på den nordlige spissen. Her ligger det en liten strand, men den store severdigheten er gamlebyen som er omringet av en høy mur. Når du vandrer rundt her går du i samme gater som ridderne fra malteserordenen gjorde i middelalderen. På museene kan du lese mer om byens forsvunne underverk ¬– Kolossen av bronse som sto i havnen.

De beste sandstrendene finner du på Rhodos’ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender.

Byen Lindos er også et populært reisemål. De søte hvite husene ligger vakkert til ved skrenten av et fjell ved en imponerende borgruin.

Hvert år i slutten av mai kan du se et av verdens merkeligste naturfenomener på Rhodos. I Petaloudes-dalen samles tusenvis av sommerfugler for å hvile seg i de grønne skogene og fossefallene. Alle sommerfuglene er dessuten av samme art – sebraglansspinnere (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på det vestlige Rhodos, omtrent 15 km fra Rhodos by.

4timer
Flytid fra Oslo

Reisemål som ligner Rhodos