Restplasser til Lindos, Rhodos

Restplasser til Lindos, Rhodos

 
 
 

Om Lindos Rhodos, Europa

Arkitektur
Barnevennlig
None
Genuint
Historie
Sandstrand
Sol & bad

I Lindos bor du i en av de vakreste og koseligste byene ved Middelhavet. De hvitkalkede husene ligger i en skråning med en imponerende middelaldrende festning i bakgrunnen.

Dette er en av verdens aller vakreste byer, og bygningene er så vakre at hele Lindos er kulturvernet. Hele byen er bilfri og den eneste måten å komme seg frem på de brosteinsbelagte gatene er til fots, med moped eller ved å ri på esel.

Hele Lindos er en populær severdighet i seg selv og busser med turister kommer hit fra andre deler av Rhodos. Heldigvis er dette som oftest på dagtid når man som lokal turist fortsatt ligger og soler deg på en av sandstrendene.

I utkanten av Lindos ligger akropolis med sine ruiner fra et flere tusen år gammelt tempel, men det som derimot dominerer fjellet er den middelalderske festningen som ble bygget på 1300-tallet.

Til tross for at dette er en ganske liten by ligger det mange restauranter og barer her. Den mest unike opplevelsen får du på en av uteserveringene som ligger på bartakene. Her kan du sitte og nyte utsikten om dagen – og stjernehimmelen om kvelden.

Bare noen kilometer sør for Lindos ble en av historiens beste krigsfilmer spilt inn. De høye klippene i St Nicolas spilte nemlig en hovedrolle i filmen ”Kanonene på Navarone” fra 1961. Filmen utspiller seg under andre verdenskrig hvor flere filmstjerner spiller soldater, blant annet Gregory Peck, David Niven og Anthony Quinn.

1 / 6
Thinkstock
Bouganviller på Lindos
2 / 6
Akropolis i Lindos
3 / 6
4 / 6
Thinkstock
The castle is under construction
5 / 6
6 / 6
Thinkstock

De mest populære reisemålen i Lindos